Hjem Danmark Te på slottet – forkælelse på Kokkedal Slot

Te på slottet – forkælelse på Kokkedal Slot

+ praktisk information til dit besøg på Kokkedal Slot nederst på siden

Te på slottet. Jo, det lyder fint og fornemt, men selvom det foregår på Kokkedal Slot, så er det uformelt og helt nede på jorden. I en par timer lader vi os forkæle i de elegante saloner, hvor vi udover te også får serveret en række skønne hapsere fra det fremragende køkken.

Vi har netop besøgt det spændende museum Louisiana, og hvad er mere nærliggende end at fordøje de gode indtryk med te på slottet – et unikt koncept, som det nordsjællandske slot tilsyneladende har god succes med.

Historien om Kokkedal Slot

Det nuværende Kokkedal Slot er fra 1866 og opført på det sted, hvor der tidligere lå en fæstegård og senere et landsted, der blev brugt som sommerbolig af ejeren gehejmeråd Christian August von Berckentin.

Siden da har stedet haft et utal af ejere – bl.a. Berckentins datter Louise Scheel von Plessen, der var hofdame for dronningerne Sophie Magdalene og Caroline Mathilde.

Det var konsul og medstifter af Østasiatisk Kompagni, Frederik H. Block, der rev landstedet ned i 1865 for at bygge et toetagers gods.

Et par bemærkelsesværdige personer har efterfølgende ejet stedet – bl.a. kammerherre Andreas du Plessis de Richelieu, der var tidligere admiral i Den Kgl. Siamesiske Marine, og P.M Christensen Daell, der grundlagde Daells Varehus.

Hørsholm Kommune overtog kokkedal Slot fra Daell, og det blev starten på en uskøn periode med mistillid og retssager. Kommunen ønskede hotel og restaurant på slottet, og med den klausul købte erhvervsmanden Stig Husted-Andersen stedet.

Klausulen blev ikke overholdt, og da bygningerne langsomt forfaldt endte sagen i retten, hvor højesteret pålagde Husted-Andersen at overdrage slottet til kommunen.

I 2011 åbnede Kokkedal Slot som hotel, og to år senere overtog den nuværende ejer Mikael Goldschmidt stedet. En omfattende renovering gik i gang, og et af resultaterne er den fine kridhvide facade i nederlandsk renæssance, der får slottet til at fremstå klassisk elegant. Det er den vi står og kigger på nu spændte på, hvad der venter os indenfor.

Te på slottet

“Det ser ikke ud af meget”, siger jeg Connie, da vi får udleveret menukortet for dagens program. Jo, vel er der fem smagninger, men da vi kigger over på nabobordet er vi ikke imponerede over hverken mængde eller størrelse.

Først får vi serveret te og kaffe. Konceptet hedder te på slottet, så der er selvfølgelig et pænt udvalg af både sort, grøn og hvid te fra A.C. Perch. Første servering er helt perfekt tre snacks fra det salte køkken, der kan lægge bunden inden vi smager på de søde sager.

Vi får muslingchips med kammuslingtatar og lime, tartelet med ørredrogn, creme fraiche og rødløg samt friteret croquette af gråand, enebær og svampe.

Der er te ad libitum, og allerede inden vi får serveret scones med lemoncurd og bærkompot har vi prøvet flere af varianterne. Scones har aldrig rigtig været mig, men dem vi spiser her minder mig om de scones jeg fik serveret til en ægte engelsk afternoon tea på Woburn Abbey i England for nogle år siden.

Næste servering er en mokka- og chokoladeispind. En forholdsvis let sag i forhold til den bombastiske, men absolut lækre pralinekage med valnød. Selvom jeg ikke synes, at de små hapsere ser ud af noget, så er de fyldt med gode råvarer, der mætter.

Vi runder eftermiddagen af med et udvalg af petitfours. På tallerkenen foran mig kan jeg vælge mellem madeleines, småkager, profiteroles, macarons og en flødebolle. Allerede inden slottets petitfours kommer på bordet, kan jeg fornemme mætheden, men selvfølgelig skal jeg smage det hele.

Det er muligt, at de fem serveringer ikke ser ud af meget, men vi har absolut ikke manglet noget. Alt smager godt og vi får kun god service fra de opmærksomme tjenere. Te på slottet er en god og anderledes oplevelse, og jeg vil anbefale, at du nøjes med en meget let frokost, inden du sætter dig til rette i de bløde møbler.

Har du fået lyst til selv at besøge Kokkedal Slot, så kan du finde praktisk information under billedet.

Praktisk information til dit besøg på Kokkedal Slot

Kokkedal Slot ligger på adressen Kokkedal Allé, 2970 Hørsholm.

Kokkedal Slot tilbyder løbende flere forskellige arrangementer som f.eks. Te på Slottet, der typisk foregår i fire seatings med første seating kl. 13. Husk at bestille bord i forvejen. Se mere på Kokkedal Slots hjemmeside.

Flere oplevelser ved Kokkedal Slot

Louisiana

Blot 10 km nord for Kokkedal Slot ligger Louisiana Kunstmuseum, der har em lang række værker af berømte kunstnere. Her er både faste og skiftende udstillinger. Læs mere om Louisiana.

Nivågård

Nivågårds malerisamling indeholder et alsidigt udvalg af malerier fra bl.a. dansk guldalder og den europæiske barok- og renæssanceperiode. Museet har både faste og skiftende udstillinger og er desuden kendt for sin flotte have med masser af rhododendron.

Karen Blixen Museum Rungstedlund

Den verdensberømte danske forfatters museum ligger på Rungstedlund, der var Karen Blixens barndomshjem. I det såkaldte forfatterhjem står stuerne som Blixen indrettede dem, men du kan også besøge haven og deltage i f.eks. workshops, foredrag og ferniseringer.

Overnatning

Her du brug for overnatning, så kan du selvfølgelig booke et værelse på Kokkedal Slot. Du kan også se nærmere på Comwell Borupgaard i Snekkersten.

Det fulde udvalg af hoteller, lejligheder og bed & breakfast i opmrådet kan du se på booking.com, der har de laveste priser.

Du kan også finde pakketilbud hos f.eks. Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk, der altid har nogle gode deals.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her