Hjem Phan Thiet rejseguide

Phan Thiet rejseguide

Phan Thiet ligger ca. fire timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Vietnameserne selv og fastboende udlændinge har i årevis taget hertil i ferier og weekends for at slappe af, men de seneste år har udenlandske turister også fået øjnene op for området, der har oplevet en eksplosiv vækst i hoteller, barer og restauranter.

Faktisk ligger turistområdet med den lange strand og alle forlystelserne ikke i selve Phan Thiet, men i byen Mui Ne syv kilometer derfra. Oprindelig var Mui Ne en lille fiskerby – den eksisterer stadig – men stranden har gjort området attraktivt for turister fra hele verden.

Medmindre man er meget glad for sol og strand eller kommer for at surfe, så er en uge i Mui Ne nok lige i overkanten.

At tage en tur ud i lokalområdet og følge med i vietnamesernes hverdag er en oplevelse i sig selv, men de helt store seværdigheder findes ikke. Til gengæld kan en ferie ved Mui Ne’s strande fint kombineres med et par dage i f.eks. Ho Chi Minh City og/eller Dalat. Velkommen til denne gratis rejseguide til Phan Thiet.

Mui Ne
Stranden i Mui Ne

Byen – orientering og seværdigheder

Det er ikke svært at orientere sig i Mui Ne. Badebyen har kun én vej – nemlig den 10 km lange strandvej, der omtrent starter ved Sea Lion Resort og slutter i den oprindelige fiskerby Mui Ne. På næsten hele strækningen er der hoteller, restauranter og butikker –  dog ikke på de sidste par kilometer op til fiskerlandsbyen, hvor stranden er forsvundet.

Erosion har indtil videre gjort det af med over halvdelen af stranden, men for hver dag forsvinder mere og mere af kysten. Jo længere væk du kommer fra fiskerlandsbyen, jo større er chancen for at hotellet har strand – en ting at være opmærksom på, når du booker hotel.

Der er dog stadig flere kilometer strand tilbage, og helt mod øst er den op til 75 meter bred ved højvande. Der er ofte store bølger og vind ved stranden, der skal benyttes med forsigtighed – den er bestemt ikke noget for børn alene på badetur.

De bedste bademuligheder er morgen og formiddag – ved middagstid blæser det tit op, hvor både vind og bølger kan være særdeles kraftige.

Fiskerbåde lige udenfor Mui Ne Fiskerby

Det er til gengæld på dette tidspunkt, kitesurferne indtager stranden, hvor hundreder af sejl er i luften på én gang. Den ene surfer efter den anden suser hen over vandet eller laver akrobatiske spring over bølgerne. Langs stranden ligger selvfølgelig adskillige surfskoler, hvis du skulle få lyst til at prøve.

Mui Ne Beach kan groft sagt deles op i to dele. Helt mod øst starter den lange række af hoteller, der er pakketuristernes område. Her er det mest benyttede sprog hverken vietnamesisk eller engelsk, men russisk. I Mui Ne er der rigtig mange russere, der har fået deres egne skilte og menukort.

Går man på strandvejen, har man det indtryk, at hver anden forretning er en restaurant og mellem dem ligger kiosker, massageshops, tourbureauer og tøj- og souvenirbutikker. Efter 4-5 km bliver hoteller og forretninger færre. Midt på strandvejen holder rygsækturisterne til, og her findes flere mindre hoteller/guesthouses og surfshops.

Mui Ne Beach er nok et af de mest turistede steder i Vietnam. På strandvejens østlige del, hvor pakketuristerne holder til, er der ikke skyggen af lokalstemning, og strandområdet er i den grad ved at udvikle sig til Vietnams svar på Gran Canaria.

Mere atmosfære er der omtrent midt på den lange strandvej, hvor rygsækturisterne holder til. Det er også her, du skal søge hen, hvis du vil have billig overnatning.

I Mui Ne er der mange, der bruger kilometerstenene som pejlemærker – en god idé, da det ellers kan være svært at finde det, man søger. Ved Dessole Beach Resort, der er det første hotel på strandvejen, hedder kilometerstenen 12.6.

Hovedgaden i Mui Ne

Den lokale bydel

Midt på strandvejen ligger den lokale bydel. Her kan du få lidt lokalstemning på det lille marked, hvor der bl.a. sælges kød, frugt, grønt og blomster. Markedet er det naturlige centrum i området, der også kan byde på en række butikker og et par skoler.

En lille pagode er der også blevet plads til, men Phuoc Thien Pagoden, der er større og mere imponerende, ligger i udkanten af backpackerområdet. Fra turistområdet er der ca. 4-6 km til den lokale bydel, alt efter hvor man bor. Bydelen ligger omkring kilometersten 18.8

Fairy Springs

Fairy Springs, Suoi Tien på vietnamesisk, er en lille kilde, der starter ved Mui Ne’s berømte sanddyner og løber ned i havet. Fra strandvejen kan man gå op ad en lille sti for at nå til den lille lavvandede bæk. Det kan være svært at finde, men stien ligger omtrent overfor Lucy Resort. Der er en lille bro over vejen – ellers spørg dig frem.

Man går barfodet gennem bækken, men inden du når dertil, vil du med stor sandsynlighed blive kontaktet af små drenge, der vil følge dig på vej. Sig nej til dem med det samme, de stiller sig ikke tilfredse med mindre end 50.000 dong for den lille gåtur. De er meget insisterende og lidt af en pestilens.

Man kan næsten gå så langt som man har lyst til i bækken – nogle steder er her frodigt og andre steder kan man se flotte aflejringer i klipperne i forskellige farver. Underlaget er lidt ujævnt, så pas på hvor du går.

phan thiet rejseguide
Markedet i den lokale bydel på strandvejen i Mui Ne

Mui Ne fiskerby

For enden af den lange strandvej ligger den oprindelige fiskerby i Mui Ne. Det er måske ikke selve byen, der er mest interessant, men kyststrækningen lige udenfor byen, hvor hundreder af fiskerbåde er ankret op. Her går fiskerne i land med deres fangst, og det giver liv og atmosfære, især om morgenen. Tag en motorcykeltaxi dertil.

Po Shanu Cham Towers

Phan Thiet-området har også sine Cham-tårne. Cham-folket kontrollerede et større område i det centrale Vietnam fra det 2. til det 15. århundrede. De var under stærk hinduistisk indflydelse, hvilket tydeligt ses i de tårne, de byggede som helligdomme.

Po Shanu-tårnene, der er fra det 9. århundrede, er desværre i ret dårlig stand, og skal du se eller har du set andre Cham-tårne på din rejse i Vietnam, så kan disse tårne sagtens springes over.

Besøg hellere Po Klong Garai ved Pham Rang, der godt nok ikke ligger i umiddelbar nærhed, men her er der god info om Champa-riget. Se mere om dette område og Champa-riget i indlægget Po Klong Garai – i fodsporene på Cham-folket.

Ved siden af Po Shanu-tårnene ligger dog et fint kinesisk tempel, der kan besøges – både tårne og tempel ligger på en bakketop med en flot udsigt over Phan Thiet og bugten. Du kan nemt tage en motorcykeltaxi dertil.

Fiskesælgere ved Mui Ne fiskerby

Overnatning i Phan Thiet

Ingen andre steder i Vietnam findes så mange store resorts som ved Mui Ne Beach. De ligger stort set alle lige ud til stranden, men som nævnt er det ikke ligegyldigt hvor man bor, da stranden er væk på den sidste halvdel af strandvejen. Hoteller og resorts ud til stranden er i kategorien 3 og 4 – det er dyrt, men dejligt.

På den anden side af strandvejen ligger mindre og billigere hoteller, mens guesthouses især findes i backpackerområdet. Er man ikke så meget for de russiske turister og deres ofte højrystede væremåde, så er det måske værd at spørge i receptionen hvilken nationalitet deres gæster har. Book hotel i Mui Ne til billigste pris.

Transport i Phan Thiet

Ind og ud

Kun få europæiske flyselskaber har ruter til Ho Chi Minh City. I skrivende stund er der Lufthansa og Air France, men det er også muligt at tage via Doha eller Dubai med henholdsvis Qatar Airways og Emirates. Book billige flybilletter her. Har du brug for lufthavnstransfer eller anden transport i Vietnam, så kan vi hjælpe – se mere her.

Fra Ho Chi Minh City kommer du til Mui Ne med bus eller taxi. Vælger du førstnævnte er Open Tours-busserne et oplagt valg. De stopper i selve Mui Ne, mens lokalbusserne sætter passagererne af på busstationen i Phan Thiet. Herfra skal du så finde transport til Mui Ne, og her er lokalbus og motorcykeltaxi et par muligheder.

Adskillige Open Tour-selskaber arrangerer busser fra Ho Chi Minh City til Mui Ne og omvendt. Sinh Café er som altid et godt valg – fra Ho Chi Minh City er der afgang morgen og aften.

Mui Ne er et stop på vejen for Open Tours busserne fra Nha Trang til Ho Chi Minh City, og du kan derfor risikere, at du ikke kan komme til at sidde sammen med dine rejsekammerater, hvis der er mange med bussen. Sinh Café ligger præcis midt på hovedgaden omtrent overfor Hoi Tinh Pagoden.

Er penge ikke et problem, kan du tage en taxi fra Ho Chi Minh City eller lufthavnen, det koster ca. 500 kr. – prut om prisen. Taxi er klart den mest behagelige måde at komme frem – det går hurtigere og man undgår diverse stop ved tankstationer og tvivlsomme restauranter, som det er tilfældet med Open Tours-busserne.

Phan Thiet har også en togstation. Der er afgang dagligt fra Ho Chi Minh City til Phan Thiet – turen tager ca. fem timer og koster fra ca. 30 kr og opefter. Fra stationen kan man tage en taxi til Mui Ne.

At komme rundt

Hovedgaden i Mui Ne er som nævnt 10 km lang, og det er nødvendigt med et transportmiddel, hvis man vil se andre dele af gaden end der hvor man bor.

Motorcykeltaxi (xe om), er en mulighed – husk at prutte om prisen, men en tur langs hovedgaden bør ikke koste mere end 20.000 dong. Området har velfungerende taxier fra selskabet Mai Linh, der har nye biler og kører efter taximeter.

Fairy Springs

Mad & drikke

Som nævnt er der adskillige restauranter langs strandvejen, hvor en stor del af dem syntes at servere det samme og har turister som målgruppe. Man går dog sjældent helt galt i byen hvis man vælger vietnamesisk mad, men mange restauranter prøver dog at lave europæisk mad som f.eks. spaghetti og steaks uden den store succes.

Vietnamesisk mad er lækkert og smagfuldt. Man anvender mange friske grøntsager og som i de øvrige køkkener i regionen er ris og nudler fast tilbehør til næsten alle retter.

Fisk og skaldyr er billigt i Vietnam, og heldigvis er de mange steder også dygtige til at tilberede alt godt fra havet. En del restauranter i Mui Ne serverer også eksotiske ting som skildpadde, frøer og slanger, og her skal man nok tænke på, at det måske kan være udryddelsestruede dyr man sætter tænderne i.

Rung Forest Restaurant

Her kan du spise din mad i junglelignende omgivelser, komplet med vandfald, totempæle og drømmefangere. Restauranten er stor og yderst populær og travl, måske også for travl – i hvert fald lod maden vente på sig, men da den kom, var den absolut i orden.

Menukortet er stort med både europæisk og vietnamesisk mad såvel som specialiteter. Her kan du få både slange, skildpadde osv. Der er underholdning hver aften. Hovedretter fra ca. 90.000 dong. Synes du, at alle Mui Nes restauranter tilbyder det samme, så er Rung Forest et must at besøge

Panda Restaurant

Typisk turistrestaurant med lidt af hvert på menukortet: steak, pasta, nudelretter og sågar frølår. Venlig betjening, men maden var lidt trist og portionerne små. Ligger overfor Palmyra Resort.

Ngoc Phuong

Forårsrullerne var gode. Meget mere positivt er der ikke at sige om denne restaurant. Den ene hovedret kom ind midt i forretten, den anden efter en halv time og først da vi havde rykket for den.

Maden var trist, ikke mindst min grillede snapper, der havde fået alt for meget og ydermere var overhældt med en skarp og ubestemmelig limedressing. Jeg behøver næsten ikke skrive, at betjeningen mindede om halløj på badehotellet.

Der ligger flere udmærkede barer på strandvejen. Inden for en radius af et par hundrede meter finder man Hot Rock Bar, Beach Break Bar og Your Bar. Førstnævnte er elegant i loungestil.

Det samme er Gecko Bar, der ligger tæt på Peaceful Family Restaurant. Mange af restauranterne har en tilhørende bar, ellers er der selvfølgelig hotellerne, men her er priserne dog ofte noget højere.

Midt på Mui Ne Beach er stranden væk, her ved Jibes Surfing

Aktiviteter og forlystelser

Mui Ne’s absolut største hit er surfing. Blæsten og bølgerne gør området perfekt til denne sport. Langs strandvejen ligger adskillige surfshops, hvor du kan leje udstyr og tage lektioner af forskellig varighed.

Året rundt er der vind fra klokken ca. 11.00 – november til marts er højsæson, og i denne periode kan der være rigtig mange surfere i vandet samtidig. Det er muligt at prøve alle former for surfing – f.eks. windsurfing og kitesurfing.

En del af surfskolerne er tilknyttet hotellerne. Husk at tjekke om forsikring er inkluderet i prisen. For mere info om surfing kan du klikke ind hos Jibe’s Beach Club, der ligger ved Full Moon Resort. Denne kombinerede surfshop og bar har eksisteret i årevis og er lidt af et samlingssted for surfere. Andre former for vandsport findes også – f.eks. jetski og kajak.

Vil du prøve kræfter med det vietnamesiske køkken, kan du prøve Mui Ne Cooking School. Den ligger ved backpackerområdet og har samme indgang som C2Sky Surfskole. Der er både et formiddags- og eftermiddagshold – førstnævnte er lidt dyrere, da det inkluderer en tur på det lokale marked for at købe ind.

Golf er en anden mulighed i Mui Ne/Phan Thiet. Sea Links Phan Thiet Golf Club ligger lige syd for Mui Ne Beach, få info om banen på deres hjemmeside. Ocean Dunes Golf Club ligger i udkanten af Phan Thiet i forbindelse med Novotel. Se mere om priser på golfklubbens hjemmeside.

Er du til minigolf, så ligger Tropical Minigolf overfor Saigon Mui Ne Resort. Restauranten Rung Forest har også en minigolfbane, den hedder The Docking Bar Minigolf. Banen ligger smukt, men er måske ikke noget for børn, da man spiller på græs som ved rigtig golf.

De hvide sanddyner nord for Mui Ne

Udflugter fra Mui Ne

Sanddynerne i Mui Ne

Mui Ne er berømt for sine sanddyner, der ligger lige nord for byen. Mange danskere har nok set noget lignende på Kanarieøerne, hvis ikke kan dynerne være et fint mål til en lille udflugt væk fra strandområdet.

Der skelnes mellem de røde sanddyner og de hvide sanddyner. Førstnævnte er nemmest at komme til – tag en motorcykeltaxi eller lej en scooter.

Er du på egen scooter, så kør nordpå ad strandvejen – lige inden du når ind i Mui Ne fiskerby drejer du til venstre ved kirken. For enden af vejen drejer du til venstre igen – du kommer nu op til en rundkørsel, hvor du drejer til højre, og du vil så umiddelbart efter have sanddynerne til venstre.

Der ligger forretninger langs vejen og lokale sidder som regel under træerne og holder picnic.

De hvide sanddyner ligger ca. 15 km videre ud ad vejen og er noget sværere at komme til. Er du på scooter, kan du eventuelt prøve at følge efter en af de utallige jeeps med turister, der kører derud. De hvide sanddyner er mere øde end de røde, og man kan tydeligt se forskel på sandets farve.

Det er i det hele taget et ejendommeligt landskab, der ligger her nord for Mui Ne. Det er temmelig øde og i den grad forblæst – området ligner overhovedet ikke noget andet du vil komme til at se i Vietnam. Ved både de røde og hvide sanddyner udlejer børn slæder som man kan kan køre ned af sanddynerne på.

Fiskere ved havnen i Phan Thiet

Phan Thiet

Bliver du træt af turisthalløjet ved Mui Ne Beach, og det sker hurtigt, så er det næsten helt befriende at tage en tur ind til Phan Thiet by for at få lidt vietnamesisk lokalstemning.

Phan Thiet har ca. 180.000 indbyggere – mange af dem er cham-folk, der kontrollerede dette område helt frem til 1692. I kolonitiden havde byen også en vigtig rolle, hvor det var havnen, der tiltrak franskmændene. De boede nord for floden mens vietnameserne, kineserne, malayerne og ikke mindst cham-folket boede syd for floden.

Byen er berømt for sin enorme fiskerflåde. Langs begge breder af Ca Ty-floden, der deler Phan Thiet i to dele, ligger hundreder af både ankret op. De sejler ud om aftenen og kommer tilbage i de tidlige morgentimer med fangsten.

Går man langs floden tidlig formiddag, kan man se fiskerne sidde på bådene og ordne nettene til natten. I Phan Thiet er man kendt for at have landets bedst fiskesauce – der er mange varianter og en god indkøbsmulighed til køkkenet derhjemme.

Gå endelig ned ad en af de små sidegader syd for floden, hvor du er ligeså stor en attraktion som vietnameserne er for os. Man kan se forskellige slags fisk ligge og tørre i solen, og man kommer rigtig tæt på den lokale hverdag.

Går man væk fra kysten, står man pludselig på Phan Thiets store marked – et herligt sted med masser af mennesker og en skøn atmosfære. Markedets centrum består af en stor hal, og både her og i de omkringliggende gader sælges der f.eks. kød, køkkenudstyr, krydderier og husdyr.

Phan Thiet har også en lang strand, der er mindst ligeså indbydende som Mui Ne Beach, og her er som regel heller ikke så mange mennesker.

Man kommer nemt til Phan Thiet fra Mu Ne Beach – en motorcykeltaxi er billigst, men der findes masser af taxier, der kører efter taximeter. Det koster ca. 150.000 dong (ca. 45 kr.) for turen.

Mange tourbureauer har også Phan Thiet på programmet – ofte i kombination med Ta Cu-bjerget hvor man kan se Vietnams længste liggende buddha på hele 49 meter.

Lokalmarkedet i Phan Thiet

Vejret i Mui Ne

Phan Thiet og Mui Ne Beach har varmt vejr året rundt. Temperaturen ligger på ca. 28-30 °C. Kysten i det centrale Vietnam får normalt megen nedbør i regntiden (sommermånederne) og tropiske cykloner forekommer ofte.

Mui Ne Beach er dog ganske lidt ramt af disse vejrfænomener i forhold til andre byer langs kysten. Til gengæld har man så blæsten, der som regel starter op ad formiddagen og som undertiden kan være ganske skrap.

Nyttige links til din rejse til Phan Thiet

Hotel i Phan Thiet/Mui Ne – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Vietnam – Sammenlign priser her
• Pakkerejser til Phan Thiet/Mui Ne – Book fly og hotel sammen
• Transport i Vietnam – Få tilbud fra dansk rejsebureau her
• Vaccinationer til Vietnam – Se anbefalinger her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – find den her
• Pas og visum – læs mere om indrejse her

Kort over Mui Ne

14 Kommentarer

 1. Hej Carsten.
  Jeg har før fået gode rejse råd af dig – fantastisk at kunne spørge ën til råds med så stor rejseerfaring?
  Nu prøver jeg igen:
  Vi planlægger en tur til Vietnam til februar med oplevelser de første 9 dage og derefter ren afslapning/badeferie.
  Men jeg bliver i tvivl om, hvor det er bedst at tage hen? Phu Quick lyder tiltalende, men nogle venner, spm har været der siger, at det ikke er den store oplevelse. Når jeg læser din beskrivelse af Phan Thiet, bliver jeg ligeså meget i tvivl. Blæst og bølger og russere. Det lyder ikke som en særlig attraktiv kombination? Hvad vil du foretrække/råde os til?
  Håber, du har lyst til at svare –
  Mvh
  Kirsten Grønlund

  • Hej Kirsten. Jeg har aldrig selv været på Phu Quoc, men forstår at det er et eksotisk sted med gode strande. I kunne også overveje Nha Trang, der er en større by med gode oplevelser i omegnen. Stranden er udmærket, men ikke paradis og også her blæser det ofte. Hvad I skal vælge afhænger nok af, hvad I er til? Kun strand eller skal der også være mulighed for udflugter?

   Der er selvfølgelig også Hoi An, der er en skøn by. Her er der fra centrum ca fire km til stranden, hvor der ligger en stribe hoteller.

 2. Vi rejser til Vietnam og lander i Ho Chi Minh. Hvordan vil du anbefale at vi til Mui Ne ? Kører busserne og toget fra lufthavnen ?
  Eller er en taxa bedst ? Vh Lisbeth

  • Hej Lisbeth. Mig bekendt kører der hverken tog eller bus fra lufthavnen til Mui Ne. Alt efter budget (og eventyrlyst) har du to muligheder for at komme til Mui Ne fra HCMC.

   1) Book en transfer hjemmefra. Her står en mand i ankomsthallen klar til at køre jer til Mui Ne. Det er det absolut hurtigste, men også det dyreste

   2) Tag ind til backpackerkvarteret Pham Ngu Lau i HCMC, hvorfra der kører busser til Mui Ne. Alt efter ankomsttid kan det være nødvendigt med en overnatning i HCMC inden I kan kører til Mui Ne

   God rejse 🙂

  • Vi er lige kommet hjem efter en rundrejse i Vietnam.

   Da vi skulle fra Mui Ne til Ho Chi Minh tog vi taxa til togstationen i Phan Thiet og derrfa videre med tog til Ho Chi Minh. Vi gave 20 dollars for togturen på soft seat og det kan anbefales. Dt var en udemærket tur, der var air con, og vi fik set rigtig meget.

   Der kører ikke tog direkte fra lufthavnen, men tag en taxa til togstationen i Ho Chi Minch, der kører dog kun to tog om dagen ud til Phan Thiet.
   Rigtig god tur 🙂

 3. Hej
  Jeg er i fuld gang med at arrangere en tur for mine drenge på 7 og 9 år og mig selv i 14 dage og har hørt godt on både Thailand og Vietnam☺️
  Hvor vil du anbefale uden at det koster kassen ?
  Gerne et område og meget gerne et hotel som kan anbefales.
  Ser frem til at høre fra dig.
  Mange hilsner
  Jens Jørgen

  • Hej Jens Jørgen. Både Thailand og Vietnam kan bestemt anbefales. Med børn vil jeg dog foreslå Thailand, hvis det skal være billigt og ikke for lang rejsetid. Du skriver ikke, hvornår I skal afsted, men er det til vinter er Thailand et godt valg.

   I Hua Hin ligger flere temaparker og vandlande, der sikker vil være sjovt for børnene. Se f.eks. Novotel i Cha Am, der har store pools og værelser, hvor I kan bo sammen = billigere rejse. Stranden i Hau Hin er dog ikke den bedste, men man kan godt bade. Skal det være mere eksotisk kan I vælge Koh Chang – her er der dog nogle timers kørsel fra lufthavnen i Bangkok.

   Fordelen ved Thailand i forhold til Vietnam mht. rejsetid er , at I fra Bangkok kan køre til flere af destinationerne, mens mange steder i Vietnam kræver en flyvetur. I kan dog køre fra Ho Chi Minh City til Phan Thiet/Mui Ne.

   Jeg håber du kan bruge ovenstående. Du er altid velkommen til at skrive igen eller kontakte mig på info@thailandrundt.dk, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på din rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Hej Karsten. Ang. Vietnam, HCMC, Phan Thiet: Hvilken valuta modtager de helst i busser, taxi, restauranter etc.
  På forhånd tak. Mvh Helge Knudsen.

  • Hej Helge. Man går mere og mere over til egen valuta de fleste steder – det giver som regel også den billigste pris. Jeg mener at have læst, at regeringen kræver at butikker, tourbureauer m.m. skal modtage Dong. Der findes masser af kontantautomater, så det skulle ikke blive et problem at få fat i Dong 🙂

   Ha’ en god rejse – mange hilsner fra Carsten

 5. Jeg vil gerne en tur til Mekong deltaet fra Phan Thiet . er det dyrt og hvor lang tid tager det at komme derhen hvad er pengene i værdi i forhold til danske kroner. på forhånd tak for dit svar. Hilsen Conni Munk

  • Hej Conni. Du skal nok regne med 7-8 timer i bil hver vej. Det kræver et par overnatninger, hvis du tager turen fra Phan Thiet. Det er helt klart nemmere at besøge Mekong Deltaet fra Ho Chi Minh City. Jeg har lige tjekket kursen – 100.000 Dong er ca 28,25 kr.

   Mange hilsner fra Carsten

 6. Tak for svar .vi skal bo i mui ne . er der noget der ligner Mekong deltaet i nærheden af mui ne hvor der er floder og lokal liv og eventuelt en sejltur på denne flod. og nogle rismarker. Vi rejser med Apollo rejser via doha med quatar arways til saigon og derefter med bus vi rejser om 10 dage
  hilsen conni munk og godt nytår til dig.

  • Hej Conni. Mig bekendt er der ikke noget, der ligner Mekong i nærheden af Mui Ne. Men I kan få masser af lokalliv i Phan Thiet by, hvor der bl.a. er et fint lokalmarked ligesom I kan gå en tur langs floden med alle fiskerbådene. Mui Ne ligger langt fra de helt store seværdigheder – det er mere en sol og badedestination. For at prøve noget andet kan I tage nogle dage op til bjergbyen Dalat.

   Jeg ved ikke om I har nogle dage i Saigon, hvis ikke vil jeg da helt klart anbefale jer at booke nogle overnatninger der og tage på udflugt derfra. Omkring Saigon er der masser af rismarker og I kan bl.a. besøge Cu Chi tunnelerne og selvfølgelig Mekong-deltatet. Mui Ne er fint til 4-5 overnatninger, men så er der heller ikke så meget mere at komme efter.

   Ha’ en fantastisk rejse og godt nytår til dig også – mange hilsner fra Carsten

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her