På trods af Rigas størrelse, så er byen overraskende alsidig. Letlands hovedstad er mest kendt for sin spændende historie og charmerende gamle bydel, men du kan også spise god mad, besøge museer og se flot arkitektur. Læs meget mere i min Riga guide herunder.

Riga – en introduktion

Riga kan dateres til omkring det 2. århundrede. Beliggenheden på vejen til Centralasien og Fjernøsten, gjorde byen til et vigtigt handelscentrum allerede i 800-tallet. Dengang blev området kaldt Livland, der dækkede Estland og det nordlige Letland.

Selvom kristendommen havde gjort sit indtog i Riga, så fik den i slutningen af det 12. århundrede sit store gennembrud med de tyske korsriddere, der tvang indbyggerne til at konvertere. Riga var i den sene middelalder en del af Hanseforbundet, hvis handelsrute til primært Novgorod skabte velstand til byen.

Alle årene har især den tyske indflydelse været markant, men Riga (og Letland for den sags skyld), har i den grad været gennem en omtumlet periode med skiftende magter, der kontrollerede landet. Først Den Tyske Orden, så det polsk-litauiske forbund og i 1621 svenskerne med kong Gustav 2 Adolf i spidsen.

De måtte dog afstå Riga igen i 1710 midt under den store nordiske krig. Peter den Store indtog byen, der blev indlemmet i det russiske imperium. Med industrialiseringen voksede Riga sig stor i slutningen af 1800-tallet. Men byen var ikke rigtig russisk. Mange tyskere boede stadig i Riga, hvor en spirende nationalfølelse blandt letterne tog form.

Som følge af den russiske revolution og udfaldet af 1. verdenskrig så de baltiske lande deres snit til at løsrive sig. Den 18. november 1918 erklærede Letland sin selvstændighed med Riga som hovedstad. I årene efter så Letland mere mod vesten end mod Rusland, men en ny verdenskrig vendte igen tingene på hovedet.

riga guide
Three Brothers – tre af Rigas gamle huse på stribe

Først besatte russerne Letland, hvor de sendte tusindvis af borgere i Gulag-lejre. Snart efter indtog tyskerne Riga. Hitler hjemkaldte den tyske befolkningsgruppe og stuvede jøderne sammen i ghettoer. Med det tyske nederlag i 2. verdenskrig kom Letland nu under Sovjetunionen, som de tilhørte frem til kommunismens kollaps i 1991.

Letland blev igen en selvstændig nation, og endnu en gang vendte man blikket mod Vesten. Men befolkningen er splittet. Godt nok er antallet af etniske russere faldende, men de udgør stadig knap en tredjedel af landets indbyggere.

Selvom Letland i dag er medlem af EU og Nato og er vestligt orienteret, så er den russiske arv tydelig. F.eks. står stort set alle skilte på både lettisk og russisk ligesom de russisk-ortodokse kirker vidner om landets tidligere tilhørsforhold.

Er du ude efter en lidt anderledes storbyferie, så tag et kig på Riga, der som nævnt er alsidig og spændende at udforske. Det er en by, der overrasker med mange gode oplevelser og hvor det i forhold til andre europæiske byer er billigt at overnatte.

Nu til min Riga guide, hvor du først kan læse om byens områder og oplevelser. I indholdsfortegnelsen øverst, kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.

Restauranter på

Old Town (Vecrīga) – orientering og oplevelser

Den gamle bydel (old town) er Rigas hyggeligste område. Vi taler om intime pladser, brostensbelagte gader og gamle charmerende huse. F.eks. Den Svenske Port fra 1698 og De Tre Brødre, der er tre huse ved siden af hinanden, hvor det ældste er fra slutningen af 1400-tallet.

Andre bemærkelsesværdige bygninger er det gamle slot, som i dag er hjem for Letlands præsident, krudttårnet, der indeholder Krigsmuseet og lige ved siden af Jacob’s Barak, som er en lang istandsat bygning fra 1700-tallet.

I Rigas gamle bydel er du tæt på byens største seværdigheder og har et godt udvalg af barer, hoteller og spisesteder, men prisniveauet er lidt højere end i resten af byen.

Old Town ligger ud til Daguba-floden og grænser op til Det Centrale Distrikt mod øst og Moskva-distriktet mod syd. Den gamle bydel er forholdsvis lille og kan nemt opleves til fods.

riga guide
Den svenske port

Sorthovedernes Hus

Sorthovedernes Hus er nok Rigas største seværdighed. På den lille rådhusplads ligger den flotte bygning, der er en nøjagtig rekonstruktion af den originale fra begyndelsen af 1300-tallet, som blev bombet af tyskerne under 2. verdenskrig og derefter revet ned.

Oprindelig var bygningen hjem for Sorthovederne, der var en gilde, eller broderskab, for ugifte købmænd. Navnet kommer af Sankt Mauritius, som var broderskabets skytshelgen. Mauritius var hærleder i en romersk legion i Egypten, og han bliver ofte portrætteret som sort. Det var broderskabet selv, der begyndte at kalde sig sorthoveder.

Den første bygning broderskabet opførte var som nævnt fra starten af det 14. århundrede, men facaderne med de smukke detaljer blev først tilføjet i 1600-tallet. Senere kom skulpturerne til. De er udført af den tyske skulptør August Wolz omkring 1876.

Ødelæggelsen af Sorthovedernes hus under 2. verdenskrig var et stort tab for Riga. På privat initiativ og ved hjælp af donationer lykkedes det at samle penge til at rekonstruere bygningen, der stod færdig i 1999. Kælderen var efter bombardementet nogenlunde intakt, og den indeholder et rigtig spændende museum om broderskabet og bygningen.

Entre: 7 €. Køb billet ved i indgangen eller på f.eks. Tiqets. Du kan læse mere i indlægget Besøg i Sorthovedernes Hus.

Sorthovedernes Hus som det ser ud i dag

Riga Katedral

Katedralen i Riga kan dateres til 1221 og er den største middelalderkirke i Baltikum. Den er opført af biskop Albert von Buxthoven, der siges at have grundlagt Riga som egentlig by 20 år tidligere. Den store katedral er siden indvielsen udbygget og har også et tilhørende kloster.

Det er her den foreslåede rundtur på området begynder (der udleveres kort og information ved indgangen). I klostergangene med de fine hvælvinger kan du se et utal af genstande som f.eks. våben, interiør og statuer.

Indenfor i katedralen skal du især bemærke det enorme orgel. Engang var det verdens største, men det blev ødelagt ved en brand i 1547. Det nuværende er fra 1880’erne, men med den originale facade fra det orgel, der blev indsat i 1601 som erstatning for det, der brændte.

Selvom orglet for længst er overgået i størrelse andre steder i verden, så er det med sin højde på 25 meter og 6718 piber stadig imponerende.

Katedralen i Riga har også flere smukke glasmosaikker. De er primært fra slutningen af 1800-tallet og skildrer bl.a. mødet med den svenske konge Gustav 2 Adolf, Jomfru Maria med Jesusbarnet og Albert von Buxthoven, der ligger den første sten ved grundlæggelsen af Riga.

Hver dag kl. 12 er der en lille koncert i kirken (9 €). Ønsker du ikke at overvære koncerten, så vælg et andet tidspunkt at besøge Rigas katedral, da der ofte er kø ved middagstid. Det koster 3 € at besøge katedralen.

Rigas fine katedral

Peterskirken

Hvis katedralen betragtes som Rigas vigtigste kirke, så kommer Peterskirken lige efter. Der har ligget kirke på stedet siden 1200-tallet, men der er kun ganske lidt tilbage af datidens bygninger. Peterskirken har i både det 15. og 17. århundrede gennemgået omfattende ombygninger og udvidelser.

Også 2. verdenskrig var hård ved kirken, der stort set blev ødelagt. Indenfor er det tydeligt, at den er af nyere dato. Som de fleste andre protestantiske kirker er Peterskirken enkel og har kun få udsmykninger. Murstenene er blottede og står i stor kontrast til det lidt mere kunstneriske ydre.

Også det berømte tårn blev ramt under krigen. Det er heldigvis rekonstrueret og er hele 123,5 meter højt. Det er muligt at komme op i tårnet (9 €) hvor du 72 meter oppe har en forrygende udsigt over byen.

Peterskirken var en af de kirker Sorthovederne benyttede. Her havde de deres egne bænke, altre og kapeller, der typisk var smukt udført træarbejde. Det siges, at de mest religiøse sorthoveder ødelagde deres eget kapel i kirken under reformationen, som her fandt sted i 1524.

Det koster 3 € at besøge Peterskirken, der har åbent hver dag undtagen mandag. Søndag åbnes først kl 12.

Pilsētas Kanals, hvor du kan tage en bådtur

Pilsētas Kanals og Bastejkalns Park

Riga var engang en befæstet by med volde. De blev stort set jævnet med jorden i 1856, men langs voldgraven (der i dag kaldes Pilsētas Kanals) ligger Bastejkalns Park, der deler den gamle bydel med det centrale distrikt.

I forbindelse med parken kan du bl.a. se det næsten 43 meter høje Frihedsmonument, der symboliserer den lettiske uafhængighed og frihedskamp i perioden 1918-1920.

Monumentet er fra 1935 og har en lang række fine detaljer med den høje kvindefigur på toppen, som holder tre stjerner. De symboliserer provinserne Latgale, Vidzeme og Courland-Semigallia, der pga. deres frihedskamp har en særlig plads i Letlands historie.

Et stenkast fra Frihedsmonumentet ligger Bastion Hill, der er det eneste tilbageværende af byens fæstning. Det er knap nok til at få øje på, men er et populært sted og minder om en tid, der var engang.

Også Operahuset ligger i Bastejkalns Park. Det er opført nyklassicistisk stil og stod færdig i 1863, men blev renoveret i 1880’erne efter en brand.

riga guide
Flot art nouveau-bygning ved Albert Street

Central Distriktet – orientering og oplevelser

På den anden side af Pilsētas-kanalen ligger det centrale distrikt. I forhold til old town, så består bydelen af snorlige boulevardlignende gader. Her ligger bl.a. Corner House, der engang var hovedkvarter for KGB, men i dag er indrettet som museum.

Du kan også besøge det populære shoppingområde Berg’s Bazar, der blev opført fra 1887 til 1900 – perioden, hvor Riga virkelig havde vokseværk. I dag er der stadig shopping i bygningerne, men også caféer og restauranter. Det er et lidt mondænt sted med mærke- og designervarer.

Fra den vestlige del af det centrale distrikt kan du nemt gå til old town, men bydelen har sine egne gode seværdigheder.

Art Nouveau

Omkring 1900-tallet voksede Riga med lynets hast. Med sine over 500.000 indbyggere i 1914 var det Ruslands tredjestørste by efter Moskva og Sankt Petersborg. Der var brug for nye boliger, og de blev opført i datidens stil: art nouveau, eller skønvirke, som vi kalder den i Danmark.

I alt blev der opført langt over 1000 bygninger, og Riga er i dag et af de bedste steder i verden at se den særlige stil. Den minder en hel del om de bygninger bl.a. Antoni Gaudi opførte i bydelen Eixample i Barcelona. Ikke overraskende – art nouveau var samtidig med den catalanske modernisme.

Rundt om i byen kan du i dag se flere hundrede bygninger med f.eks. tårne, søjler, figurer og et hav af herlige detaljer, der kendetegner stilarten. Det absolut bedste sted at se de flotte bygninger er på Albert Street i det centrale distrikt. Fra den gamle bydel tager det ca. 25-30 minutter at gå dertil. Læs mere i indlægget Art Nouveau i Riga.

Fødselskatedralen er den største russisk-ortodokse kirke i Baltikum

Fødselskatedralen

Langs Brivibas, som godt kan kaldes bydelens hovedgade, ligger Fødselskatedralen, der er den største russisk-ortodokse kirke i Baltikum. Den blev opført i perioden 1876 til 1883 med velsignelse fra zar Alexander.

Tyskerne omdannede katedralen til protestantisk kirke under 1. verdenskrig, men da Letland få år efter fik sin selvstændighed, blev den igen russisk-ortodoks. Det ændrede 2. verdenskrig dog på. Det kommunistiske Sovjet lukkede kirken og brugte den som planetarium.

I dag bliver Fødselskatedralen nok en gang brugt til sit oprindelige formål. Det er en af Rigas største attraktioner, og personligt har jeg altid fundet det spændende at besøge ortodokse kirker med alle deres ikoner, figurer og billeder af helgener. Husk også at kigge op – der er ganske enkelt udsmykninger overalt.

Der er gratis adgang til Fødselskatedralen. Husk passende påklædning – dvs. ingen shorts. Fotografering er strengt forbudt.

riga guide
Den flotte Jesuskirke af træ ligger i Moskva-distriktet

Moscow District (Maskavas Forštate) – orientering og oplevelser

Syd for old town, på den anden side af kanalen og den trafikerede gade 13. januar (opkaldt efter zarens overgreb mod fredelige demonstranter i 1905), ligger Moskva-distriktet.

Bydelen illustrerer på bedste vis, at Riga er en alsidig by. Glem alt om boulevarder, middelalderhuse og art nouveau arkitektur. Her møder du det mere autentiske Riga, der synes lidt trist og misvedligeholdt.

Her er ingen aktiviteter eller et stort udvalg af barer og restauranter. Moskva-distriktet er ikke et sted jeg vil anbefale at booke hotel, men til gengæld er bydelen et must see. Det er bl.a. her, du finder flere af Rigas flotteste træbygninger som f.eks. Jesuskirken og den russisk-ortodokse Bebudelseskirke.

Selvom bydelen er flere hundrede år gammel, så er Moskva-distriktet mest kendt som en jødisk ghetto. Under 2. verdenskrig stuvede nazisterne den jødiske befolkning sammen i området, der også har været beboet af russere og hviderussere, der her opførte de karakteristiske træhuse.

Centralmarkedet

Rigas centralmarked (Centrāltirgus) er et af Europas største markeder. I 1920’erne blev det nødvendigt at finde et nyt sted til byens marked, og valget faldt på den nordlige del af Moskva-distriktet, hvor der i forvejen var handel og lå adskillige lagerbygninger.

Efter en arkitektkonkurrence blev det besluttet at bruge den øverste del af tagkonstruktionen fra gamle tyske hangarer på luftbasen Vainode, der havde været hjem for zeppelinere. Fire enorme haller blev opført, og sammen med en mindre hal mod øst udgør de i dag hjertet af Rigas Centralmarked.

Indenfor på markedet kan du bl.a. købe kød, fisk, tøj, specialiteter og frugt og grønt. Dele af hallerne er istandsat og har moderne udstyr som f.eks. kølemontrer. Det er et hektisk sted, hvor der om sommeren er lige så travlt udenfor hallerne. Her bliver der handlet frugt og grønt, men du kan også se blomsterbindere og lokale svampesælgere.

riga guide
Centralmarkedet set udefra med de fire hangarer

Spīkeri og Holocaustmuseet

Centralmarkedet hænger sammen med Spīkeri, der er et større område med gamle lagerbygninger. Nogle steder er kvarteret lidt skummelt, men ud til floden er området renoveret, og her er der af og til loppemarked og gratis underholdning. Det er absolut blevet et hipt sted blandt de lokale.

På området er der information og billeder, hvor man kan se, hvordan der engang har set ud. Bl.a. kan jeg læse, at her tidligere lå et uofficielt natmarked.

Helt mod syd i forlængelse af Spīkeri ligger Ghetto- og Holocaustmuseet. Her er der masser af information om bl.a. ghettoen og jødeforfølgelsen. Museet er delvist udendørs, og et besøg kan nemt tage timer, hvis du vil have det hele med.

Du kan bl.a. læse rørende beretninger, se effekter fra ghettoen og få overblik over det historiske område ved hjælp af et kort med angivelse af de mere end 250 huse, der stadig eksisterer. Man har også flyttet et originalt træhus fra ghettoen ind på museet for bl.a. at illustrere de forhold jøderne levede under.

Ghettoen var indhegnet med pigtråd, men mange af de jødiske beboere blev med tiden flyttet til de berygtede koncentrationslejre. Det er gratis at besøge Ghetto- og Holocaustmuseet, men donationer er mere end velkomne. Der er info på svensk, tysk og engelsk.Museets guider er hjælpsomme og svarer gerne på spørgsmål. Se mere om museet her.

Shopping på Rigas centralmarked

Oplevelser andre steder i Riga

Lipke Memorial

Lipke Memorial ligger på øen Kīpsala i Daugaba-floden. Her kan du høre historien om Janis Lipke, der skjulte jøder for tyskerne i en underjordisk bunker, der nu er en del af museet.

Der er entré via donationer. En audioguide er inkluderet. Der er mulighed for en guidet rundtur (3 €). For at komme til Kīpsala kan du gå fra den gamle bydel over Vansu-broen – det tager ca. 25-30 minutter. Der kører også busser og sporvogne over broen.

Letlands Nationalbibliotek

På den vestlige side Daugaba-floden ligger letlands nye nationalbibliotek. Den bemærkelsesværdige bygning er tegnet af Gunnar Birkerts, der oprindelig var lette, men har boet det meste af sit liv i USA.

Nationalbiblioteket åbnede i 2014 og byder på en lang række arrangementer som f.eks. foredrag, udstillinger og koncerter. Biblioteket råder også over en lang række historiske bøger og skriftsamlinger. På toppen af bygningen ligger et observationsdæk. Nationalbiblioteket er gratis at besøge.

Fra Ghetto- og Holocaustmuseet

Riga – hvor mange dage skal du bruge?

For at opleve Rigas største seværdigheder skal du i hvert fald bruge to hele dage. Som du kan læse, så har Letlands hovedstad oplevelser til længere tid. Er du på miniferie eller weekendophold, så er det en god idé at planlægge dit besøg.

Du kan også bare lade tilfældighederne råde for at udforske byen i dit eget tempo og så måske komme tilbage til Riga. Det er i hvert fald nødvendigt, hvis du også vil på udflugter ud af byen. Her venter f.eks. flotte nationalparker og flere historiske områder.

Selv er jeg begejstret for Riga, som jeg kan anbefale til alle, der holder af kultur, historie og gode museer. Letlands hovedstad er også et godt valg til storbyferien som alternativ til klassikere som Paris, Berlin og London, der er væsentlig dyrere end Riga.

Herunder finder du min Riga guide – læs om bl.a. transport, overnatning og mad og drikke. Du kan også finde nyttige links til din rejse.
riga guide
Slottet i Riga – her bor Letlands præsident

Transport

Ind og ud

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Riga med Air Baltic. Fra København også med Norwegian. Der kan være tale om sæsonruter. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til centrum er der flere muligheder. Hurtigst er det at benytte en privat transfer booket hjemmefra eller at tage en taxi. De holder bogstaveligt talt lige udenfor ankomsthallen. Der køres efter taxameter og prisen til centrum er 20-25 €.

At komme rundt

Bor du i eller omkring den gamle bydel, kan du nemt gå rundt til Rigas seværdigheder – større er byen ikke.

Skulle du få brug for offentlig transport, så har Riga et godt netværk af sporvogne og trolleybusser.

I kiosker og billetautomater kan du købe billetter til et bestemt antal ture eller som gælder i tidsbegrænset periode på f.eks. 24 timer eller tre dage. Der er også mulighed for enkeltbilletter, hvis du kan har brug for offentlig transport få gange.

Overnatning

Der er mange gode grunde til at rejse til Riga. Den billige overnatning er en af dem. I Letlands hovedstad får du rigtig meget for pengene ,og det er et sted, hvor du måske kan få råd til at bo lidt mere luksuriøst end du plejer.

Som altid er det dyrest at bo i centrum, men med tanke på det lave prisniveau, så er det her, jeg vil anbefale dig at bo. Her har du caféer, spisesteder og en lang række af Rigas største seværdigheder lige udenfor døren. Du kan læse mere om bydelene i indlægget Hvor skal du bo i Riga.

I min Riga guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der alle får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks. hotels.com eller booking.com, der som regel har de laveste priser.

Park Inn by Radisson Residence Riga Barona

Lækkert nyt og moderne hotel i det centrale distrikt. Her kan du vælge mellem flere forskellige værelsestyper – også med plads til familien. Park Inn har desuden kaffebar og restaurant. Morgenmad kan tilkøbes. Se billeder og aktuelle priser på Park Inn.

Neiburgs Hotel

Så skal vi til det fantastiske Neiburgs Hotel, der ligger i den gamle bydel. Det er et sted, der igen og igen får topanmeldelser af tidligere gæster. Hotellet har bl.a. spa, fitness og restaurant. På værelserne finder du tv, minibar, pengeskab og gratis wifi. Se billeder og aktuelle priser på Neiburgs Hotel.

Hilton Garden Inn Riga Old Town

Hilton-kædens hotel i den gamle bydel er moderne med smagfuldt indrettede værelser. Hotellet tilbyder faciliteter som f.eks. fitness, bar/lounge og restaurant. Der er mulighed for at booke familieværelser. Morgenmad kan tilkøbes. Se billeder og aktuelle priser på Hilton Garden Inn.

Grand Hotel Kempinski Riga

Søger du lækker luksus, så vil Grand Hotel Kempinski være noget for dig. Her bor du præcis mellem den gamle bydel og det centrale distrikt. Du får udsøgt service og en lang række faciliteter som spa, fitness, indendørs swimmingpool og flere barer og restauranter. Kempinski er nok Rigas bedste hotel. Se billeder og aktuelle priser på Grand Hotel Kempinski.

Se flere forslag i indlægget Hotel i Riga – de bedste steder at bo.

Mad og drikke

Riga mangler bestemt ikke spisesteder. I den gamle bydel ligger de som perler på en snor, men det er også her prisniveauet er højst. Vi taler ikke priser som i Danmark, men det er heller ikke superbilligt. Et hovedret koster ca. 20-25 €.

Du skal selvfølgelig også huske, at restauranterne i den gamle bydel er forholdsvis turistorienterede og det er ikke alle, der holder lige høj standard.

Du kan få mad fra det meste af verden i Riga. Det lokale køkken er et mix af lokale såvel som russiske madtraditioner med et twist af det nye nordiske køkken. Her kan du endda finde smørrebrød på mange menukort.

Andre gengangere på restauranterne er sild, fyldte dumplings, bønner med bacon, svinekotelet/schnitzel ledsaget af kål, svampe, kartofler og syltede grøntsager. Og så er der den kolde rødbedesuppe, der siges at være unik for de baltiske lande.

Har du lyst til en sandwich eller panini, så finder du især i den gamle bydel masser af caféer, der kan sørge for morgenmad eller dit daglige kaffefix.

Mikrobryg er en stor ting i Riga. Du kan prøve mange forskellige øltyper, og generelt passer øl fint til den lettiske mad.

Rundt om i Riga finder du som nævnt masser af spisesteder. Du kan f.eks. tjekke Jacob’s Barakker, der er en lang nyistandsat bygning med flere restauranter. Også på Livupladsen centralt i den gamle bydel er der mange spisesteder.

Et andet godt sted med flere glimrende restauranter er gaden Antonijas i det centrale distrikt. Præcis hvor gaden Albert (den med de fine art nouveau-bygninger) ender, er der rigtig hyggeligt om aftenen. Herunder finder du et par forslag til restauranter, men der er flere i indlægget 6 gode spisesteder i Riga.

Blue Cow (Zilā Govs)

Et af de bedre steder i Riga Centrum. Priserne er selvfølgelig derefter. På menukortet finder du flere lokale retter samt frisk fisk og skaldyr. Blue Cow har et fint vinkort, Metzpils på fad og flere forskellige slags flaskeøl. På Meistaru Iela 21 (på Livupladsen).

Balsambārs

Balsambārs er en glimrende restaurant i Jacob’s Barak lige overfor den svenske port. Her er køkkenet lettisk/europæisk med fokus på friske råvarer. Restauranten er hyggelig med pladser ude og inde. Også et godt sted til en drink eller cocktail. På Torna Iela 4.

Two More Beers

Som nævnt er mikrobryg og specialøl populært i Riga. Her kan du med fordel besøge Two More Beers, der har adskillige øl, som du kan smage i selskab med en lang række lokale retter og specialiteter. Kort sagt: God øl og god mad. På Kaleju Iela 9/11 (inde i en gård).

Aktiviteter

Udover Rigas gode seværdigheder, så har byen også flere aktiviteter. Du kan klikke ind på LiveRiga for at se, hvad der sker under dit ophold – f.eks. koncerter, udstillinger eller sportsbegivenheder.

Museer

Riga har også en lang række museer. Udover de nævnte herover kan du bl.a. besøge disse steder:

• Letlands National Kunstmuseum
• Museet for Historie og Søfart
• Naturhistorisk Museum
• Porcelænsmuseet
• Historisk Museum
• Sportsmuseet

Markeder

Flere steder i Riga afholdes der markeder. Som nævnt ved Spīkeri, men også i det hippe område Kalnciema, hvor man i forbindelse med renoveringen af bydelens træhuse har grundlagt en forening, som arrangerer markeder kulturelle begivenheder.

Andre aktiviteter

Andre aktiviteter i Riga kunne være byvandring, food tour eller en sejltur på kanalerne – se mere i indlægget Aktiviteter i Riga – 11 ting du kan se, gøre og opleve.

Er du på lavbudget, så vil indlægget Gratis oplevelser i Riga sandsynligvis være noget for dig.

Praktisk information til din rejse

Godt at have styr på

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Letland inden du tager afsted – den finder du her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Øvrigt

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Kort over Riga

I min Riga guide finder du selvfølgelig også et kort over byen, hvor jeg har markeret alle nævnte steder som seværdigheder, hoteller og spisesteder.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her