Hjem Thailand Besøg i Khao Sok Nationalpark

Besøg i Khao Sok Nationalpark

+ praktisk information til dit besøg i Khao Sok Nationalpark nederst på siden

Smukke Khao Sok nationalpark ligger ca. 45 km øst for Khao Lak. Khao Sok regnes for en af verdens ældste regnskove og dækker et areal på 738 km².

Fra både Krabi, Phuket og Khao Lak er det muligt at tage på en lang, men god dagsudflugt til parken, hvor programmet kan inkluderer f.eks. Chiaw Lan-søen, vandretur i skoven og en sejltur på floderne i kano eller gummibåd.

I og omkring Khao Sok ligger også flere elefantlejre, hvor det er muligt komme tæt på de imponerende dyr. Du kan være med til at bade og fodre elefanterne – f.eks. hos Elephant Hills, hvor der er styr på forholdene.

Selvom et besøg i Khao Sok Nationalpark kan gøres på én dag, så vil jeg stærkt anbefale at booke minimum to overnatninger. Området som endagsturisterne besøger ligger i udkanten af Khao Sok og for rigtig at få tid til alle de spændende oplevelser, så kræver det flere dage.

Jungle, floder og høje limstensbjerge præger Khao Sok Nationalpark

Khao Sok Nationalpark

Uanset varigheden af dit besøg i Khao Sok Nationalpark, så skal du ikke forvente at se det store udvalg af dyr som området faktisk byder på. Her lever bl.a. elefanter, bjørne, træleoparder, forskellige abearter og endda også tigre.

Det siger sig selv, at jo længere tid du tilbringer i nationalparken, jo større chance er der for at se dyr. På en tur ned ad floderne møder du ofte aber, frøer, slanger og edderkopper, men sandsynligvis også et par af Khao Soks knap 200 fuglearter.

På trods af parkens forholdsvis beskedne størrelse, så byder Khao Sok på både grotter, floder, betagende vandfald, 1 km høje skovklædte bjerge og dybe næsten ufremkommelige dale.

Primært mod nord hænger Khao Sok sammen med både vildtreservater og andre nationalparker, der i alt dækker et område på over 4000 km². Det er nogenlunde samme størrelse som Fyn og Lolland tilsammen.

Overnatter du i Khao Sok, vil du om morgenen ofte se disen hænge lavt over junglen – et fantastisk syn, der bare giver endnu mere lyst til at udforske nationalparken, som byder på bambus, lianer, gigantiske træer og verdens største blomst Rafflesia, der kan blive op til 90 cm i diameter.

En tur ned ad Sok-floden er en populær aktivitet i nationalparken

Chiaw Lan-søen

Khao Sok Nationalpark består også af søen Chiaw Lan, der er kunstigt skabt til brug for et elkraftværk. Cheow Lan er stor og vidtforgrenet med frodige limstensbjerge, der skyder op søen.

Det er et imponerende landskab, hvor der er mere ro og frem for alt bedre naturoplevelser end omkring parkhovedkvarteret 65 km mod syd.

Når først du er kommet væk fra dæmningen og bådebroen er der regnskov så langt øjet rækker. Det ser ufremkommeligt ud for mennesker, men er uden tvivl helt perfekt for de mange dyr, der lever i området.

I søen findes flere såkaldt floating huts, flydende hytter, der tilbyder overnatning og som ligger ensomt klods op ad den vilde natur. Det er ganske enkelt en helt fantastisk oplevelse at være så tæt på naturen og følge med i livets gang i en af verdens ældste regnskove, der er et must at besøge i denne del af Thailand.

Har du fået lyst til selv at besøge Khao Sok Nationalpark, så kan du finde praktisk information under billedet.
Chiaw Lan-søen er kunstigt skabt

Praktisk information til dit besøg i Khao Sok Nationalpark

I alle feriebyer kan du booke en tur til Khao Sok Nationalpark af en eller flere dages varighed, hvor du bliver hentet på dit hotel og sat af samme sted, når turen er slut.

Du kan også selv tage op til nationalparkens hovedkvarter for at finde overnatning, enten i parkens egne hytter eller i guesthouses, der ligger langs hovedvej 121.

I parkhovedkvarteret kan du få et kort over trekkingruter, alternativt kan du følge med på de ture, som langt de fleste overnatningssteder arrangerer.

Søger du transport i Thailand, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau her.

Overnatning

Der er mange muligheder for overnatning. Vil du prøve at bo lidt anderledes, når du besøger Khao Sok, så book overnatning på et tree top resort, f.eks. Our Jungle House, hvor du bor i skønne hytter i trætoppene.

Andre gode overnatningssteder tæller også Elephant Hill’s teltlejr eller det skønne Our Jungle Camp.

Vil du prøve at overnatte på søen, så er det værd at bemærke, at nogle af stederne tiltrækker thai’er, der ikke kommer for roen og naturen, men for at feste.

Det siger sig selv, at det gælder om at undgå disse overnatningssteder, så lidt research inden du booker er nødvendigt.

Jeg kan anbefale Elephant Hills Rainforest Camp, der er et mindre og intimt sted med perfekt beliggenhed. De fleste overnatningssteder på søen arrangerer kajakture og trekking.

Alle ovennævnte steder kan hente dig i f.eks. Krabi eller Phuket lufthavn eller på dit hotel i alle de populære feriebyer. Du kan også lade Khao Sok Nationalpark indgå i rejsen, hvis du skal fra øerne i Thailandbugten videre mod syd. Her kan du blive hentet på havnen i f.eks. Surat Thani.

Vejret

Vejret i Khao Sok Nationalpark kan være meget forskelligt fra feriestederne ved kysten. Selv i tørtiden er en regnbyge helt normalt, og den våde periode byder her på særdeles meget nedbør. Vejret kan lynhurtigt skifte fra sol til regn og omvendt.

Du kan med fordel medbringe

• Myggebalsam
• Vabelplaster
• Lange fritidsbukser (Pinewood, Fjällräven o.l.)
• Fodtøj, der kan tåle vand og er gode at gå i
• Regnslag
• Drybag
• En lille rygsæk

Du kan købe rejseudstyr hos f.eks. rejsegear.dk.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her