Krabi har mange lækre strande, men bor du i Ao Nang, Krabi By eller et andet sted på fastlandet, så kræver det en tur med longtailbåd for at besøge dem. Det er heldigvis nemt og en oplevelse, du ikke må gå glip af. Tag ud i øhavet og gå i land på lækre paradisstrande med hvidt sand og krystalklart vand.

1  Phra Nang Beach

På Railay-halvøen finder du fantastiske Phra Nang Beach, der i adskillige afstemninger er blevet kåret som en af verdens smukkeste strande. Omgivet af høje klipper yderst på halvøen ligger den flere hundrede meter lange strand, hvor det krystalklare vand skifter farve fra jadegrønt til turkisblåt.

Railay er en del af nationalparken, hvor sælgere er forbudt. I stedet for lægger longtailbåde til ved kysten, hvor du kan købe et måltid mad og en kold øl. Du er ikke alene på Phra Nang Beach, men omvendt er stranden sjældent overfyldt.

Phra Nang Beach ligger ca. 10 minutter i longtailbåd fra Ao Nang og ca. 25 minutter fra Krabi By, men bor du på halvøen, kan du gå dertil.

2  Koh Poda

Helt alene vil du sandsynligvis være, hvis du går langt ned ad stranden på Koh Poda, der er et fast stop på tourbureauernes øture. Bådene lægger til på nordkysten og herfra er der kun få hundrede meter til den lille bar. Fortsæt mod syd og den lange hvide sandstrand ligger foran dig så langt øjet rækker.

Mange kalder Koh Poda for “deres egen lille hemmelighed” – måske fordi det trods alt er bemærkelsesværdigt at finde øde strande i travle Krabi. Lej en longtailbåd for en dag og sejl ud i øhavet til Koh Poda – det går godt nok langsommere end med tourbureauernes speedbåde, men til gengæld kan I opleve øerne uden trængsel og i jeres eget tempo.

3  Koh Hong

Et besøg på fantastiske Kong Hong kan bestemt også anbefales. Øen er en del af Phang Nga-bugten og ligger vest for Krabi. Her finder du to perfekte halvmåneformede strande med krystalklart vand i blågrønne nuancer omgivet af høje dramatiske klipper.

Du må dele Koh Hong med hundredvis af andre turister fra både Krabi og Phuket, men der er plads nok. Husk også en tur i den såkaldte lagune på den anden side af klipperne. Som med Koh Poda kan du også her vælge din egen longtailbåd eller en gruppetur med speedbåd.

Praktisk information til din bådtur i øhavet

Jeg anbefaler at I tager jeres egen longtailbåd ud i øhavet. Her kan I selv vælge øer/rute og blive så lang tid på de forskellige strande, som I har lyst til. Bemærk, at I sammen med jeres kaptajn finder et tidspunkt at mødes på, hvis I bliver et sted i længere tid.

Det samme gør sig gældende, hvis I blot booker en tur fra f.eks. Ao Nang til Koh Poda og retur. Her vil båden først sejle, når der er fyldt op.

I begge ender af Ao Nang Beach ligger billetkontorer, hvor I kan leje en longtailbåd med kaptajn for en dag. Der ligger også billetkontorer på Nopparat Thara Beach (på stranden helt mod øst op mod Ao Nang) og ved havnen i Krabi by.

Vælger I at tage på gruppetur, så kan dit hotel eller ethvert tourbureau i byerne være behjælpelige. Husk vand, håndklæde, masser af solcreme og sørg for at beskytte din telefon og dit kamera mod at blive våde.

Nyttige links til din rejse til Thailand

• Hotel i Thailand – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Thailand – Sammenlign priser her
• Skræddersyede rejser til Thailand – Få et uforpligtende tilbud
• Pakkerejser til Thailand – Book fly og hotel sammen
• Transport i Thailand – Få tilbud fra dansk rejsebureau her
• Vaccinationer til Thailand – Se anbefalinger her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Vejret i Thailand – Se temperaturen lige nu
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – Find den her

1 kommentar

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her