Hjem Tyskland 7 gode spisesteder i Lübeck

7 gode spisesteder i Lübeck

Forslag til, hvor du skal spise i Lübeck

Lübeck er efter tyske forhold en mindre by. Indbyggertallet eksploderer dog i sommermånederne, hvor de mange turister skal bespises. Det giver et stort udvalg af restauranter, der tilbyder alt fra turistmad og tyske klassikere til fine dining og hippe vegetarretter.

Generelt er prisniveauet lavt i forhold til Danmark med gode muligheder for at flotte sig lidt. Se nærmere på disse syv meget forskellige spisesteder som du selvfølgelig kan finde på kortet nederst på siden.

1 Restaurant Vai

Et af Lübecks absolut bedste spisesteder. Restaurant Vai har internationalt snit og stedet, hvis det skal være lidt pænere. Maden er europæisk, men dog med indflydelse fra det tyske køkken.

Det kan anbefales at se efter deres frokosttilbud, hvor der tilbydes setmenuer til en rigtig god pris. Aftenkortet er mere gourmet, men stadig overraskende billigt.

Restaurant Vai har også et stort vinkort og rigtig venlig betjening. Der er siddepladser inde og i den lille gårdhave bagved. Bordreservation anbefales om aftenen i højsæsonen. På Hüxenstraße.

2 Cafebar

På hjørnet af Hüxensraße og Balaurfohr ligger en af Lübecks hippeste caféer. Her får du god morgenmad og lækre sandwichs, men også snacks som du kan nyde sammen med et glas vin eller stedets cocktails. Cafebar er også et godt valg til vegetarer.

Det er et populært sted, der fungerer som lige dele kaffepusher, hygge med venner og tiltrængt break fra den spændende sightseeing i Lübeck. Cafebar er ikke et spisested i klassisk forstand, men café med stort C, hvor man lige går skridtet videre og bl.a. benytter økologiske råvarer og hjemmelavede ingredienser.

3 Paulaner am Dom

Paulaner er et kendt ølmærke, der har lagt navn til en række restauranter rundt om i Tyskland. Den i Lübeck er hyggelig, og her laver man tysk mad, der hører til i den bedre ende. Et par af restaurantens specialiteter er fra Sydtyskland, da Paulaner kommer fra München.

Således også min svineskank, der serveres med sauerkraut og en slags kartoffelterrin. Menukortet består også af flere vegetarretter. Betjeningen er venlig, men ikke superhurtig. Restauranten har selvfølgelig et pænt udvalg af øl fra Paulaner.

Om sommeren kan man sidde i den hyggelige gårdhave, men sørg for at reservere bord. På Kapitelstraße.

4 Brauberger zu Lübeck

Mere øl. Brauberger zu Lübeck er en større restaurant med eget bryggeri. Du kan bl.a. købe et sæt smagsprøver af stedets forskellige øl. Det er en hyggelig restaurant, som er klassisk tysk. På menukortet finder du bl.a. schnitzel, svineskank, hjemmelavede supper og et udvalg af fiskeretter.

Jeg får rigtig god service, men maden er på det jævne. Måske er jeg bare uheldig, for restauranten får generelt gode anmeldelser. Brauberger zu Lübeck er populær, og selvom restauranten er i fire etager plus en lille gårdhave, så er det en god idé at reservere bord i højsæsonen. På Alfstraße.

5 Wullenwever

En Michelinrestaurant i Lübeck? Jo, den er god nok. På Wullenwver residerer Roy Petermann i køkkenet, hvor han fremtryller gastronomi i absolut topklasse. Køkkenet er fransk/europæisk – vi taler om fine dining, og du kan vælge fra menukortet eller prøve menuerne på tre, fem eller syv retter.

Sidstnævnte kræver reservation af bord. Det er absolut også en god idé i højsæsonen. Med til oplevelsen hører også de hyggelige omgivelser – Wullenwever ligger i et gammelt hus, og det er som at blive bombet tilbage i tiden, når man kommer indenfor. På Beckergrube.

6 Taste

Gæsterne er bare vilde med Taste, der også har fået en Travellers Choice Award på Tripadvisor. Her er der mere tale om café en egentlig restaurant. Stedet lukker da også klokken 18.00, så kom forbi til morgenmad eller frokost.

Taste er et hotspot for veganere og vegetarer, der her kan vælge mellem bagels, bowles og salater. Selvfølgelig kan du også få smoothies, friskpresset juice og kaffe i forskellige udgaver. Et meget populært sted hos både lokale og turister. Taste er et mindre sted, hvor det især lørdag og søndag morgen kan være svært at få bord. På Holstenstraβe.

7 Das Kleine Restaurant

Das Kleine Restaurant er ikke helt så lille som navnet kunne give indtryk af. Det er et hyggeligt sted med en familiær atmosfære, hvor både indretning og mad er klassisk tysk.

Der er et par retter for at please vegetarerne, men generelt består menukortet af robuste kødretter. F.eks. den enorme wienerschnitzel, som jeg ikke bliver færdig med. Das Kleine Restaurant har god service og selvfølgelig et udvalg at gode øl. På An der Untertrave.

Indenfor på Brauberger zu Lübeck

Nyttige links til din rejse til Lübeck

Transport

Kør selv eller find busbilletter til Lübeck med f.eks. Flixbus her. Du kan læse mere om transport generelt i min Lübeck Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der som regel har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk. Er I mange, så kan et feriehus ofte være den billigste løsning.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Lübeck

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her