Hjem Thailand 11 fantastiske strande i Thailand

11 fantastiske strande i Thailand

Pak badetøjet og tag med til bl.a. Koh Kood, Koh Lipe og Koh Kradan

Thailand er med rette berømt for sine lækre strande med hvidt sand og krystalklart vand. Men hvor finder man Thailands bedste strand? Et spørgsmål, der diskuteres ivrigt og i den grad deler vandene.

Smag og behag er jo forskellig, og det er helt individuelt, hvad folk lægger vægt på, når de skal pege på en god strand. Men jeg ved i hvert fald, hvad jeg lægger vægt på, så her kommer 11 af mine favoritstrande i Thailand, som jeg har haft fornøjelsen af at besøge.

1 Koh Rok

Kampen er hård, men den øde strand på Koh Rok sniger sig lige ind på førstepladsen som den lækreste strand i Thailand, jeg har besøgt. 300 meter kridhvid sandstrand med det klareste turkisblå vand jeg nogensinde har set. Og tænk så at have den helt for sig selv!

Det er en fantastisk oplevelse at glide med båden ind på standen som en anden Robinson Crusoe og sætte de første fodspor i sandet. Jo, der er skam stadig mange øde paradisstrande i Thailand. Vi tog med longtailbåd fra Koh Lanta til Koh Rok. Læs mere om den tur her.

Koh Rok, der ligger lige syd for Koh Lanta

2 Pattaya Beach & Sunrise Beach – Koh Lipe

Strandene på Koh Lipe er ganske enkelt HELT fantastiske. Uanset om du vælger Pattaya Beach eller Sunrise Beach, så får du kridhvidt sand og krystalklart turkisblåt vand. Det er et ægte badeparadis, hvor du kan bo i bungalow på stranden og snorkle ud for kysten.

Vælg f.eks. Wapi Resort eller Castaway Resort, hvis du vil bo på Sunrise Beach, mens jeg anbefaler den vestlige del af Pattaya Beach til jer med børn. Her ligger resorts som Sita Beach Resort og Akira Lipe Resort lige ud til den lavvandede strand. Læs mere om Koh Lipe.

Pattaya Beach på Koh Lipe

3 Koh Miang – Similanøerne

Det er svært at finde mere dybblåt og krystalklart vand end på Similanøerne. Det er en oplevelse i sig selv at komme sejlende ind til øernes strande, hvor det kridhvide sand blænder om kap med Andamanhavet. Øerne ligger ca. 60 km fra fastlandet ved Khao Lak og er et populært område for dykkere.

Dagligt bliver Similanøerne besøgt af en hær af endagsturister fra Phuket og Khao Lak, så du har ikke paradiset for dig selv. Til gengæld kan du boltre dig på nogle af Thailands bedste strande, f.eks. på Koh Miangs nordkyst, hvor du kan booke dig ind i nationalparkens telte, hvis du vil overnatte.

Koh Miang kaldes også ø nr. 4 – både her og på ø nr.8, hvor parkhovedkvarteret ligger, kan du overnatte. På sidstnævnte ø også i små primitive bungalows. Book telt eller bungalow på nationalparkernes hjemmeside.

Vil du blot se Similanøerne på en dagsudflugt, så er der masser at tourudbydere i Khao Lak, Phuket og Krabi, der sælger speedbådture dertil, men vær hurtigt ude – der er nu sat begrænsning på antallet af daglige besøgende på øerne.

Stranden på den nordlige del af Koh Miang

4 Koh Kradan

Koh Kradans østside består af en over 1 km lang strand, som har kridhvidt sand og krystalklart vand i turkisblå nuancer. Der ligger 5-6 hoteller på stranden, som stort set er øde og vil være perfekt til både par-og familieferien.

Øen har ingen barer, butikker eller restauranter udover dem på hotellerne, men til gengæld er Koh Kradan et ægte bountyparadis, hvor du kan bo i bungalow på stranden, der har rigtig god snorkling. Et par af øens hoteller er Seven Seas Resort og Coral Garden Resort, der indbyder til en afslappende barfodsferie.

Koh Kradans lækre strand

5 Ukendt strand – Koh Kood

Endnu en øde paradisstrand i Thailand. På øen Koh Kood ligger adskillige lækre strande med pudderhvidt sand og gennemsigtigt vand, som du kan have for dig selv.

Ikke alle er lige nemme at komme til, og det gælder også denne fantastiske strand, der ligger mellem Captain Hook Resort og Ban Klong Mat. Der er ingen vej dertil, og vi ankommer i kajak. Ingen mennesker, slanke palmer, hvidt sand og krystalklart turkisblåt vand. Mere kan man ikke ønske sig…!

Koh Kood har kun meget lidt turisme. Her er ingen påtrængende sælgere, skræddere eller massagepiger, men udviklingen er gået i gang, og det er nu du skal opleve øen, inden det er for sent.

Den skønne strand på Koh Kood med Captain Hook Resort i baggrunden

6 Koh Wai

Når det gælder skønhed, må vi have nordstranden på Koh Wai med. Jo, jeg ved godt, at her dagen lang er mange turister, men hvor er her smukt!

Den palmeomkransede strand byder på lavt turkisblåt vand, og blot 50 meter fra kysten kan du snorkle på det fine rev. Koh Wai ligger lige syd for Koh Chang, og øen har kun en håndfuld hoteller. Vil du ikke overnatte er det bare om at booke en tur dertil hos en af Koh Changs mange tourudbydere.

Paradis på Koh Wai

7 Phra Nang Beach – Railay, Krabi

Ikke overraskende er denne strand flere gange udnævnt som en af verdens smukkeste. Blødt hvidt sand og krystalklart vand i jadegrønne og turkise nuancer pakket ind i høje klippemassiver.

Phra Nang Beach er naturligvis et yndet udflugtsmål fra både Krabi By og Ao Nang, så her er ikke langt mellem strandgæsterne. Railay ligger i Hat Nopparat Thara Nationalpark, og her er adgang forbudt for sælgere. Til gengæld kan du købe en hurtig frokost og en kold Singhaøl ved en af de opankrede longtailbåde.

Der ligger kun et hotel på stranden – det eksklusive og vanvittigt dyre Rayavadee Resort, men der er kun 10 minutters gang til Phra Nang fra Railays Øststrand, hvor du kan overnatte.

Phra Nang Beach – Krabi

8 Hat Rin Beach – Koh Phangan

Det er overraskende, at Hat Rin Beach på Koh Phangan bliver ved med at se så godt ud. Det er nemlig her de berømte fuldmånefester bliver afholdt, og det går bestemt ikke stille af sig.

Men Hat Rin er aldeles pragtfuld. Stranden er dejlig bred, og både sand og vand er helt perfekt. Indkvarteringen omkring stranden er ikke luksus, og man skal huske at booke i god tid op til festerne.

Mellem de månedlige full moon-parties med høj musik og tonsvis af buckets med sprut, er der til gengæld mulighed for at få en skøn og forholdsvis rolig strandferie.

Hat Rin Kok – Koh Phangan

9 Tub Island – Krabi

Forestil dig den lille Tub Island uden alle tourbådene og turisterne. Det havde været en sandt paradis og måske en af Thailands bedste strande? Det krystalklare lave vand er pragtfuldt og sandet blødt, men du må dele herlighederne med alle de andre strandelskere.

Faktisk breder stranden sig over flere meget små øer, der kommer og går med tidevandet. Det er ikke muligt at overnatte på nogle af øerne – du må booke en tur dertil i Ao Nang eller måske leje din helt egen speedbåd. Læs mere om Krabi og om Railay.

Tub Island – Krabi

10 Ao Hin Khok – Koh Samet

Kun et par timers kørsel fra Bangkok finder du den lille ø Koh Samet, der har flere skønne strande. Den bedste af dem alle er Ao Hin Khok, der ligger lige syd for øens største strand, Hat Sai Kaew Beach, som bestemt også kan anbefales.

Der kan til tider være en del mennesker på Ao Hin Khok, og dele af stranden bliver oversvømmet ved højvande, men vandet er krystalklart og roligt. En del af Koh Samets strande bliver invaderet af endagsturister fra Pattaya, dem er Ao Hin Khok heldigvis fri for.

Ao Hin Khok – Koh Samet

11 Hat Yao Beach (Long Beach) – Koh Phi Phi

Af mange udråbt til Koh Phi Phi’s bedste strand. Jo, her er dejligt, men i løbet af dagen også en del mennesker, der kommer sejlende i longtailbåd fra Tonsai. Men Long Beach har skønt hvidt sand og klart blåt vand. Her er også et koralrev tæt på kysten og for de mere eventyrlystne rigtig gode dykkeforhold lidt længere ude.

Hat Yao tager sig bedst ud når badegæsterne er sejlet tilbage igen, men langs stranden ligger en stribe mindre hoteller, så helt stille bliver her aldrig. Til gengæld er det et perfekt sted til en rigtig barfodsferie under den tropiske sol.

Long Beach – Koh Phi Phi

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her