Hjem Thailand 8 gode restauranter på Phuket

8 gode restauranter på Phuket

Forslag til, hvor du skal spise på Phuket

Hokkien Mee på Kopitam by Willai

Jeg husker tydeligt mit første måltid på Phuket. Det var i 1998, hvor jeg på Rawai Beach satte mig ved et af kakkelbordene sammen med de lokale, der hylede af grin hver gang jeg fik en chili i munden.

Fremmede dufte bredte sig fra de enkle gadekøkkener, som på rekordtid fremtryllede lækre retter, der blev båret over til bordene på den anden side af strandvejen. Det var et magisk øjeblik og et møde med et køkken, der bliver ved med at overraske.

Siden dengang er der sket meget på Phuket. Turistrestauranterne indtog badebyerne, hvor de lokale spisesteder blev udskiftet med pizza, steaks og burger.

I en del år var det svært at finde god mad i turistområderne, men i dag har Phuket udviklet sig til et internationalt rejsemål med gourmetrestauranter, hippe beach clubs og hoteller i luksusklassen – allesammen steder, der sætter en ære i god gastronomi.

Og lokal mad? Den får du bedst i Phuket By, hvor du bl.a. kan gå på opdagelse i de spændende nyonya/peranakan-retter, der er et mix af ingredienser og tilberedningsmetoder fra det thailandske, kinesiske og malaysiske køkken.

Uanset smag er der masser af muligheder for at spise godt på Phuket, og der er med garanti mange andre gode restauranter på Phuket end disse otte, som du kan finde på kortet nederst på siden.

Gul karry på One Chon

1 Tu Kab Khao – Phuket By

Beliggende i en smuk sino-portugisisk bygning serverer Tu Kab Khao rigtig god mad fra Sydthailand. Blandt retterne er bl.a. karrykrabbe med nudler, kæmperejer i tamarindsauce og en stuvning med svinemave, der smager afsindigt lækkert. Der er flere andre ting på menukortet, som du sandsynligvis aldrig har hørt om før.

Tu Kab Khao har elegant interiør og kunne ligne et dyrere sted, men restauranten er overraskende billig. Den er også forholdsvis stor, men alligevel må bordbestilling anbefales i højsæsonen eller hvis I er et større selskab.

Tu Kab Khao har også et godt vinkort og laver glimrende cocktails. Det er uden tvivl en af Phukets bedste restauranter, hvis I ønsker lokal mad, og det er ikke uden grund, at den er nævnt i Michelinguiden. På Phang Nga Road i Phuket By.

2 The Beach Cuisine – Bang Tao Beach

The Beach Cuisine er en rigtig lækker kombineret bar og restaurant, der ligger helt ud til stranden i den sydlige del af Bang Tao. Her er det populært at snuppe en sundowner inden middagen, men vi gik direkte til bords og fik fremragende mad.

The Beach Cuisine, der er ejet af en franskmand, serverer bbq med inspiration fra primært Nordafrika og Frankrig/Middelhavet. Min grillede tunsteak var helt fantastisk, men andre gode valg er lammetajine og grillede kæmperejer. Her er også et lille udvalg af thailandske retter.

The Beach Cuisine er en uformel restaurant med god atmosfære, der har priser over gennemsnittet, men det er også et sted, hvor du får værdi for pengene. The Beach Cuisine ligger ud til stranden i den sydlige del af Bang Tao.

3 Kopitiam by Wilai – Phuket By

I rækken af skønne restauranter i Phuket By har Kopitiam by Wilai et godt udvalg af hokkienretter fra det kinesiske køkken.

Ejerne er efterkommere af en af de kinesiske familier, der kom til Phuket i forbindelse med udvindingen af tin, og i nabobygningen ligger Phukets ældste apotek, der i over 100 år har solgt thailandske urter og traditionel kinesisk medicin.

Kopitiam by Wilai har i 2019 fået nyt interiør, men heldigvis er maden den samme. Jeg vælger en af stedets signaturretter – hokkien mee – der her er en fremragende nudelsuppe med bl.a. forårsløg og store rejer. Jeg har smagt hokkien mee mange steder i Sydøstasien, men den jeg spiser nu er absolut en af de bedste, jeg har fået.

Menukortet er thai/kinesisk/peranakan – kig efter signaturretterne for at smage lokal mad. Kopitiam by Wilai er også et godt sted for vegetarer og veganere. På Thalang Road i Phuket By.

4 Rombo & Nok Eang – Kata

Mom is cooking står der på en tavle på den familieejede restaurant i Kata. I junglen af tvivlsomme turistrestauranter i Phukets feriebyer er det en sand fornøjelse at besøge Rombo & Nok Eang, hvor man serverer rigtig god og billig thailandsk mad. Det er et sted, hvor kunderne helt forståeligt kommer igen og igen.

På menukortet finder du alle de thailandske klassikere, der er lavet med kærlighed og af friske råvarer. Rombo & Nok Eang har også smoothies og frisk juice på menukortet.

Lad dig ikke snyde af det åbne rum og den enkle indretning – sådan er lokale spisesteder i Thailand. Her får du ikke bare god og billig mad, men også topservice, vand ad libitum og frisk frugt til dessert – uden beregning. Rombo & Nok Eang ligger ved Kata Beach på Patak Road 3.

5 The Bistro – Bang Tao Beach

I Thailand skal man ofte se sig godt for, hvis man vil spise europæisk, men The Bistro i Bang Tao er et af de steder, der laver glimrende mad fra vores breddegrader. Den svenskejede restaurant er et pænere sted med et alsidigt menukort, der udover europæisk også byder på thailandske retter.

The Bistro er således et glimrende valg, hvis I er en familie eller gruppe med forskellig smag. Restauranten har også et lille vinkort, singha øl på fad og så laver man nogle glimrende cocktails. Selvom The Bistro ser lidt fancy ud, så er det et uformelt sted med rimelige priser. Ud til hovedgaden i den sydlige del af Bang Tao.

6 One Chun – Phuket By

Berømt restaurant i Phuket By, hvor klientellet primært er lokale og asiatiske turister. Her kan du vælge fra et stort menukort med alle de klassiske thairetter, men også specialiteter fra det sydlige Thailand. Prøv gul karry med krabbe og nudler – yummy. Generelt er maden stærk – en medium chilistyrke her skal nok få dig til at svede.

Prisniveauet er middel og portionerne ikke de største. Venlig, men til tider travl betjening. One Chun er et anbefalelsesværdigt sted, hvis du er til autentisk thailandsk mad. Læg i øvrigt mærke til den fine indretning med alle de gamle effekter som ure, kameraer og fjernsyn. I Phuket By på Thepkrassatree Road næsten hvor Dibuk Road krydser.

7 Sabai Beach Restaurant – Patong

Turisterne valfarter til Phuket for de dejlige strande, men kun få steder er det muligt at spise med fødderne i sand. Sabai Beach Restaurant var et af de steder, men i 2018 købte det store Impiana Hotel strandområdet og gjorde det dermed af med en række hyggelige barer og spisesteder.

Sabai Beach Restaurant er nu flyttet til junglelignende omgivelser på Hassipi Road. Heldigvis er maden den samme. Dvs. primært thailandske retter med fokus på frisk fisk og skaldyr. Prøv f.eks. tom yam med seafood – et lækkert måltid.

På menukortet er der også enkelte europæiske retter samt bbq spareribs, flere vine og frisk juice. Sabais nye lokation er lidt afsides, men man tilbyder gratis transport til og fra restauranten, der har rimelige priser.

8 Kompong Kata Hill – Kata

Spisestederne på Phuket kommer og går, men Kampong Kata Hill har overlevet. Jeg besøgte restauranten første gang i 2002, og siden har den udviklet sig til et pænere og lidt dyrere sted, hvor der ikke kun er fokus på maden, men også på det smukke interiør og den gode udsigt over kysten og Andamanhavet.

På Kompong Kata Hill kan du både sidde inden- og udendørs – restauranten er forholdsvis stor og kunne nemt være helt uden atmosfære, men de mange fine genstande giver hygge og stemning.

Menukortet består næsten udelukkende af thailandske retter, men også frisk fisk og skaldyr. Det er et sted med god service og et fint valg, hvis det skal være lidt pænere uden at være dyrt. Kompong Kata Hill har også et lille vinkort. På Patak Road 12 i Kata.

Stuvning med svineindvolde på Tub Kab Khao

Nyttige links til din rejse til Phuket

Transport

Fra Danmark kan du flyve direkte til Phuket med Thai Airways i vintermånederne. Alternativt kan du tage en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Bangkok eller Istanbul. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Phuket Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Du kan også tjekke indlægget Hotel på Phuket – de bedste steder at bo.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her.

På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Kort over Phuket

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her