Hjem Rejseliv Godt nytår 2021

Godt nytår 2021

Farvel til 2020 og velkommen til 2021

Hvor skal jeg dog starte. 2020. Rædselsåret. Det spildte år. Sådan kunne jeg blive ved med at omtale det år, der forandrede verden og som viste os, at det trods ikke er alt vi mennesker er herre over.

På et mere personligt plan, så viste coronakrisen også, hvor meget rejser betyder for mig. De sidste par måneder har virkelig været hårde at komme igennem. Hvor jeg dog savner at rejse, og hvor jeg dog savner Asien.

Ingen ved, hvordan det kommende rejseår bliver, men jeg kan næsten ikke forestille mig at det kan blive værre end 2020. Jeg er i hvert fald klar til at rejse ud i verden, så snart det er muligt, og jeg har masser af steder på min bucket list. Staycation kan være helt fint, men jeg håber virkelig, at verden venter i 2021.

Hvad var godt

Tja – med en verden, der er lukket ned har det været småt med rejseoplevelser i 2020. Jeg nåede dog til både Sverige og Tyskland foruden en masse steder i Danmark. Først og fremmest gjorde Lübeck et godt indtryk. En skøn by, der er noget nær perfekt til en forlænget weekend tæt på Danmark.

Det har også været godt og lærerigt at se lidt af vores naboland Sverige, der er så nem at udforske med tog, som nogle mener er fremtidens transportform. Selvom verden åbner op igen og jeg får mulighed for at rejse langt væk, så er det nok ikke sidste gang, jeg tager toget for at køre ud i det blå.

Tiden herhjemme har også givet mig tid til at finpudse nogle ting på mine hjemmesider og så fik jeg for alvor gang i mit nyeste projekt: Mit Halsnæs, der er en guide til mit lokalområde. Siden er blevet taget rigtig godt imod, og overvejer du at holde en kortere eller længere ferie i f.eks. Liseleje, Hundested eller Frederiksværk, så klik ind på Mit Halsnæs.

Hvad var skidt

Behøver jeg at nævne det? Det har bare været et forfærdeligt år. Rejseplaner var der nok af – Vietnam i marts blev aflyst, og bedst som jeg troede, at vi gik mod bedre tider, bookede jeg en rejse til Edinburgh. Dagen før vi skulle afsted, lukkede briterne ned for danske statsborgere.

Coronakrisen har været hård ved os, der elsker et rejse, men endnu hårdere har det været for rejsebranchen. Det er næsten et mirakel, at der overhovedet er rejsebureauer tilbage. Og hvordan har turismen det ude i verden? Eksisterer vores yndlingshotel endnu? Eller hvad med den der fantastiske lille familieejede restaurant? Der er helt sikkert mange, der er bukket under og som har mistet deres levebrød.

Med ønsket om et godt nytår til alle siger jeg farvel til 2020. Farvel til det spildte år. Rædselsåret. Velkommen 2021.

2 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her