Hjem Færøerne Spisesteder i Tórshavn

Spisesteder i Tórshavn

Forslag til, hvor du skal spise i Tórshavn

Selvom Tórshavn er en slags hub for oplevelser på Færøerne, så vrimler det ikke ligefrem med spisesteder. I højsæsonen, dvs. i sommermånederne, er det nødvendigt at reservere bord, hvis du ønsker at besøge en særlig restaurant, mens du i efterårs- og vintermånederne kan kigge langt efter et sted at spise.

Næsten klumpet sammen i en række herlige gamle huse ligger flere af Tórshavns bedste og mest populære restauranter som ROKS, Ræst og til dels Aarstova, hvor du SKAL reservere bord for at være sikker på at få plads.

De er dog langt over mit budget og det er således ikke dem, der er nævnt herunder. Det er til gengæld en stribe af byens mere “almindelige” spisesteder, der er af svingende kvalitet.

I højsæsonen, som ligger i sommermånederne, er det en god idé at reservere bord uanset hvor du spiser. Bemærk, at mange restauranter har lukket om mandagen – nogle både mandag og tirsdag.

Du kan finde alle restauranterne på kortet nederst på siden og læse meget mere om Færøernes største by i min Tórshavn Guide.

1 Katrina Christiansen

Indrømmet. Restaurant Katrina Christensen hører til gruppen af dyrere restauranter i Tórshavn, men det er et sted, hvor du kan bestille et par tapasretter eller snuppe søndagsfrokosten (fra kl. 12.00-15.00) for at få et lækkert måltid til en rimelig pris.

Katrina Christensen er dog mest kendt for sine smagemenuer på fem eller syv retter til henholdsvis 495 og 595 kr. Hertil kan du købe en drikkemenu til 395 kr. Det innovative køkken serverer skønne kreationer lavet med friske lokale råvarer. Vi var meget begejstrede – både for maden, atmosfæren og den gode service.

Restauranten ligger i et gammelt historisk hus fra 1700-tallet og er opkaldt efter Katrina Christiansen, der overtog den daværende forretning fra Zacharias Heinesen, som var far til den berømte kunster William Heinesen, hvis skulpturer du kan se adskillige steder i Tórshavn. På Bringsnagøta 6.

2 Angus Steakhouse

Lige overfor Skansin ligger Angus Steakhouse, der er en større restaurant, som serverer bøffer af forskellig størrelse og oprindelse. Du kan også få laks, spareribs, grillet kyllingebryst og et udvalg af burgere.

Der er mulighed for at tilkøbe salatbar eller vælge den såkaldte fitnessversion, hvor du udskifter det obligatoriske tilbehør til din bøf, der er sauce og kartofler, med salatbaren. Angus Steakhouse tilbyder også faste setmenuer til 395 og 595 kr.

Restauranten har desuden frokosttilbud til kl. 15 i hverdagene og kl. 16 i weekenden. På drinkskortet finder du bl.a. lokal øl og et meget begrænset udvalg af vin. Angus Steakhouse er nok Tórshavns største restaurant og et af de steder, du har mulighed for at få et bord uden at have reserveret på forhånd. På Havnargøta 15.

3 Hvonn

Hvonn hører til Hotel Thorshavn, der ligger præcis på havnen. Her serverer man thailandsk mad med afstikkere til Indien og Vietnam. Faktisk er det en lidt sær blanding af køkkenerne – skal du have naanbrød til din curry?

Til gengæld er maden bestemt glimrende. Især min røde karrypasta, der var velanrettet og havde masser af smag. På menukortet finder du en lang række thailandske klassikere som f.eks. laab, pad thai, tom yum og et udvalg af curries.

Du kan få vin pr. glas eller flaske og øl fra både OY, Okkara og Mikeller, men også Tiger og Singha. Hvonn er et pænere sted med overraskende lave priser i forhold til det generelle prisniveau i Tórshavn. På Torsgøta 4.

4 Bitin

Centralt i byen lige overfor Steinatun og Visit Tórshavn ligger Bitin, der er mere café end restaurant. Til frokost kan du få bowles, salater og smørrebrød, som internationalt går under navnet open face sandwich og som de ikke-skandinaviske turister bare SKAL prøve.

Da vi kom forbi var smørrebrødet udmærket, men forholdsvis dyrt. Til gengæld er priserne på aftenkortet (fra kl. 16) absolut rimelige. Her kan du vælge mellem flere varme retter, hvor der som regel også er muligheder for vegetarerne.

Bitin har bl.a. flere lokale øl på drinkskortet og et stort udvalg af snaps fra Norge, Danmark og Færøerne. Cafeen serverer også god te og kaffe. Du bestiller ved disken og får serveret maden ved bordet. Bitin åbner til frokost og lukker kl. 20. Der kan være andre åbningstider i højsæsonen. På Niels Finsens Gøta 10.

5 Kafé Kasper

Kigger du på anmeldelserne af Kafé Kasper, så er de bestemt ikke imponerende. Maden er da også på det jævne og cafeen skal kun nævnes her for sin hyggelige indretning og fremfor alt åbningstiderne.

Alt efter hvornår du besøger Tórshavn, så kan Kafé Kasper meget vel være det eneste spisested, hvor du kan få varm mad til frokost. Cafeen er også et glimrende sted til dit daglige kaffefix måske ledsaget af et stykke kage. På menukortet finder du de typiske caferetter som salater, burger og sandwich. Det store hit synes dog at være bagels med forskelligt fyld.

Kafe Kasper ligger i forbindelse med Hotel Hafnia og er indrettet i et gammelt apotek som man har prøvet at bevare. Det er som nævnt rigtig hyggeligt. På Árvegur 6.

Indenfor på Kafé Kaspar

Nyttige links til din rejse til Tórshavn

Transport

Du kan flyve direkte til Færøerne fra både Billund og København med Atlantic Airways. Fra København også med SAS. Søg og sammenlign flybilletter her.

Du kan læse meget mere om bl.a. transport i min Tórshavn Guide.

For ture med eller uden guide kan du besøge Guide to Faroe Islands, der er en portal for udflugter på Færøerne.

Overnatning

Tórshavn har det største udvalg af hoteller, men ellers er overnatningsmulighederne forholdsvis begrænsede. Rejser du i højsæsonen (sommermånederne), så book i god tid.

Klik ind på hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel også de billigste priser.

I Tórshavn kan du se nærmere på det altid populære Hotel Hafnia, og vil du bo spektakulært lige ud til Atlanterhavet er Havgrím Seaside Hotel 1948 et godt valg.

Husk

Vejret på Færøerne er i den grad uforudsigeligt. Husk den rette påklædning – dvs. regn- og vindtæt tøj. På f.eks. rejsegear.dk kan du finde masser af udstyr til rejsen.

Kort over Færøerne

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her