Hjem Rejseliv Her skal du rejse hen i januar

Her skal du rejse hen i januar

Få forslag og inspiration til, hvor du skal rejse hen i januar

Uanset om det er koldt eller gråt og trist, så er januar bare sådan en måned, jeg får lyst til at rejse væk. Gerne til varmere himmelstrøg og meget gerne til steder med god mad, skønne strande og masser af kultur og historie.

Det er ikke alle nedenstående rejsemål, der har hele pakken, men det er heldigvis nemt at rejse rundt til netop de steder, der opfylder dine krav til en god ferie. Læs mere herunder, hvor jeg har forslag til, hvor du skal rejse hen i januar.

1 Koh Mook – Thailand

Koh Mook tog mig med storm og er på min liste over 11 steder i Asien du skal besøge. Den lille ø i Trang-provinsen har en yderst gæstfri befolkning, der primært ernærer sig ved fiskeri.

Her kommer du tæt på den lokale hverdag og har Thailands lækre verdensklassestrande inden for rækkevidde. Koh Mook er helt speciel og et sted, jeg på et eller andet tidspunkt skal tilbage til. I januar kan du forvente 30-32 °C og ca. 40 mm regn.

Højdepunkter

• Besøg grotten Emerald Cave
• Lej en båd og sejl til paradisstrandene på Koh Ngai og Koh Kradan
• Tag på snorkeltur i det krystalklare Andamanhav
• Hils på den venlige lokalbefolkning

Læs mere om Koh Mook

Koh Mook Guide: Thailands venligste ø
Koh Kradan, Emerald Cave og masser af farverige fisk

Praktisk information

Trang og Krabi er de nærmeste lufthavne og herfra er der ca. 1-1½ times kørsel til den lille havn, hvorfra båden til Koh Mook sejler. Har du brug for transport, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

2 Pho Quoc – Vietnam

Vietnams bedste strande finder du på Phu Quoc. Øen ER opdaget af masseturismen, men heldigvis er det stadig muligt at finde skønne uberørte strande, hvor du kan bo i vandkanten. I januar ligger temperaturen på 30-32 °C, og der falder ca. 45 mm regn.

Højdepunkter

• Tag på bådtur til småøerne syd for Phu Quoc
• Oplev Phu Quoc på en ørundtur
• Besøg hovedbyen Duong Dongs herlige marked

Læs mere om Phu Quoc

Phu Quoc Guide: Vietnams paradisø
Besøg Phu Quoc på 2 minutter

Praktisk information

Du kommer til Phu Quoc med fly fra bl.a. Hanoi, Ho Chi Minh City og Bangkok. Du kan også sejle til øen – måske som sidste del af en rundrejse, der kan slutte ved Mekongdeltaet.

På Phu Quoc har du gode muligheder for at bo på stranden – book hotel her – det er nemt selv at rejse i Vietnam.

3 Playa del Carmen – Mexico

Med sine lækre strande er Caribien selvfølgelig superhot. Men hvorfor ikke kombinere lækre sandstrande med masser af spændende historie?

Playa del Carmen ligger på Yucatan-halvøen, hvor du kan gå i fodsporene på mayaerne, der har efterladt sig en lang række enestående templer og pyramider. I januar ligger temperaturen på 27-29 °C og der falder ca. 45 mm regn.

Højdepunkter

• Besøg den verdensberømte Kukulcan-pyramide og Chichen Itza
• Tag båden til Isla Cozumel
• Snup en sundowner på en af Playa del Carmens strandbarer
• Oplev livet under havoverfladen på en dykke- eller snorkeltur
• Kom væk fra masseturismen i hyggelige Mérida
• Tag ned til Tulums hippe strandliv

Læs mere om Playa del Carmen

Playa del Carmen Guide: Sol og strand ved Riviera Maya
Chichén Itza og historien om mayaerne

Tulum – strand og mayaruiner på Yucatán

Mérida – smuk natur og spændende kolonihistorie

Praktisk information

Nærmeste lufthavn er Cancún, som du kan nå med ét stop via Amsterdam fra både Billund og København.

Du kan booke hotel i Playa del Carmen her, og skal du bruge transport fra lufthavn til hotel og retur kan du booke en privat transfer hjemmefra.

4 Varanasi – Indien

Ingen steder som i Varanasi får du Indien for fuld udblæsning. Hinduernes hellige by er et vanvittigt sansebombardement, og kun få forlader Varanasi upåvirkede. Bl.a. derfor er byen på min liste over 11 steder du skal besøge i Asien.

Varanasi ligger ud til Ganges-floden og byder på bl.a. ligbrændinger, hellige mænd og fremmedartede ceremonier. I januar ligger temperaturen typisk på 16-22 °C og der falder ca. 20 mm regn.

Højdepunkter

• Oplev den daglige Ganga Artes ceremoni
• Se de lokale morgenbade i Ganges-floden
• Deltag i nogle af verdens bedste yogaklasser
• Besøg Sarnath – et af buddhismens helligste steder

Læs mere om Varanasi

Vanvittige Varanasi – hinduernes hellige by

Praktisk information

Turen til Varanasi kan være lang, men du kan f.eks. lande i Delhi og have byen som en del af en rundrejse i Nordindien. Som altid i Indien, så er hotelstandarden svingende – vil du være sikker på at bo godt, så book som minimum et 4-stjernet hotel. Husk evt. vaccinationer og at søge visum.

varanasi

5 Pai – Thailand

Herlige Pai ligger i Nordthailand et par timers kørsel fra Chiang Mai, som bestemt også fortjener et besøg. Pai er en mindre by, der i årtier har tiltrukket hippier, kreative sjæle og skæve eksistenser.

De deler byen med lokale turister og etniske bjergstammer, der er med til at gøre Pai autentisk. I januar ligger temperaturen på 25-28 °C og der falder kun 15 mm regn.

Højdepunkter

• Spis og shop på det populære aftenmarked
• Mød bjergstammer på ferskvaremarkedet
• Gå over rismarkerne på en af verdens længste bambusbroer
• Se solnedgangen fra smukke Pai Canyon

Læs mere om Pai

Pai Guide: Pai – I’m in Love
6 oplevelser i Pai

Praktisk information

Du kommer nemmest til Pai fra Chiang Mai, hvor du kan vælge privat transfer (få tilbud fra dansk rejsebureau her) eller delt minivan som de fleste hoteller og tourbureauer kan arrangere for dig.

Det er billigt at overnatte i Pai, hvor du har mange muligheder for at bo naturskønt i bjergene eller ud til Pai-floden.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her