Hjem Rejseliv 4 grunde til at besøge Sri Lanka

4 grunde til at besøge Sri Lanka

Sri Lanka er et spændende rejseland med mange store oplevelser

Af en eller anden grund er Sri Lanka lidt overset. I 1980’erne var øen i charterbureauernes kataloger, men efter borgerkrigens afslutning er det som om, at Sri Lanka har svært ved rigtig at få gang i turismen.

Synd – for øen har faktisk rigtig meget at byde på inden for et forholdsvis lille område, og det betyder, at du på samme rejse kan opleve skønne strande, masser af historiske steder og utrolig forskelligartet natur.

Man kan vel godt sige, at Sri Lanka er Indien Light. Befolkningerne minder meget om hinanden og selvom de fleste nok vil synes, at trafikken på Sri Lanka er heftig, så er Indien bare værre. Sri Lanka er en forsmag på det store naboland, men er alligevel helt sig selv.

Der er mange grunde til at besøge Sri Lanka, men disse fire er det, der i mine øjne gør landet spændende.

1  Kultur og historie

Da jeg skulle lave research til min rejse til Sri Lanka, blev jeg overrasket over øens ældgamle historie med konger og bystater. Mange steder ligger der ruiner fra dengang, og pagoder, smukke Buddhafigurer og mystiske inskriptioner er med til at give indtryk af tidligere tiders storhed.

Sri Lanka er et religiøst land med hinduer i nord og buddhister i syd. Netop buddhismen har stærke rødder i landet, hvor du kan opleve fremmedartede ceremonier og pragtfulde helligdomme. Og så skal vi ikke glemme øens kolonihistorie, som var præget af bl.a englænderne og portugiserne.

Buddha i Polonnaruwa på Sri Lanka

2  Naturen – jungle, bjerge og spændende nationalparker

På trods af Sri Lankas størrelse, så er naturen utrolig varieret. Fra støvet lavland ved sydkysten kan du få timer efter opleve grønklædte bjerge og dybe dale omkring den lille by Ella. Sri Lanka byder også på et væld af teplantager, tæt jungle og et næsten alpint landskab i højderne.

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme de rige dyreliv med bl.a. elefanter og leoparder. En safari skal helt sikkert være på programmet, hvis du en dag skulle få lyst til at besøge Sri Lanka.

Safari i Minneriya Nationalpark

3  Strandene – eksotiske og med vajende palmer

De bedste og mest populære strande ligger stort set alle på den sydlige del af øen. For 25-30 år siden tog man til Bentota og Hikkaduwa for at bo på de store resorts, men i dag tager turister på egen hånd hellere til strandene ved f.eks. Mirissa, Tangalla og Unawatuna.

Det er her paradiset venter for alle os, som elsker barfodslivet, men på sydøstkysten er det surferne, der dominerer. Ved bl.a. Arugam Bay er der opstået et lille kombineret backpacker- og surfermiljø, der på en gang har en tilbagelænet atmosfære og festlige beach parties.

Den skønne Jungle Beach

4  Ikke så mange turister og store uberørte områder

I forhold til mange andre steder i Sydøstasien, så finder kun få turister frem til Sri Lanka. Det betyder en mere autentisk oplevelse, hvis man lige ser bort fra de mest populære strandområder.

De fleste, der besøger Sri Lanka bor på den sydlige del af øen. Midt på Sri Lanka ligger adskillige seværdigheder som f.eks. Kandy, Nuwara Eliya og Sigiriya, der er faste stop på rundrejserne, men den nordlige del af øen er stort set ikke besøgt. Det er et sted for eventyrer og first moverne, der har alle muligheder for at komme væk fra de almindelige turistruter.

Hvornår skal du besøge Sri Lanka?

Sri Lanka kan i princippet besøges året rundt. Når det er lavsæon et sted på øen, så er det højsæson et andet sted. December til marts er perfekt til en strandferie på sydkysten, men også juli og august er glimrende måneder i den del af Sri Lanka.

Netop sommermånederne – faktisk fra maj til september – er højsæson på sydøstkysten ved Arugam Bay.

Ved kysterne ligger temperaturen året rundt på 28-33 °C, mens det i højderne er noget køligere. Omkring Nuwara Eliya 18-23 °C med ofte kolde nætter.

Husk, at jeg samarbejder med et dansk rejsebureau (medlem af Rejsegarantifonden), der laver rejser til Sri Lanka i høj kvalitet til lave priser – se mere her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her