Hjem Mad & drikke 5 gode restauranter i Singapore

5 gode restauranter i Singapore

Forslag til gode spisesteder i Singapore

Man kan nemt skrive en hel bog om Singapores madkultur og gode restauranter, men dels er vores ophold i Singapore ikke uendeligt, og dels er det ikke alt, der fortjener en plads på denne side.

Som alle andre steder i Asien, så er man også i Singapore næsten besatte af mad. Heldigvis behøver indbyggerne ikke gå mange meter før de kan få stillet sulten, og det er sjældent tilfældigt, hvor de vælger at spise. Alle har deres favoritsteder, og fra frokosttid til sen aften er Singapore et sandt madmekka.

Østatens historie sætter i høj grad præg på maden. De mange kinesiske befolkningsgrupper har alle taget deres madtraditioner med til Singapore, og det samme har inderne, der primært kommer fra Tamil Nadu.

Det lokale malaysiske køkken er selvfølgelig også repræsenteret, og når det møder kinesiske ingredienser bliver det til et helt nyt køkken kaldet peranakan.

Som internationalt finanscentrum og elsket af high-end turister fra hele verden, så kan Singapore naturligvis også tilbyde fransk gourmetmad og moderne fusionskøkkener.

Uanset, hvor vi spiser, så bliver vi ikke skuffede over maden. Når jeg alligevel har udeladt restauranter, så er det ikke på grund af kvaliteten, men prisen. Det er dyrt at spise i Singapore og mange restauranter ved The Quays skruer prisen op til det vanvittige.

Det er muligt, at prisniveauet ikke er som det øvrige Asien, men også her spiser du bedst hos de lokale hawkere og de mindre restauranter, der gør mere ud af mad end indretning.

1 Red House

“Du kan roligt bestille en lille portion”, siger den venlige mand, der er på vej ud af restauranten til mig, mens jeg er ved at fordybe mig i menukortet. Det er endnu en hed aften i Singapore, og vi har netop sat os til bords på Red House, der ligger langs Robertson Quay.

Restauranten ligger i et stort lyst lokale og er måske ikke den hyggeligste. Til gengæld er den uden tvivl en af de mest populære ved The Quays, og det spændende menukort frister med primært fisk og skaldyr.

Indenfor i det store lokale går snakken om de runde borde, mens loftvifterne forsøger at sende et tiltrængt brise ud over gæsterne. Vi er heldige at få plads udenfor, og der går ikke lang tid før en tallerken med mixed seafood i chilisauce står foran mig.

Red House er mest kendt for deres krabber og hummer, som også er et par af ingredienserne i min mixed seafood. Der er ikke sparet på hverken fisk eller skaldyr, og vi er glade for, at vi lyttede til den venlige mand og kun bestilte en lille portion. Red House ligger ved Robertson Quay.

2 Sungei Road Laksa

En af mine yndlingsretter er laksa. Det er en fiskebaseret sur-sød nudelsuppe, der er svær præcis at beskrive. Laksa har så mange smagsnuancer, og det er bestemt ikke lige meget, hvor du spiser retten.

Et af de steder, der laver en fremragende laksa er hos Sungei Road Laksa, som kun laver denne ene ret. Det er et af de steder i Singapore, hvor køen kan være lang, men som regel får man sin mad hurtigt.

Laksa kan være med eller uden kokosmælk. Hos Sungei Road Laksa er den med – andre steder kan den være vandbaseret. En af grundingredienserne er tamarind, men suppen indeholder også ingefær, citrongræs og bønnespirer.

Der findes utallige versioner af laksa og selvom den baseret på fisk, så er det bestemt ikke gennemtrængende. Suppen toppes med krydderurter som f.eks. koriander. Sungei Road Laksa ligger på 27 Jalan Bersh og har åbent fra formiddag til kl. 17. Onsdag er der lukket.

3 Food Republic

Konceptet er enkelt. Du finder et bord og vælger derefter dine yndlingsretter blandt de knap 20 madboder, der alle sender skønne dufte ud i det åbne lokale. Det er lidt af et luksusproblem at have så mange muligheder for et godt måltid mad.

Skal det være malaj, thai eller vietnamesisk? Her er også mad fra Japan og Indonesien, men vi vælger en af de kinesiske boder, hvor en lækker suppe med tykke nudler og friske grøntsager ser ualmindelig indbydende ud.

De såkaldte food courts ligger overalt i Asien, og hjemme kunne vi aldrig drømme om at spise i et stormagasin. Men her er det anderledes. I en verdensdel, hvor god mad bliver prioriteret, kan man ikke tillade sig at slække på kvaliteten. Det nyder vi godt af nu. Food Republic er blot en af mange food courts, hvor maden er billig og i topklasse.

Ikke alle borde er optagede, men ved middagstid er her stuvende fuldt af lokale, der spiser frokost. Min suppe med bl.a. kål, ristede svampe og mættende fiskeboller smager fremragende, og selvfølgelig kan jeg ikke spise op. Food Republic ligger på 4. etage af Wisma Atria Shoppingcenter på Orchard Road.

4 Blue Ginger

Vi kigger lidt på hinanden, da den venlige tjener sætter maden på bordet. Min ret er kulsort og ser ikke særlig indbydende ud. Ayam Buah Keluak hedder den, og det er de særlige indonesiske buah keluak-nødder, der giver retten sin kulsorte farve.

På Blue Ginger kaster vi os over det særlige peranakan-køkken, der er en vellykket fusion af traditioner og ingredienser fra Kina og Malaysia.

Buah Keluak nødden er hård, men skrøbelig. Den kan nemt slås i stykker og inden i gemmer der sig noget tjæreagtig konsistens, der farver retten sort. Selvom nødden smager lidt af støv, så er selve retten delikat og lækker.

Det er fantastisk at prøve noget helt andet, og restaurantens signaturret Ayam Panggang Blue Ginger med kylling, kokosmælk og friske krydderurter, der er Connies valg, smager også fantastisk. Blue Ginger ligger på Tanjong Pagar Road i Chinatown.

5 Khansama Tandoori Restaurant

Selvfølgelig har de mange indere i Singapore også taget deres madtraditioner med sig. I Littla India ligger spisestederne på stribe, og et af dem er Khansama Tandoori Restaurant.

Her kan du få mange af de klassiske retter fra det nordindiske køkken som f.eks. curries og biryani, der naturligvis er ledsaget af lækkert nanbrød. Som restaurantens navn antyder, så bliver retterne lavet i den klassiske tandooriovn.

Selvfølgelig er den berømte tandoorikylling signaturretten, men udvalget på menukortet er enormt, og du kan afslutte med stedets deserter. Som på mange andre indiske restauranter, så kan du også her få en lang række vegetarretter.

Khansama Tandoori Restaurant ligger i en iøjnefaldende hjørnebygning på 166 Serangoon Road i Little India. Stedet har også en afdeling på Pasir Panjang Road.

Red House berømte chilikrabbe

Nyttige links til din rejse til Singapore

Transport

Fra København kan du flyve direkte til Singapore med Singapore Airlines. Alternativt er det nødvendigt med en mellemlanding. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i indlægget At rejse i Singapore – tips og gode råd.

Overnatning

Singapore har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

I min Singapore Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler i byen.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Singapore inden du tager afsted – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Kort over Singapore

3 Kommentarer

  1. Gode forslag, men jeg vil også anbefale området ved Marina Bay og de mindre spisesteder i Little India. For nudler prøv Doi Tang Fung.

  2. Der er i den grad sublim mad i Singapore. Jeg elsker de velordnede forhol – også i gadekøkkenern. Byen er virkelig en drøm for gastronomer.

    • Helt enig Leif. Det er som om, at man aldrig bliver færdig med Singapore når det gælder mad 🙂

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her