Hjem Europa Canal du Midi – tips og gode råd til din tur

Canal du Midi – tips og gode råd til din tur

Gør din tur bedre og få flere oplevelser undervejs

Receptionen ved Le Boats base i Port Cassafieres

Research er et af nøgleordene, når man har en rejseblog og laver rejsebeskrivelser. Normalt tilegner jeg mig temmelig megen viden om det rejsemål, jeg skal besøge, men hverken i bogform eller på internettet står der meget om Canal du Midi.

Kanalen er på UNESCOs verdensarvliste og velbesøgt af turister, så det var overraskende, at jeg stort ikke kunne finde noget som helst brugbar information. Jeg har derfor samlet lidt tips og gode råd, som jeg håber du kan bruge inden din tur på den berømte kanal.

Læs om min egen tur på Canal du Midi og om Canal du Midis historie.

Hvor på kanalen vil I sejle?

Hvad skal rejsen indeholde? Inden I booker jeres båd, er det vigtigt at finde ud af, hvor på kanalen I vil sejle. Det vil kræve flere måneders ferie at opleve alt det Canal du Midi har at byde på, så tænk over, om I er til f.eks. natur, kultur eller måske lidt af det hele.

Vil I undgå sluser, være tæt på Middelhavskysten eller have et stort udvalg af restauranter?

Svaret på de spørgsmål kan være afgørende for, hvilket selskab I skal booke hos. Udlejerne af både har baser forskellige steder langs kanalen, og det er en god idé at sætte sig ind i, hvilket selskab, der har en base i nærheden af det, I gerne vil opleve.

Placeringen af basen kan også have indflydelse på, hvilken lufthavn i Frankrig I skal flyve til. Béziers og Toulouse ligger tættest på Canal du Midi, men I kan også flyve til Montpellier. Fra lufthavnen i Montpellier til Canal du Midi er der ca. 1 times kørsel. Fra både Billund og København kræver det en mellemlanding til alle tre lufthavne.

I kan tage en taxi fra lufthavnen eller benytte Expedia. Skal I tilbringe nogle dage i Sydfrankrig før eller efter turen på Canal du Midi, er det oplagt at leje bil.

Båd i mellemstørrelse – man sejler selv båden

Planlæg turen og dagene

Jeg vil anbefale, at I planlægger jeres sejltur på Canal du Midi, så I undgår at løbe tør for proviant og når frem til jeres næste stop. I skal selvfølgelig ikke planlægge en hel uge eller 14 dage, men lige overveje, hvad der skal ske de næste dage, mens I er afsted. Det skal I af to grunde:

For det første er det ikke alle steder langs kanalen, man kan proviantere. Det betyder, at I skal have mad til de dage, I vil lægge til ved bredden udenfor de små byer.

For det andet, så skal man huske, at sluserne lukker klokken 19.00, og det er heller ikke muligt at komme igennem i slusemesterens frokostpause fra 12.00-13.00. Desuden kan der være kø ved sluserne (især i højsæsonen), så planlæg jeres sejltur og husk at have mad og drikke med ombord i tilfælde af, at I ikke når gennem slusen, inden den lukker.

Vælg en eller to, der tager styringen og fordeler opgaverne

De fleste bådudlejere på Canal du Midi anbefaler, at en eller to ombord lærer båden at kende. En god idé, men lige så vigtigt er det, at det er en eller to personer, der fordeler opgaverne, hvis I er mange ombord.

Nu er det ikke fordi, at en sejltur på Canal du Midi er en arbejdsferie, men er man uvant med flodsejlads, så skal man lige lære, hvordan man kommer gennem sluserne. Én skal hoppe i land for at tage imod rebene, der skal holdes af andre ombord på båden. Her er det godt at kende sine arbejdsopgaver og lade én tage styringen.

Vores båd havde tre kahytter som denne

Tag cykler med ombord

Der er mange gode oplevelser langs Canal du Midi, men I kan se endnu mere og har bedre mulighed for at komme rundt, hvis I lejer en cykel. De fleste bådudlejere på kanalen tilbyder cykler, som I kan tage med ombord.

Ikke nok med, at I kan “nå længere ud”, så kan I faktisk også cykle langs store dele af Canal du Midi. En anden måde at opleve den berømte kanal, der synes at være lige så populær som at sejle – vi så i hvert fald masser af cyklister med oppakning undervejs.

Lejer I cykler, så husk at gå dem efter inden I sejler. Ofte er cyklerne ikke i den bedste stand, og det er værd at tjekke f.eks. dæk og sædehøjde – måske har I ikke værktøj med til at løse problemet undervejs på jeres tur.

For langt med båd eller cykel – tag en taxi eller arrangeret udflugt

Hvor lang tid tager det at sejle, og hvor langt kan vi nå? To spørgsmål, der i hvert fald hos mig pressede sig på. Selvfølgelig vil man gerne se så meget som muligt på sin rejse, men selvom en tur på Canal du Midi er en sejlferie, så er det synd at gå glip af alt det, der ligger en køretur væk.

Som skrevet ovenover, så skal I have cykler med ombord, men er der for langt på den tohjulede, så tag en taxi til det I gerne vil se eller opleve. Vi sluttede vores sejltur i Trébes, men ville ikke gå glip af et besøg i Carcassonne, der kun ligger 10 km væk.

Med båden ville det tage en dags tid pga. de mange sluser, men med taxi fra Trébes fik vi set Carcassonne. Lad jer ikke begrænse – tag en taxi – måske er der også en seværdighed eller restaurant I bare må besøge! Vil I på udflugt med guide og chauffør er der masser af muligheder i området – se mere på Viator.

Den tredobbelte sluse ved Trébes
På vej ad Canal du Midi
På vej gennem slusen

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her