Hjem Thailand De 6 bedste oplevelser i Nordthailand

De 6 bedste oplevelser i Nordthailand

Tag med til templer, smuk natur og spændende bjergstammer

Munke i Wat Doi Suthep i Nordthailand

Der er oplevelser i Nordthailand til flere ugers ferie. Så længe bliver kun de færreste, og det er egentlig synd. Denne del af Thailand er utrolig alsidig og spændende med mulighed for bl.a. gode naturoplevelser, at møde bjergstammer og spise billig og lækker mad, som du kun kan få her.

Jeg har bl.a. besøgt Chiang Mai og Chiang Rai flere gange, sejlet på Mekongfloden, kørt i timevis på små bjergveje og trekket gennem skoven til afsidesliggende landsbyer beboet af områdets etniske minoriteter. Alt sammen gode oplevelser, og de bedste af dem kan du læse om her.

1 Lanjia Lodge

I en landsby På toppen af et lille bjerg ligger Lanjia Lodge, der er et projekt drevet af Asian Oasis sammen med lokale stammefolk. Lodgen ligger pragtfuldt med udsigt over Laos og Mekongfloden en times kørsel fra Chiang Rai.

Lige udenfor vores dør bor lahu-stammen, og det er primært dem, der varter os op med god mad og udsøgt service.

Til gengæld er det en ung pige fra hmong-stammen, som bor lige nede ad vejen, der tager os med ud for at plante træer, til en lokal teproducent og en tur rundt i landsbyen vi bor i. Her møder vi bl.a. medicinmanden fra både lahu- og hmongstammen.

Lanjia Lodge er ganske lille og har kun fire huse med hver fire værelser, der deler en stor terrasse. Det er her, vi har den mest fantastiske udsigt, og hver morgen nyder vi den smukke solopgang, mens skyerne ligger som en dyne under os.

Lanjia Lodge er bæredygtig turisme, når det er bedst og en rigtig god oplevelse. Du kan læse mere om mit besøg på Lanjia Lodge her.

2 Doi Inthanon – Thailands højeste bjerg

I Nordthailand skal du selvfølgelig også opleve Thailands højeste bjerg. Doi Inthanon ligger syd for Chiang Mai i nationalparken af samme navn, og her kan du også trekke i skoven, opleve flotte vandfald, besøge bjergstammer og se de to store pagoder, der næsten står på toppen.

Pagoderne ligger i et parklignende område og blev opført ved henholdsvis Kong Bhumibol og Dronning Sirikits 60 års fødselsdag. Fra pagoderne er der også smuk udsigt, hvor du i klart vejr kan se helt til Myanmar.

Doi Inthanon er 2565 meter højt og byder på en lang række forskelligartede oplevelser. Det er en rigtig god dagsudflugt fra Chiang Mai som du kan booke med forskelligt indhold. Læs mere i indlægget Doi Inthanon – på tur til Thailands højeste bjerg.

3 På tempeltur i Chiang Mai og omegn

Chiang Mai er kendt for sine mange templer, der synes at ligge overalt i byen. Selvfølgelig skal du opleve de mest berømte som Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang og Wat Chiang Man, der alle ligger i den gamle bydel, men lige så spændende er det at gå på opdagelse i de smalle sidegader, hvor der her og der popper endnu flere templer op.

Det er her du kan komme rigtig tæt på de lokale og måske nærstudere templernes mange fine detaljer og udsmykninger. Gå blot indenfor – jeg har rejst i Thailand i over 20 år og er altid blevet budt velkommen i templer og ved helligdomme.

Et andet sted, hvor du kan se thai’erne praktisere deres religion er i Wat Doi Suthep, der ligger smukt på et bjerg med udsigt over Chiang Mai. Buddhisterne går rundt om stupaen midt på tempelområdet, mens andre sætter røgelsespinde, inden de beder en bøn. Du kan også selv blive velsignet af en munk – måske bringer det lykke?

Læs meget mere om Chiang Mai i indlægget Charmerende Chiang Mai, der er en kombineret guide og rejsebeskrivelse.

4 Nordthailands lækre mad

Jeg elsker thailandsk mad, der i denne del af landet er alsidigt og anderledes end ved de populære strandområder i Sydthailand. Tænk f.eks. pølser og simreretter, der vil være et særsyn alle andre steder i Thailand.

Men først og fremmest skal du selvfølgelig prøve de to klassiske retter khao soi og laab, der begge er afsindigt lækre og blandt mine favoritretter overhovedet.

Khao soi er en karrybaseret suppe med bl.a. løg, lime, kokosmælk og nudler – både i retten og som garniture, hvor de er friterede.

Mens khao soi er forholdsvis mild, så er laab en ægte smagseksplosion. Retten er en kødsalat med meget finthakket kød, lime, chili og fiskesauce, der serveres med rigelige mængder friske krydderurter som f.eks. mynte og thaibasilikum.

Khao soi stammer oprindelig fra Myanmar og laab fra Isan-provinsen, men maden i Nordthailand er stærkt påvirket af hele det store område omkring Den Gyldne Trekant.

Der er masser af spændende retter at prøve i Nordthailand, hvor det samtidig er superbilligt at spise. Prøv dig frem – måske finder du lige som mig en helt ny favoritret. Læs mere i indlægget 5 gode spisesteder i Chiang Mai og lidt om mad i Nordthailand.

5 Pai – smuk natur og skæve eksistenser

Jeg forelskede mig i den lille by Pai, der ligger er par timers kørsel og 762 hårnålesving fra Chiang Mai. Pai er et temmelig specielt sted med et hav af forskellige eksistenser, der alle synes at flygte fra den kapitalistiske verden. Det er et sted, hvor der er plads til alle, som ikke føler sig tilpas i det etablerede samfund.

Veganere, vegetarer og yogafreaks vil uden tvivl føle sig hjemme i Pai, men byen er også som en magnet på bl.a. gamle hippier og festglade backpackere. Pai er med andre ord et farverigt sammenrend af mennesker, og det er lige præcis det, der gør byen så anderledes.

Men der er mere at komme efter end Pai By. I omegnen ligger flere gode seværdigheder, og du kan trekke gennem det smukke landskab til områdets bjergstammer, der hver morgen kommer ned til byen for at sælge deres varer på det spændende morgenmarked. Læs mere i indlæggene Pai – i’m in love og 6 oplevelser i Pai.

6 Besøg hos bjergstammerne (måske som trekking)

I Nordthailand bor en række bjergstammer, der gennem flere hundrede år er indvandret fra bl.a. Kina, Laos og Myanmar. Ingen af dem lever helt isoleret, og de mest moderne har endda bil i garagen og parabolantenne på taget af deres hus.

Alligevel er det en stor oplevelse at besøge en eller flere af Nordthailands bjergstammer. Mange bor stadig primitivt, og alle holder de gamle traditioner i hævd. De er primært animister, dyrker åndetro og forfædre, og så går en stor del af dem i smukke farverige klædedragter.

Den bedste måde at få et indblik i bjergstammernes liv er ved at tilbringe nogle dage i deres landsbyer. Her er det vigtigt, at besøge de byer, der er mest autentiske – f.eks. ved at trekke gennem skoven. Det kan være en hård tur og den primitive overnatning er måske ikke for alle og enhver, men en oplevelse er det helt sikkert.

Læs mere i indlæggene Trekking I Nordthailand – på besøg hos bjergstammerne og Bjergstammer i Nordthailand.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her