Hjem Sri Lanka Nooit Gedacht – Unawatunas gemte paradis

Nooit Gedacht – Unawatunas gemte paradis

Forslag til, hvor du skal bo i Unawatuna

Mor står med sit barn på armen, mens et par knægte kommer susende gennem lokalet. Computerne blinker og på skrivebordet ligger et par mobiltelefoner.

Netop ankommet til Nooit Gedacht i Unawatuna træder jeg ind i et stort lokale, der på alle andre hoteller i verden ville være privat. Men ikke her. Den familiære atmosfære er til at få øje på, og vi føler os straks hjemme på det lille charmerende hotel.

Udefra er Nooit Geedacht bestemt ikke prangende. De gamle bygninger, der engang husede den hollandske guvernør har set bedre tider, og bortset fra skiltet ved hovedvejen, er der intet, der antyder, at her ligger et hotel.

Receptionen består af to skriveborde, og de første par rum minder mere om et privat hjem end om et overnatningssted.

Historie

Nooit Gedacht blev opført i 1735 og husede i en årrække den hollandske guvernør. I 1795 blev huset købt af en lokal, men englænderne rykkede ind under 2. verdenskrig, og først i 1948 kom det tilbage på srilankanske hænder.

Nooit Gedachts beliggenhed er ikke helt tilfældig, på området ligger en kilde, hvorfra man kunne hente frisk vand. Både arkitektur og interiør oser af kolonistil. Her er mange fine detaljer, og flere gange har jeg fornemmelsen af, at mange af tingene står fuldstændig som på guvernørens tid.

Vores værelse

Nooit Gedacht er fred og ro

Da vi kommer ud i den lille gårdhave, hvor hotellets ældste værelser ligger, glæder vi os over, at larmen fra den voldsomme trafik på hovedvejen helt er forsvundet.

Tiden har sat sine spor på de gamle bygninger, og værelserne er forholdsvis mørke. Til gengæld er her hyggeligt, men det er helt forståeligt, at der bor flere gæster i hotellets nye del bagerst på området.

Det er også her vi bor. Med udsigt til en stor dam og et lille naturområde, hvor fuglene pipper lystigt rundt. Vores værelse er glimrende, og her er, hvad der skal være.

Jo, jeg kunne godt have brugt et køleskab (kan lånes i receptionen), og nej, jeg savnede hverken tv eller telefon. Badeværelset er enkelt, og vi har en fin møbleret terrasse, hvor vi holder øje med det rige fugleliv.

De nye bygninger

Swimmingpoolen ved hotellets nye del er samlingspunktet om dagen. Man skal være klar til at holde ferie med andre danskere, dem er der rigtig mange af, da Nooit Gedacht er C&C Travels førstevalg i byen.

Morgenmaden, der består af en buffet er enkel, men her er både varme retter, frisk frugt og brød. Der er også mulighed for at få lavet æg efter ønske. Der er wifi i hovedbygningen, og hotellet er berømt for sine gode ayurvedabehandlinger

Det tager ca. 15 minutter at gå til Unawatuna Beach, men det er muligt at tage en smutvej via haven og en række lokale huse for på den måde at slippe for at komme ud på den befærdede hovedvej.

Hotellets store styrke er personalet, der er yderst venlige og hjælpsomme. Nooit Gedachts er et rigtig dejligt hotel med en god atmosfære, og det er en fremragende base til ferien i Unawatuna.

Den nye fløj
Den gamle del
Indenfor
Badeværelset
Kingfisher i haven
Poolen – den nye del

1 kommentar

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her