Hjem Sverige Gratis oplevelser i Stockholm

Gratis oplevelser i Stockholm

Den svenske hovedstad byder på flere gratis oplevelser

Stockholm er sådan en by, hvor man håber at finde gratis oplevelser. Prisniveauet i den svenske hovedstad er nemlig højt, men vil du spare lidt på feriebudgettet, så læs med her. Du kan finde alle de gratis oplevelser i Stockholm på kortet nederst på siden.

1  Gamla Stan

Gamla Stans hyggelige gader og historiske bygninger er én stor seværdighed. Her ligger bl.a. det kongelige slot, flere gamle kirker og det charmerende Stortorget, der er flankeret af pragtfulde huse fra en svunden tid.

Gamla Stan er også turisthotspot, og den lange gågade Västerlånggatan kan være temmelig hektisk i højsæsonen. Stockholms absolut hyggeligste bydel er et skønt sted bare at gå rundt – det er helt gratis, mens nogle seværdigheder koster penge.

Gamla Stan er gamle huse og charmerende gader

2  Slotskirken (Slottskyrkan)

Kongeslottet i Stockholm er stort og temmelig bombastisk, men indenfor gemmer der sig en smuk slotskirke, som er gratis at besøge. Oprindelig havde Stockholms Slot (Tre Kronor) kun et kapel, men det nedbrændte sammen med det øvrige slot i 1697.

Ved genopbygningen besluttede man, at der skulle være en rigtig kirke. Den blev påbegyndt af Nicosemus Tessin den Yngre og videreført af Carl Hårleman, der dog døde inden indvielsen i 1754. Slotskirken er i en blanding af barok- og rokokostil med mange fine detaljer og udsmykninger.

Den fine slotskirke på det kongelige slot

3  Helgeandsholmen – Riksdagen og Medeltidsmuseet

Helgeandsholmen er en ganske lille ø mellem Gamla Stan og det centrale Stockholm. Her ligger to gode gratis oplevelser. Du kan få en rundtur i Riksdagshuset, der som navnet antyder er hjem for den svenske rigsdag. Turene er på svensk eller engelsk og finder sted lørdag og søndag kl. 12.00 og kl. 13.30.

I den anden ende af Helgeandsholmen kan du besøge Medeltidsmuseet, som handler om Stockholm i Middelalderen.

Rigsdagen – her kan du tage på en gratis rundtur

4  Kungstrådgården

Den svenske hovedstads største og mest centrale park er Kungstrådgården, der ligger få minutters gang fra centralstationen, Nybroviken og Gamla Stan.

Årligt har Kungstrådgården 200 arrangementer – du kan stå på skøjter om vinteren, se kirsebærtræerne blomstre i foråret og prøve yoga eller tage med til koncerter om sommeren. Den flere hundrede år gamle park har også en lang række andre events, der som regel er helt gratis.

Om foråret kan du se kirsebærtræerne blomstre i Kunstrådgården

5  Gamla Stans Polkagriskokeri

Af de gratis oplevelser i Stockholm nævnt her på siden, er denne nok den mest børnevenlige. På gaden Stora Nygatan i Gamla Stan kan I kigge indenfor i Gamla Stans Polkagriskokeri, der producerer og sælger slik og bolsjer.

Man kan se lige ind i produktionen for at følge processen fra sukkermasse til færdigt bolsje. Mod betaling er der også mulighed for selv at lave bolsjer, som du selvfølgelig får med hjem. Se mere på butikkens hjemmeside.

I gang med at lave bolsjer i Gamla Stans Polkagriskokeri

6  Gratis vandreture

Som i andre storbyer rundt om i verden kan du også i Stockholm tage med på gratis vandreture. Drikkepenge er selvfølgelig velset på turene, der fås i forskellige udgaver af forskellige udbydere.

Nogle steder skal du booke i forvejen, mens du hos andre udbydere bare kan møde op. Typisk varer vandreturene 1-2 timer. Se mere hos Free Tours Stockholm.

Der er flere muligheder for gratis vandreture i Stockholm

7  Vagtskiftet på Det Kongelige Slot

Hver dag kl 12.15 (søn- og helligdage kl. 13.15) kan du opleve vagtskiftet på det kongelige slot. Det finder sted i Yttre Borggården (Parade Square) og varer ca. 40-45 minutter.

Vagtskiftet har været en tradition på slottet siden 1523, hvor Gustav Vasa sad ved magten. Vagterne i skilderhusene bliver i øvrigt udskiftet hver time – også den ved Slottskirken som det er oplagt at besøge før eller efter vagtskiftet.

Vagtskifte ved det kongelige slot

8  Riddarholmen

Riddarholmen er et ganske lille vedhæng til Gamla Stan, men med stor betydning. Her kan du opleve en lang række historiske bygninger opført gennem flere århundreder. Bl.a. Birger Jarls Tårn, der sammen med det sydlige tårn i Wrangelska-paldset få hundrede meter væk er det sidste, der er tilbage af Stockholms forsvar fra Gustav Vasas tid.

Wrangelska-paladset (ingen adgang) har fået sit navn efter feltmarskal Carl Gustaf Wrangel, der overtog den smukke bygning efter 30-årskrigen mod Danmark. Du kan også se den fine Riddarholmskyrka (entré), der er kongefamiliens gravkirke.

Riddarholmskyrkan er kongefamiliens gravkirke

Nyttige links til din rejse til Stockholm

• Hotel i Stockholm – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Stockholm – Sammenlign priser her
• Pakkerejser til Stockholm – Book fly og hotel sammen
• Busbilletter til Stockholm – Se afgange og priser her
• Lej en bil på rejsen – sammenlign priser her
• Transfer – Kom nemt fra lufthavn til hotel med Hoppa
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – Find den her

Kort over Stockholm

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her