Hjem Thailand På snorkeltur fra Koh Lipe – paradisøer og farverige fisk

På snorkeltur fra Koh Lipe – paradisøer og farverige fisk

+ praktisk information til din snorkeltur fra Koh Lipe nederst på siden

I land på Koh Adangs vestkyst – i baggrunden til højre Koh Rawi

Jeg bliver ved med at se noget nyt. Hver gang jeg stikker hovedet under havoverfladen svømmer der en fisk forbi, som jeg aldrig har set før. Det må være sådan at plaske rundt i et aquarium – sigtbarheden er fantastisk, og det er som om, at alle Andamanhavets fisk kommer for at hilse på mig.

“Er det i orden, at Valerie og Sunshine tager med”, spørger Johann, der ejer Wapi Resort, hvor vi bor. Selvfølgelig er det i orden. Johann er fransk, og da han for år tilbage fik besøg af veninden Valerie, forelskede hun sig i Rab – en af de lokale havsigøjnere. I Thailand kaldes de chow ley – en gruppe mennesker, der oprindelig stammer fra Malaysia.

Rab sejler turister ud i øhavet, og i dag er der foruden os også blevet plads til Valerie og deres herlige vandglade hund Sunshine.

Fra Sunrise Beach stævner vi ud i Rabs longtailbåd, der sejler os langs stranden og derefter mod vest til øhavet i Koh Tarutao Nationalpark. Højt oppe over bjergrige Koh Adang svæver enorme havørne – et imponerende syn.

Typisk klippeø i øhavet – her er rigtig god snorkling og sigtbarhed

Fisk – masser af fisk

Hvorfor har jeg ikke taget et undervandskamera med, og hvorfor har jeg aldrig fået taget det dykkercertifikat? Første stop er en af de mange klippeøer, der ligger i den maritime nationalpark.

Fra båden hopper jeg i vandet og stirrer bogstaveligt talt lige ind i øjnene på en stor stime sergentfisk. Længere nede svømmer en håndfuld kirurgfisk og 5-7 andre arter, som jeg har til gode at kende navnet på.

Hjulpet på vej af den fantastiske sigtbarhed er der masser af kigge på. Dybden ligger på 10-15 meter, og det er her, jeg forestiller mig, at et dykkercertifikat ville være en god hjælp. Bare lige for at se, hvad der ellers gemmer sig i dette imponerende hav, der er svært at komme op fra.

Heldigvis er der flere gode oplevelser i vente. Vi sejler ind til Koh Adangs vestkyst, hvor der er fuldstændig øde. Det var der i hvert fald, da vores longtailbåd gled ind på stranden, men et kvarters tid senere ankommer en større speedbåd proppet med turister. Heldigvis er her god plads og glimrende snorkling lige ud for kysten.

Denne strand på Koh Adang er med lidt groft sand og smaragdgrønt krystalklart vand. En kontrast til både Koh Lipe og den sydlige strand på Koh Adang, hvor sandet er fint og kridhvidt. Igen ser jeg nye fiskarter, og jeg prøver at huske deres form, farve og tegninger.

Koh Rawi er ren bounty

Paradiset Koh Rawi

Fra en strand til en anden. Vi forlader Kog Adang for at sejle over til Koh Rawi, der er endnu en af nationalparkens større øer. Koh Rawi er beriget med bountystrande i verdensklasse, og det er en af dem, vi stille glider ind på og selvfølgelig med Sunshine i front på longtailbåden.

Sandet på den lækre strand er kridhvidt og blænder vores øjne. Det er et fantastisk paradis med det klareste krystalklare vand i turkisblå nuancer.

Som da jeg besøgte Koh Rok har jeg også her bare lyst til at få sat en hytte op og lege Robinson Crusoe. Stranden er perfekt, og selvom Koh Rawi er et fast stop for bådudflugter fra Koh Lipe, så er her god plads. Fisk er her til gengæld ikke helt så mange af, men hvad gør det, når stranden er så fantastisk.

Næste stop på vores snorkeltur er Koh Rawis ultimative kontrast. Den lille klippeø Koh Hin Ngam består af en enorm bunke fine runde sten og er et ejendommeligt syn her i bountyland. Det er en stenart kaldet hornfels, der er skabt gennem millioner af år.

Et billede mere fra Koh Rawi

En lokal myte fortæller, at den der fjerner sten fra øen vil blive forbandet af Koh Hin Ngams beskyttende ånd Chao Pho Tarutao. Det siges også, at den, der kan stable 12 sten oven på hinanden kan få et ønske opfyldt. Det er dog forbudt nu, og vagter går rundt for at uddele bøder til de, der har overset advarselsskiltene.

Bagsiden af Koh Hin Ngam er sidste stop på vores tur. Stedet minder om første sted vi snorklede – dvs. en pæn dybde og masser af fisk. Jeg ser bl.a. klovnefisk (Nemo), zanklider og papegøjefisk. Igen er der en lang række arter, jeg ikke kender navnet på, men det gør det absolut ikke mindre spændende at plaske rundt i det smukke øhav.

En fantastisk oplevelse rigere sejler vi tilbage til Koh Lipe, hvor det klare og turkisblå vand ud for Sunrise Beach endnu en gang imponerer. Vi er ikke de eneste, der ved, at vi snart er hjemme. 20 meter fra kysten hopper Sunshine i vandet for at svømme det sidste stykke ind til stranden. Mon ikke han ligesom os har haft en dag i paradis?

Har du fået lyst til selv at besøge øerne omkring Koh Lipe, så kan du finde praktisk information under billedet.
I land på den ejendommelige stenø Koh Hin Ngam

Praktisk information til din øtur

Snorkel- og dykkerture fra Koh Lipe bliver som regel delt op i halvdags- og heldagsture. Vi tog på en halvdagstur, der dækker de nærmeste øer og snorkelsteder. På heldagsturene besøger man også Koh Tong og småøerne mod syd.

Dit hotel eller guesthouse kan uden tvivl hjælpe med at booke en tur i øhavet for jer – alternativt ligger der flere udbydere langs Walking Street. Priserne starter ved ca. 2000 baht for en halvdagstur, og det er for hele båden inklusiv snorkeludstyr.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her