Hjem Tyskland Oplevelser i Berlin for førstegangsbesøgende

Oplevelser i Berlin for førstegangsbesøgende

Berlins vigtigste seværdigheder til dig, der besøger byen for første gang

Berlin er helt forståeligt et af danskernes foretrukne rejsemål til storbyferien. Den tyske hovedstad er perfekt til en miniferie eller et weekendophold, men byen har så meget at byde på, at ét besøg sjældent er nok.

I Berlin finder du en lang række spændende historiske seværdigheder, der er med til at definere byen, men Berlin er også kunst, kultur, shopping og ikke mindst et heftigt natteliv.

Skal du besøge Berlin for første gang, så læs om hvad du skal opleve og få forslag til hvor du skal bo.

Rejseinformation til Berlin

Det er supernemt at rejse i Tyskland og således også i Berlin. Byen har et rigtig godt offentligt transportsystem, hvor U-bahn og S-bahn dækker det meste af den tyske hovedstad. Togene er nemme at bruge, og du kan købe billet i automaterne. Her kan du også købe en billet, der gælder for én dag.

Jeg vil dog anbefale, at du køber et Berlin Welcome Card, hvis du skal bruge den offentlige transport meget. Det er nemt, besparende og så får du som en bonus rabat på masser af seværdigheder.

Der er flere andre rabatmuligheder, hvor du kan købe såkaldt turistbilletter – se meget mere på denne side.

oplevelser i berlin
Berlins flotte katedral – i baggrunden tv-tårnet

Her skal du bo i Berlin

Det er generelt dyrest at booke hotel centralt i byen, men skulle du bo lidt udenfor centrum eller i forstæderne, så har Berlin som nævnt et godt offentligt transportsystem.

Alle de store hotelkæder er selvfølgelig repræsenteret i den tyske hovedstad, hvor du især i området omkring Kurfürstendamm (der også er byens shoppinggade nummer 1) finder et stort udvalg af overnatningssteder.

Uanset budget, så vil du kunne finde overnatning i Berlin – her er alt fra hostels og homestays til lejligheder og de lækreste luksushoteller med alt i faciliteter. Du kan booke overnatning på hotels.com eller booking.com, der som regel har de billigste priser.

Gode steder at bo i Berlin (med topanmeldelser fra tidligere gæster)

Pfefferbet Hostel – Prenzlauer Berg – billigt
Grand Hostel Berlin Classic – Kreuzberg – billigt
Mövenpick Hotel Berlin – Kreuzberg – mellempris
Boutique Hotel i31 – Mitte – mellempris
Pension Parlamento – Prenzlauer Berg – mellempris

Tip: Køb et Berlin Welcome Card, der giver adgang til en lang række seværdigheder og har offentlig transport inkluderet.

Udendørs kunstmarked langs Unter den Linden

Oplevelser i Berlin for førstegangsbesøgende

Nedenstående er selvfølgelig kun et lille udvalg af de mange spændende oplevelser i Berlin, men de er til gengæld de vigtigste seværdigheder i den tyske hovedstad. Viator har en fin Top 10 over de bedste oplevelser i Berlin.

Er du på lavbudget, så er Berlin en god by at besøge. Flere af de vigtigste seværdigheder er gratis. Du kan med fordel købe et Berlin Welcome Card, der giver discount på flere end 200 seværdigheder (foruden gratis offentlig transport).

Læs meget mere om den tyske hovedstad på visitberlin.de, der er den officielle turistguide.

Brandenburger Tor og Unter den Linden

At stå ved den ikoniske Brandenburger Tor er en stor oplevelse. Muren, der indtil 1989 delte byen i øst og vest gik lige forbi den store port, der om noget symboliserer Berlin.

Ved Brandenburger Tor kan du gå hele vejen ad Unter den Linden til Alexanderplatz. Undervejs kan du gøre stop ved seværdigheder som f.eks. Humboldt Universitetet, Statsoperaen, Museumsøen, Berlins Katedral og DDR-museet.

Tip: Har du tid til overs, så besøg nogle af Berlins andre bydele som Kreuzberg med de hippe caféer eller kreative og multikulturelle Neukölnn.

Unter den Linden op od Brandenburger Tor

Museumsøen

Kunst- og historieinteresserede må slikke sig om munden ved tanken om et besøg på Museumsøen i Berlin.

Hele fem museer i topklasse kan du opleve på øen i Spreefloden. Bode Museum, Alte Museum, Neue Museum, Nationalgalleriet og Pergamonmuseet indeholder et overflødighedshorn af kunstskatte fra det gamle Egypten frem til i dag. Helt fortjent kom Museumsøen på UNESCOs verdensarvliste i 1999.

Rigsdagsbygningen

Få hundrede meter fra Brandenburger Tor skal du besøge Rigsdagsbygningen, der er fra 1884. 2. verdenskrig var hård ved bygningen, men heldigvis overlevede ydermurene.

Rigsdagen er siden blevet renoveret og i dag berømt for den store glaskuppel på taget. Det er en populær turistattraktion og tilmed gratis at besøge, men kræver reservation på forhånd.

Tip: Visa og Mastercard er ikke helt så udbredt som i Danmark, så det er en god idé altid at have kontanter på dig.

Spillemand ved Brandenburger Tor

Alexanderplatz og Fjernsynstårnet

Berlins centrale plads er opkaldt efter den russiske zar Alexander. Her er der gode shoppingmuligheder, men det er også stedet at samles, når noget skal fejres. Ved enhver lejlighed popper der markeder og bierstube op på og omkring den store plads, hvor det berømte fjernsynstårn dominerer.

Du har selvfølgelig mulighed for at tage en tur op i tårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Berlin. Alexanderplatz lå i det gamle Østberlin, og de omkringliggende bygninger var en slags udstillingsvindue, der skulle vise omverdenen hvad DDR var i stand til at opføre.

Berlinmuren

Den forhadte mur, der før 1989 delte byen i Øst- og Vestberlin, kan stadig ses flere steder. F.eks. på Bernauer Strasse, hvor der også er et fint besøgscenter og det imponerende East Side Gallery, som med sine 1,3 km skulle være et af verdens længste udendørsgallerier. Et andet ikonisk sted er selvfølgelig Checkpoint Charlie, der også har et museum tilknyttet.

Humboldt Universitetet langs Unter den Linden

Nyttige links til din rejse til Berlin

Transport

Kør selv eller find busbilletter til Berlin med f.eks. Flixbus. Fra København kan du også flyve. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Berlin

Flere billeder fra Berlin

Hygge langs Spree-floden
Ikoniske Checkpoint Charlie
Berlin er også sport – her til fodboldkamp på Det Olympiske Stadion
Fjernsynstårnet ved Alexanderplatz

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her