Hjem Sri Lanka På safari i Minneriya Nationalpark

På safari i Minneriya Nationalpark

+ praktisk information til dit besøg i Minneriya Nationalpark nederst på siden

minneriya nationalpark

“Kør, kør”, råber den unge parkranger. Vi aner rådvildheden i hans øjne, da en flok rasende elefanter løber efter vores bil. Alt er kaos, og da chaufføren i panik speeder op, vælter vi rundt på ladet af safaribilen. Tag med på safari i Minneriya Nationalpark.

Det centrale Sri Lanka byder på masser af pragtfulde naturoplevelser. Vores besøg i Minneriya Nationalpark bliver dog lige spændende nok, hvor vi i den grad kommer tæt på dyrene. Alt for tæt.

Et møde med elefanterne

Det er ikke tilfældigt, at vi er taget til lige præcis hertil. For kort tid siden vandrede elefanterne fra Kaudulla Nationalpark til Minneriya, men selv med den viden, så er det langt fra sikkert, at vi kommer til at se de store dyr.

Men denne dag er vi heldige. Vi ser dem første gang i det tætte buskads, og da vi kører lidt længere frem står en stor gruppe elefanter lige ud til vejen. De fortæller os tydeligt, at vi ikke er velkomne, men den febrilske parkranger får hidset elefanterne så meget op, at de begynder at løbe efter bilen.

minneriya nationalpark
Elefanterne få sekunder før de løb efter vores bil

Det er tydeligt, at elefanterne føler sig truede. Mens det meste af flokken slår en beskyttende ring om ungerne, jager de øvrige os på flugt med store støvskyer hvirvlende om ørerne. Jo, det er rigtigt nok; elefanter kan løbe hurtigt – rigtig hurtigt!

Men vi er ikke færdige med at se elefanter. Heldet er virkelig med os denne dag. Blot et kvarters tid senere står vi igen ansigt til ansigt med de store kæmper. Et halvt hundrede elefanter græsser ved den store sø, der ligger i midten af nationalparken.

Det er netop søen, der giver gode muligheder for at se elefanter. Helt tilbage i det 3 århundrede beordrede Kong Mahasena en dæmning bygget, og det skabte den sø, som især i tørtiden tiltrækker områdets elefanter.

Vi kommer virkelig tæt på de fantastiske dyr. Det er et syn, man kun kan drømme om. Vilde elefanter i deres naturlige miljø – for min skyld kunne vi godt blive her hele dagen. En safari i Minneriya Nationalpark er nok det tætteste man kommer på det ypperste – en safari et sted i Afrika.

Det er populært at tage på safari i Minneriya Nationalpark

Minnneriya Nationalpark er andet end elefanter

Minneriya Nationalpark er knap 90 km² stor. Vi finder hurtigt ud af, at her lever andet end elefanter. Et par sjakaler krydser vores vej, og i det fjerne kan vi se en stor flok bøfler, der ligesom elefanterne græsser ved søens bredder.

Også den srilankanske leopard, læbebjørnen og den herlige halvabe lori er spottet i Minneriya. I vandhullerne ligger krokodiller på lur, og i krattet, helt ud til vejen, sidder de festlige langurer i store flokke.

Fuglelivet er helt fantastisk. Vi ser biædere, kingfishere og forskellige storkearter. Andre fugle du kan være heldig at spotte er pelikan, næsehornsfugl og papegøje – i alt 160 fuglearter finder vej til nationalparken, hvoraf flere er endemiske.

Minneriya Nationalpark hænger sammen med andre reservater og nationalparker på den centrale del af Sri Lanka. Et spændende område, der absolut fortjener et besøg.

Sen eftermiddag runder vi parkhovedkvarteret og fortsætter det korte stykke vej til Sigiriya. Det har været en fantastisk dag med mange gode oplevelser – det er bare skønt at de dyrene i deres rette miljø.

Har du fået lyst til selv at besøge Minneriya Nationalpark, så kan du finde praktisk information under billedet.
Et kig ud over søen i Minneriya Nationalpark

Praktisk information til dit besøg i Minneriya Nationalpark

Langt de fleste turister besøger Minneriya Nationalpark fra Sigiriya. Er du på rundrejse på Sri Lanka kan du hjemmefra sørge for, at få et besøg i nationalparken inkluderet i din rejseplan.

Er du allerede i Sigiriya kan du uden tvivl få dit hotel til at hjælpe med en udflugt. Man kan sagtens bruge en hel dag i parken, men ofte bliver et besøg i Minneriya Nationalpark kombineret med Polonnaruwa.

De fleste tourbureauer tilbyder morgen- eller eftermiddagsture, men der er i mine øjne oplevelser nok til en hel dag. Som nævnt kan du booke din udflugt på stedet, men du kan også være forberedt og klikke ind hos Viator (ejet af Tripadvisor) for at se om der er en tur, der passer dig.

Det er især i tørtiden turisterne besøger Minneriya, hvor elefanterne vandrer til nationalparken for at finde vand, føde og mudder i og ved den store sø. Tørtiden her løber fra juli til oktober, men jeg var forbi i november og så masser af elefanter.

Elefanterne er som regel enten i Minneriya eller i den tilstødende nationalpark Kaudulla. Tourbureauerne tilbyder ofte at omlægge turene til den nationalpark, hvor elefanterne er.

Det er forholdsvis dyrt at besøge Minneriya Nationalpark. Der er entré på 15 USD for voksne og du skal regne med ca. 75 USD for en jeep med chauffør/guide.

Overnatning

Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Sri Lanka inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her