Hjem Rejseliv Thailand – hvor skal du rejse hen?

Thailand – hvor skal du rejse hen?

Find det rejsemål, der passer til dig

Øde strand på Koh Rawi

Vi har alle forskellige præferencer og ønsker til, hvad ferien i Thailand skal indeholde. Rigtig mange hopper bare på en charterrejse til et af de kendte ferieområder og undrer sig bagefter over, hvor de der lækre strande egentlig var henne.

Du bruger sikkert mange penge på din rejse, så hvorfor ikke få den som du ønsker det. Spørg dig selv, hvad du gerne vil se og opleve. Thailand har masser af fantastiske steder, men af en eller anden grund vælger mange turister de samme rejsemål.

Måske fordi det er dem, charterbureauerne har på programmet og er nemme at rejse til. Men her er et godt råd: prøv noget andet. I Thailand er man vant til turister, og dit hotel eller nærmeste tourbureau vil med glæde hjælpe dig med både transport og udflugter.

Er du typen, der godt kan lide at have alt arrangeret hjemmefra, så kan det sagtens lade sig gøre at besøge de mindre kendte eller afsidesliggende steder i Thailand. De der steder med lækre paradisstrande, du ofte ser på billeder.

Husk, at vi kan hjælpe med transport i Thailand/Østen – f.eks. lufthavnstransfer og kombinationsbilletter. Få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Herlig strandbar på Koh Lipe

Bangkok

Måske står Bangkok ikke øverst på listen over steder i Thailand, du vil besøge, men byen skal have den største anbefaling herfra.

Jeg besøger næsten altid hovedstaden på mine rejser til Thailand – byen er proppet med oplevelser, og størrelsen gør, at der hver gang er noget nyt at se og gøre. Brug minimum tre hele dage, hvis det er første gang, du besøger Bangkok. Læs meget mere om byen her.

Besøg Bangkok for

kultur, historie, autenticitet, shopping, god mad, gode udflugtsmuligheder

Hvornår skal du besøge Bangkok

Bangkok kan i princippet besøges året rundt. November til februar/marts er køligst (30-33 °C) og får mest sol. Uanset hvornår du besøger Bangkok, så er det varmt og fugtigt.

Hvordan kommer du dertil

Med flyet til Bangkoks store lufthavn (Suvarnabhumi), der har forbindelser til en lang række lande i Asien, Europa og Mellemøsten.

Grand Palace – Bangkoks største seværdighed

Hua Hin

Ca. tre timers kørsel fra Bangkok ligger Hua Hin, der er kendt for sine gode resorts. Du skal ikke besøge Hua Hin for strandenes skyld – de fås langt bedre andre steder i Thailand, men til gengæld byder byen på et hav af aktiviteter og gode udflugtsmuligheder.

Et godt valg til børnefamilier, der sætter pris på hoteller af god kvalitet. Læs mere om Hua Hin her.

Besøg Hua Hin for

Aktiviteter, store resorts, gode udflugtsmuligheder

Hvornår skal du besøge Hua Hin

Byen har nogenlunde samme klima som Bangkok – dvs. mest sol fra december til marts/april. Hua Hin er et af de steder i Thailand, der sagtens kan besøges om sommeren.

Hvordan kommer du dertil

Nemmest med fly til Bangkok og herfra er der ca. tre timers kørsel til Hua Hin.

Stranden i centrum af Hua Hin

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

De tre øer i Thailandbugten byder primært på lækre strande, men er også kendte for sine fremragende dykkermuligheder. Mens Koh Samui er mere mainstream og har flest aktiviteter og muligheder for turisterne, så har Koh Tao og Koh Phangan en mere ungdommelig atmosfære.

Pga. det kuperede landskab og den dårlige infrastruktur kan du også finde småbugter med næsten øde paradisstrande på de to øer. Læs mere om Koh Samui her.

Besøg Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao for

Gode strande, natteliv, dykning

Hvornår skal du besøge Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

Øerne har bedst vejr fra januar til april. Juni er også højsæson, men vejret er også glimrende i juli og august. Efteråret er blæsende og regnfuldt kulminerende i november, der får betydelig nedbør.

Hvordan kommer du dertil

Det er nemmest med fly til Bangkok, hvorfra du flyver videre til Koh Samui. Du kan også flyve via Singapore. Fra Koh Samui kan du tage båden til Koh Phangan og Koh Tao. Det er også muligt at sejle fra fastlandet til alle tre øer.

Hat Rin Beach på Koh Phangan

Koh Chang

I den østlige del af Thailandbugten, tæt på grænsen til Cambodja, ligger Koh Chang. En mindre ø, der på trods af nærheden til Bangkok (ca. fem timers kørsel) sine steder stadig har en rolig tilbagelænet atmosfære.

Her er det stadig muligt at bo på stranden, og i det hele taget er det driverlivet under palmerne, der trækker. Koh Chang har en frodig jungle på midtøen, og der er udmærkede dykkermuligheder, men ellers er det småt med aktiviteter og udflugtsmuligheder. Læs mere om Koh Chang her.

Besøg Koh Chang for

Dejlige strande, afslapning, mulighed for øhop

Hvornår skal du besøge Koh Chang

Fra slut november til marts/april er vejret bedst. Januar og februar er de mest solrige måneder. Koh Chang får betydelig nedbør i sommermånederne.

Hvordan kommer du dertil

Med fly til Bangkok. Herfra kan du flyve videre til Trat lufthavn, hvorfra der er ca. 15 minutters kørsel til færgen til Koh Chang. Alternativt kan du køre fra Bangkok – det tager ca. fem timer.

Klong Prao Beach på Kog Chang

Phuket

Det er her langt de fleste danskere rejser til på deres første tur til Thailand. Det gjorde jeg også selv tilbage i 1998, men heldigvis havnede jeg et sted med nul turister og daglig kontakt med de lokale.

Phuket har absolut sine kvaliteter som f.eks. glimrende strande og en autentisk hovedby med gode restauranter, men havde du drømmen om et tropeparadis og havner i turistmylderet på vestkysten, så kan jeg godt forstå, du bliver skuffet.

Til gengæld er det stedet, hvis du søger resorts med alt i faciliteter og et kæmpeudvalg af barer, shopping og restauranter. Læs mere om Phuket her.

Besøg Phuket for

Store resorts, natteliv, aktiviteter, gode udflugtsmuligheder, fine strande

Hvornår skal du besøge Phuket

Fra slut november til marts/april er vejret bedst. Januar og februar er højsæson. Området får en del regn om sommeren og især i efterårsmånederne september og oktober.

Hvordan kommer du dertil

Mange flyselskaber har fly til Phuket. Du kan flyve med ét stop fra København med f.eks. Emirates, Qatar Airways, Thai Airways og Singapore Airlines. Flere charterbureauer har egne direkte fly fra både Billund og København.

Stranden i Kata er rigtig god

Khao Lak

På fastlandet nord for Phuket ligger Khao Lak, der dækker et længere kystområde med mange kilometer strand. Ferieområdet består primært af større resorts med alt i faciliteter. Flere af dem ligger direkte ud til stranden, der er udmærket.

Langs hovedgaden ligger bl.a. massageshops, supermarkeder og restauranter. Alt, lige bortset far hotellerne, er i lidt mindre målestok i Khao Lak, der er et roligt alternativ til Phuket. Læs mere om Khao Lak her.

Besøg Khao Lak for

Store resorts, gode udflugtsmuligheder

Hvornår skal du besøge Khao Lak

Området har bedst vejr fra november/december til marts/april med januar og februar som højsæson.

Sådan kommer du dertil

Med fly til Phuket og herfra bil/minibus til Khao Lak – en køretur på ca. en time.

Der er kilometervis af strand i Khao Lak

Krabi (Ao Nang)

Krabi er måske det mest alsidige rejsemål i Thailand. Her skal det dog kun handle om området omkring Ao Nang på fastlandet, der er epicentret for turismen i provinsen. Ao Nang er fuldt udbygget som turistområde og er især populær blandt charterturister.

Her finder du store familievenlige resorts og et godt udvalg af restauranter. Strandene på fastlandet er ikke noget at råbe hurra for, men en kort bådtur væk finder du masser af skønne strande med kridhvidt sand og krystalklart vand. Læs mere om Krabi her.

Besøg Ao Nang for

Store resorts, gode udflugtsmuligheder, aktiviteter

Hvornår skal du besøge Krabi

Provinsen har samme klima som Phuket – dvs. mest sol fra slut november til marts/april med januar og februar som de tørreste måneder.

Hvordan kommer du dertil

Enkelte flyselskaber har ruter til Krabi (f.eks. Qatar Airways), men der er masser af alternativer fra byer i Asien. F.eks. Bangkok, Singapore og Kuala Lumpur. Nogle danske charterbureauer har direkte fly til Krabi om vinteren.

Hygge på stranden i Ao Nang

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi ER smuk med flere rigtig gode strande, men øen er for længst indtaget af festglade unge fra hele verden. Ned ad den mere øde østkyst kan du være heldig at finde dit eget lille paradis, men ellers er Koh Phi Phi liv og glade dage med masser af larm i gaderne. Læs mere om Koh Phi Phi her.

Besøg Koh Phi Phi for

Natteliv, dykning, øhop, gode strande

Hvornår skal du besøge Koh Phi Phi

Øen har bedst vejr fra november/december til marts/april med januar og februar som højsæson. Øen får betydelig nedbør i sommer- og efterårsmånederne.

Hvordan kommer du dertil

Med fly til Krabi og herfra båd til Koh Phi Phi. Alternativt kan du tage båden fra Phuket.

Lavvandede Ao Lo Dalam Beach på Koh Phi Phi

Koh Lanta

Syd for Koh Phi Phi dukker Koh Lanta op. En ø, der i årtier har været lidt af et fristed for de, der ville noget andet og ikke kunne finde sig til rette på Phuket og i Ao Nang. Selvom masseturismen er kommet til Koh Lanta, så er det alligevel lidt anderledes end ved de store turistområder.

Øen mangler hverken barer, restauranter eller tilbud til turisterne, men det er i lidt mindre målestok. Bebyggelsen er lav, og på Koh Lanta er der nogle steder stadig følelsen af at være “lidt væk fra det hele”. Læs mere om Koh Lanta her.

Besøg Koh Lanta for

Afslapning, øhop, dykning

Hvornår skal du besøge Koh Lanta

Fra november til marts/april med januar og februar som de tørreste måneder. Øen får betydelig nedbør i sommer- og efterårsmånederne.

Hvordan kommer du dertil

Med fly til Krabi Lufthavn, hvorfra der er ca. halvanden times kørsel og en ganske kort sejltur. Det er også muligt at sejle til Koh Lanta fra både Krabi, Phuket, Phi Phi og øerne mod syd.

På Koh Lantas vestkyst ligger strandene som perler på en snor

Koh Ngai og Koh Kradan

Syd for Koh Lanta begynder paradis. Tænk pudderhvide sandstrande med krystalklart turkisblåt vand. De to øer Koh Ngai og Koh Kradan minder en hel del om hinanden – begge har de en lang uberørt strand med spredte hoteller. Der er ingen biler eller butikker og kun meget få muligheder for at spise udenfor hotellerne.

Besøg Koh Ngai og Koh Lanta for

Fantastiske strande, afslapning, øhop

Hvornår skal du besøge Koh Ngai og Koh Kradan

Fra november til marts/april med januar og februar som de tørreste måneder. Øen får betydelig nedbør i sommer- og efterårsmånederne.

Hvordan kommer du dertil

Nærmeste lufthavn er Trang. Herfra er der 30-40 minutters kørsel til kysten, hvorfra du kan tage båden til øerne. Krabi lufthavn kan sagtens bruges som alternativ. Du kan også sejle til Koh Ngai og Koh Kradan fra de omkringliggende øer.

Koh Kradan er ægte paradis

Koh Mook

Koh Mook ligger meget tæt på Koh Ngai og Koh Kradan, men er en hel del anderledes. Der er kun en kort sejltur til fastlandet, og så har Koh Mook et lokalsamfund, der primært består af fiskere. Det har skabt en ganske lille by, hvor de lokale (der er gæstfri og supervenlige) har åbnet spisesteder og butikker.

Koh Mook er nok mest kendt for Sivalai Beach Resort som man ofte ser på billeder, men der ligger 30-40 andre overnatningssteder rundt om på øen. Ved højvande er strandene skønne, men Koh Mook er hårdt ramt af tidevandet.

Besøg Koh Mook for

Dejlige strande, autencitet, afslapning, øhop

Hvornår skal du besøge Koh Mook

Fra november til marts/april med januar og februar som de tørreste måneder. Øen får betydelig nedbør i sommer- og efterårsmånederne.

Hvordan kommer du dertil

Nærmeste lufthavn er Trang. Herfra er der 30-40 minutters kørsel til kysten, hvorfra du kan tage båden til Koh Mook. Krabi lufthavn kan sagtens bruges som alternativ. Du kan også sejle til Koh Mook fra de omkringliggende øer.

På Koh Mook kan du bo beach front

Koh Lipe

Nogle af Thailands absolut bedste strande finder du på Koh Lipe i det sydligste Thailand på grænsen til Malaysia. Vi taler om kridhvide sandstrande og det klareste turkisblå vand. Øen er bilfri, men en lang række gågader – kaldet Walking Street – binder strandene sammen.

Langs Walking Street finder du et godt udvalg af barer og restauranter, mens de fleste hoteller ligger på stranden. Har du en drøm om at bo i hytte eller bungalow beach front, så er det muligt på Koh Lipe. Læs mere om Koh Lipe her.

Besøg Koh Lipe for

Paradisstrande, dykning, natteliv, afslapning

Hvornår skal du besøge Koh Lipe

Fra december til marts/april med januar og februar som de tørrste måneder. Øen får betydelig nedbør i sommer- og efterårsmånederne.

Sådan kommer du dertil

Kommer du fra Bangkok, så tager det en dags tid at nå frem til Koh Lipe. Fra hovedstaden er der halvanden times flyvetur til Hat Yai – herfra halvanden times kørsel til havnen og halvanden time med speedbåd. Hertil kommer ventetid.

Du kan sejle til Koh Lipe fra de omkringliggende øer, men nemmest er det faktisk fra øen Langkawi i Malaysia – herfra er der kun 45 minutters sejltur til Koh Lipe.

Strandene på Koh Lipe hører til Thailands absolut bedste

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her