Hjem Mexico Chicanná Ecovillage Resort

Chicanná Ecovillage Resort

Forslag til, hvor du skal bo i Calakmul Biosfærereservat

Det er sen eftermiddag, da vi når frem til Chicanná Ecovillage Resort, der viser sig at være et skønt sted at bo. Oplevelserne i Calakmul har været fantastiske, og vi er nu kørt en halv times tid mod sydøst til Chicanná, hvor vi skal overnatte.

Det hyggelige resort ligger indenfor Calakmul Biosfærereservat og synes at være den totale modsætning til Yucatán-halvøens overbefolkede turistbyer, der ligger som perler på en snor fra Cancún i nord til Tulum i syd.

Vores ecoresort ligger som en skøn plet midt i reservatet. En del af bygningerne er lavet i naturmaterialer, og her er hverken tv eller telefon. Man bruger solenergi og sorterer affaldet – helt uhørt på disse breddegarder.

Vi føler os vidunderligt tæt på naturen. Der er kun myggenet og træskoder for vinduerne, og det er ganske enkelt fantastisk at falde i søvn til lyden af cikader og frøer og vågne til fuglekvidder. Der er noteret omkring 175 fuglearter omkring hotellet, og hver morgen kan man følge en ranger ud i reservatet for at spotte dem.

Et godt udgangspunkt for udflugter

Udover at spotte fugle i reservatet, så kan Chicanná Ecovillage Resort også bruges som base for de nærliggende arkæologiske områder Bécan, Xpuhil, Balamku, Riu Bec og Calakmul.

Det er mindre kendte mayabyer, der alle er kendetegnet ved at være i den såkaldte Rio Bec-stil, hvor der ofte er tårne på bygningerne. Byerne er fra den præklassiske periode, men har været beboet helt frem til år 1000 e.kr. Hotellet hjælper gerne med udflugter og billetter.

Resortet har 42 værelser, der bl.a. har loftsventilator, møbleret terrasse og privat bad og toilet. Her er også bar, restaurant og swimmingpool. Vi har mad inkluderet, men her er der absolut plads til forbedringer.

Vi kunne godt have brugt længere tid i Chicanná og det hyggelige resort, der er et af mange, som ligger langs hovedvejen og den lille by Xpujil.

Anmeldelse
Værelse
Service
Beliggenhed
Mad & drikke
Værdi for pengene
Wifi
Forrige artikelGodt nytår 2021
Næste artikel5 gode restauranter i Singapore
Avatar photo
Siden jeg som barn besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 49 lande og været mere end fire år på farten.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her