Hjem Thailand 5 gode spisesteder i Chiang Mai og lidt om mad i Nordthailand

5 gode spisesteder i Chiang Mai og lidt om mad i Nordthailand

Forslag til, hvor du skal spise i Chiang Mai

Som i resten af Thailand er maden i Chiang Mai et kapitel for sig. Det er et overflødighedshorn af lækre retter, og mange af dem er helt særlige for Nordthailand.

Det siges ofte, at maden i denne del af Thailand skiller sig ud ved ikke at bruge kokosmælk og ved ikke at være særlig stærk. Men sjovt nok indeholder to af Nordthailands mest kendte retter Khao Soi (staves også Kow Toy) kokosmælk og Laab (staves også Larb) masser af chili.

Begge retter er et must at prøve, når du besøger Chiang Mai. Khao Soi er en suppe baseret på kokosmælk med kylling og brede nudler. Den karakteristiske smag kommer fra den gule karrypasta, der indeholder bl.a. hvidløg, skalotteløg, citrongræs, korianderrod og frisk gurkemeje.

Retten er garneret med friturestegte nudler og smager fantastisk. Khao Soi er stærkt vanedannende og en af mine favoritretter overhovedet.

En favoritret er også Laab, der ofte bliver omtalt som en salat. Oprindelig kommer Laab fra Isan-provinsen, men er med tiden også blevet en del af det nordthailandske køkken.

Laab er en smagseksplosion og ofte temmelig stærk. Det er en kødbaseret ret med masser af finthakket svine- eller kyllingekød, chili, skalotteløg, forårsløg, limesaft og rigelige mængder frisk mynte og koriander.

Her er den så – khao soi – et must at prøve i Chiang Mai

I Nordthailand er indflydelsen fra Kina og Myanmar helt tydelig, og som noget helt specielt kan du ofte se simreretter på menukortene. Du vil også se retter fra Isan-provinsen i en ofte modificeret og mildere udgave.

Hang Lei er er eksempel på en ret, der stammer fra Myanmar, men med tydelig inspiration fra det indiske køkken. Hang Lei er svinekød i en kraftig sauce lavet af karrypasta, der indeholder bl.a. hvidløg, anis, spidskommen, galanga og frisk gurkemeje. Andre ingredienser i Hang Lei er ingefær, tamarind og soya- og fiskesauce.

En anden specialitet i Nordthailand er Sai Oua – pølser, der ligner vores medisterpølse, men som her er fyldt med krydderier og friske krydderurter. Ofte spises Sai Oua som en snack – en slags nordthailandsk streetfood, der fås i mange forskellige udgaver.

På gaden kan man mange steder se de lange pølser blive grillet, men de er skåret ud i mindre stykker, når de serveres. Omkring Warotot-markedet kan du finde et stort udvalg af Sai Oua.

Også stickyrice er typisk for Chiang Mai. Flere gange får vi den serveret med sorte ris, men det er faktisk en af de få ting, jeg ikke kan lide ved det nordthailandske køkken.

Herunder finder I fem gode spisesteder i Chiang Mai, som vi selv har besøgt og som kan findes på kortet nederst på siden.

Typisk gadekøkken i Chiang Mai

1 Cooking Love

Et must at prøve i Chiang Mai. Cooking Love er stedet at smage lækker nordthailandsk mad lavet med perfektion og kærlighed. Det lille spisested er yderst populær og kunne nemt udvide til tredobbelt størrelse og stadig have ventende gæster. Men her er kun 10 borde, og det yderst venlige og servicemindede personale sørger for den gode atmosfære.

Vi prøvede bl.a. Hang Lei og et lille fad af nordthailandske specialiteter med bl.a. Sai Oua, sticky rice og Nam Prik Ong – en slags dip lavet med bl.a. svinekød, tomat, tamarind og tørret chili, som vi spiser sammen med flæskesvær og et udvalg af friske grøntsager. Et rigtig lækkert måltid.

Reserver bord eller kom tidligt for at prøve Cooking Loves lækre køkken. På den smalle Rachadamnoen Road Soi 1 – første sidevej til højre, når du kommer ind ad Tha Phae-porten til den gamle bydel.

2 Aroy Dee

En udvidet udgave af de klassiske lokale spisesteder, der ligger i et stort oplyst rum. Her dog gjort lidt hyggeligere og med åbent køkken ud til gaden. Maden er glimrende, men turistvenlig og gør ingen fortræd.

Der serveres typisk thailandsk mad med alle klassikerne som curries, stegt ris, Pad Thai osv. Et populært sted, hvor du kan risikere at blive sat sammen med andre gæster, hvis der er optaget ved tomandsbordene.

Aroy Dee er et billigt sted at spise – retterne koster fra ca. 60 baht og opefter. Det er et sted, hvor du sjældent går helt galt i byen, og så er der gode chancer for at møde andre rejsende. På Mun Mueang Road.

3 Maepasri (Mae Pa Sri)

Nordthailandsk køkken med bl.a. Laab, Khao Soi og Hang Lei på menukortet. Maepasri er en kombineret cafe og restaurant med meget venlig og smilende betjening.

Min Laab var knap så finthakket som på de fleste andre spisesteder, men aldeles fremragende og præcis så hot som den skal være. Connies Khao Soi sad også lige i skabet. Maepasri er et lidt overset sted på Thanon Rachamankha, men giv stedet et besøg. Her er i øvrigt gratis wifi. På Rachamankha Road ikke langt fra Wat Phra Singh

4 Huen Phen

Huen Phen er et rigtig godt sted, hvis du vil prøve kræfter med det nordthailandske køkken. Her får du bl.a. Khao Soi, et udvalg af pølser og dips som en slags smagemenu, og stedet serverer også khantoke setmenuer.

Khantoke er egentlig ordet for et lille fad/spisebræt, der blev brugt, da Nordthailand var en del af Lanna-riget. Man sad på gulvet og spiste, og efterhånden som retterne blev færdige, blev de placeret på spisebrættet.

Huen Phen har også retter fra Isan og Myanmar, men først og fremmest bliver det helt tydeligt, at det nordthailandske køkken også er simremad – du vil uden tvivl finde ting på menukortet, du aldrig har smagt før. Priserne er over middel i den hyggelig restaurant, der dog savner lidt smil hos tjenerne. På Rachamanka Road, hvor gaden møder Jhaban Road.

5 It’s Good Kitchen

Populær anmelderrost spisested, der laver frisk og veltillavet mad fra det thailandske køkken. Her finder du alle klassikerne som bl.a. curries og især lynstegte nudelretter. Hurtig og venlig betjening overvåget af mamasan. Vores Paenang Curry og tynde lynstegte ægnudler med grøntsager var gode uden dog at være fra øverste hylde.

Der kan være ventetid på at få bord om aftenen, men It’s Good Kitchen har også åbent ved frokosttid – helt perfekt, hvis I alligevel er i området for at besøge Wat Phra Singh. Priser fra ca. 60 baht. It’s Good Kitchen laver også gode frugtshakes. Der betales ved kassen bagerst i lokalet. Gratis wifi. På Rachadamnoen Road blot 100 meter fra Wat Phra Singh.

Fad med forskellige nordthailandske specialiteter på Cooking Love

Nyttige links til din rejse til Chiang Mai

Transport

Fra Danmark kan du flyve via Bangkok for at komme til Chiang Mai. Byen har også ruter til en lang række byer i Asien. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her. Læs meget mere om transport generelt i min Chiang Mai Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Chiang Mai

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her