Hjem Sverige Fra Arlanda til Stockholm – sådan gør du

Fra Arlanda til Stockholm – sådan gør du

Læs her, hvordan du bedst og billigst kommer fra Arlanda til Stockholm centrum

fra arlanda til stockholm

Normalt er det ingen sag at komme fra lufthavnen til din slutdestination. Sådan er det også, hvis du skal fra Stockholms hovedlufthavn ind til centrum, men afstanden og især priserne på transport gør, at det er værd lige at tjekke de forskellige muligheder.

Jeg har besøgt den svenske hovedstad flere gange og tager altid bussen – det er nemt, og så passer det mere til mit budget end de øvrige muligheder for at komme fra Arlanda til Stockholm.

1 Med bus fra Arlanda til Stockholm

Den absolut billigste måde at komme fra Arlanda til Stockholm er med bus. Vi taler ikke om offentlig transport, men om lufthavnsbusser, der med få stop kører fra Arlanda til Centralstationen (Cityterminalen).

Tidligere var Flygbussarna den eneste mulighed for at tage bussen fra Arlanda til Stockholm, men i dag kører Flixbus også på ruten. Flygbussarna har væsentlig flere afgange, men er også en hel del dyrere end Flixbus.

Prisen med Flygbussarna er 119 SEK hvis du booker online og 139 SEK i automaten i lufthavnen. Flixbus kører med priser helt ned til 40 SEK for en enkeltbillet. Både med Flixbus og Flygbussarna kan du medbringe bagage uden at det koster ekstra. Hos Flygbussarna er det muligt at opnå grupperabat, hvis I er tre eller flere, der rejser.

Du kan booke din billet online hos begge selskaber. Som nævnt er det endda billigere hos Flygbussarna, hvor du også kan købe billet i automaten (nemt) i ankomsthallen eller hos det meget venlige personale i informationen.

Fra Centralstationen i Stockholm er der ca. et kvarters gang til Gamla Stan og Nybroviken.

2 Du kan også tage toget

Den hurtigste måde at komme fra Arlanda til centrum er med Arlanda Express. 18 minutter tager det for hurtigtoget, der kører non-stop fra lufthavnen til Centralstationen i Stockholm. Prisen er 299 SEK for en enkeltbillet og 579 SEK for en retur.

Lufthavnen bliver også betjent af lokal- og regionaltog. Her er rejsetiden ca. 40 minutter. Det er SL, Stockholm Lokaltrafik, der står for lokaltogene og de Svenske Jernbaner for regional- og langdistancetogene. Begge har salgssteder i ankomsthallen, hvor du kan købe din billet.

Prisen med SL er 157 SEK og med SJ koster den billigste billet 170 SEK. Begge er enkeltbilletter.

3 Med taxa – billigst, hvis I er flere

Taxa fra Arlanda til centrum er rasende dyrt. I hvert fald hvis du rejser alene eller er et par. Taxaerne kører med faste priser, og er I fire personer, så er det faktisk billigere at tage taxa end nogle af de andre transportformer (lige bortset fra Flixbus, hvis de altså har en afgang, når I ankommer til Arlanda).

Fordelen ved taxa er selvfølgelig også, at I kan blive sat af præcis hvor I ønsker det. I stedet for at have yderligere transport, når I ankommer til Stockholm, så kan I blive sat af ved jeres hotel eller lejlighed.

Den faste pris fra Arlanda til Stockholm ligger på 450-500 SEK alt efter taxaselskab. Taxapriserne i Sverige er ikke regulerede, og der er derfor stor forskel fra billigste til dyreste selskab. Spørg altid om prisen inden turen starter.

Et alternativ til taxi er en privat lufthavnstransfer – her er priserne faste og du kan booke den størrelse vogn, du har har brug for.

fra arlanda til stockholm
Sommer i Stockholm – der hygges ved Nybroviken

Nyttige links til din rejse til Stockholm

Transport

Fra Danmark er det nemmest at flyve til Stockholm. Søg og sammenlign flybilletter her. Tog, bil eller bus er andre muligheder. Find busbilletter til Stockholm med f.eks. Flixbus her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk. Er I mange, så kan et feriehus ofte være den billigste løsning.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Sverige inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Stockholm

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her