Hvor er her fedt. Vi har lige spist aftensmad for 6 kr. og går nu ad den mondæne gade Dong Khoi og kigger på tøj fra lokale designere. Bag os ligger det smukke operahus og et stenkast herfra det farverige Ben Thanh marked. Her er også kinesiske templer og et livligt backpackerkvarter med hyggelige caféer og barer.
Jo, Vietnams største by er alsidig og spændende – det kan du læse meget mere i denne kombinerede rejsebeskrivelse og Ho Chi Minh City guide.
Indholdsfortegnelse
- Ho Chi Minh City – en introduktion
- Distrikt 1 (Centrum) – orientering og oplevelser
- Distrikt 3 – orientering og oplevelser
- Distrikt 5 og 6 – orientering og oplevelser
- Ho Chi Minh City – hvor mange dage skal du bruge
- Transport
- Overnatning – forslag til hoteller
- Mad og drikke
- Aktiviteter og forlystelser
- Rejseressourcer – hjælp til din rejse
- Kort over Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City – en introduktion
Ho Chi Minh City er sådan en by, vi ikke kan få nok af. Selvfølgelig skal vi tilbage for at opleve mere. Det gør vi så. Selvom Vietnam og i særdeleshed Ho Chi Minh City er i rivende udvikling, så er nogle ting heldigvis ikke forandret. F.eks. det utroligt lave prisniveau, den smilende befolkning og naturligvis maden, der er i en klasse for sig.
Første gang vi besøgte byen boede vi på det historiske hotel Continental, men denne gang har vi indlogeret os noget mere ydmygt og er nabo til Ben Thanh markedet. Også det ligner sig selv.
Det synes også at være de samme mennesker, der sidder ved gadekøkkenerne som sidst vi besøgte byen. Her er livligt – wok’ene syder og osen forsvinder op i den varme nat, mens snakken går over de interimistiske borde.
Ho Chi Minh City, det tidligere Saigon, er Vietnams største by og landets finansielle centrum. Højhusene, lysreklamerne og de blankpolerede glasfacader står i stor kontrast til den øvrige del af landet. Den økonomiske reform, doi moi, som det kommunistiske styre satte i gang i 1986 fik især Ho Chi Minh City til at blomstre op.
Byens centrum er i dag præget af forretningsfolk, pænere hoteller og en imponerende hær af biler og især scootere, der konstant suser i alle retninger.
Ho Chi Minh City er inddelt i distrikter. Centrum omkring gaderne Dong Khoi og Le Loi ligger i Distrikt 1, hvor du finder langt de fleste af byens vigtigste seværdigheder.
Nu til min Ho Chi Minh City guide, hvor du først kan læse om byens områder og oplevelser. I indholdsfortegnelsen øverst kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.
Distrikt 1 (Centrum) – orientering og oplevelser
Det var franskmændene, der grundlagde byens centrum som den ser ud i dag. De kaldte bydelen Saigon og etablerede brede boulevarder flankeret af skyggefulde træer. Franskmændene opførte også masser af bygninger i europæisk stil, og mange af dem ligger ned ad Dong Khoi og Le Loi, der mødes ved det gamle operahus.
Begge gader er travle og populære turistområder med kæmpehoteller, fashionable butikker og gode restauranter.
I Distrikt 1 ligger også området Pham Ngu Lao, der er backpackernes område. Her har de rygsækrejsende et stort udvalg af butikker, spisesteder, tourbureauer og billige hoteller/guesthouses. Det er et livligt og hyggeligt sted med masser af socialt samvær.
Hovedpostkontoret
En af de flotte bygninger franskmændene opførte er Hovedpostkontoret, der ligger for enden af Dong Khoi.
Det er bygget mellem 1886 og 1891 af arkitekten Gustav Eiffel. Med årene er det blevet lidt af en turistattraktion – gå blot indenfor og nyd de smukke detaljer og ikke mindst kæmpeportrættet af Ho Chi Minh, der hænger på endevæggen.
Selv har vi herlige minder herfra – det var lige præcis her vi med stor hjælp fra personalet for nogle år siden sendte flere pakker med vasketøj og indkøb hjem til Danmark. Sådan er det jo, når man forkøber sig.
Notre Dame Katedralen
Skråt over for Hovedpostkontoret ser vi Notre Dame-katedralen, der er bygget mellem 1877 og 1883. Katedralen er resultatet af en arkitektkonkurrence, som arkitekten Jules Bourad vandt. Alle byggematerialer blev importeret fra Frankrig, men katedralen er ikke noget vidunder og flere steder ser det ud som om, at den ikke er helt færdiggjort.
Foran katedralen står en statue af Jomfru Maria, der har opnået stor berømmelse. I oktober 2005 blev det rapporteret, at statuen havde fældet en tåre.
Tusinder af katolikker troppede op for at se miraklet, og det skabte trafikkaos i det omkringliggende område. Øverste myndighed for den katolske kirke i Vietnam afviste dog at statuen havde grædt, men det afholdt ikke folk fra fortsat at flokkes om den.
I forhold til mange andre katolske kirker, så er Notre Dame indvendig enkel med kun få udsmykninger. Der er gratis adgang og kirken har åbent fra tidlig morgen til sen aften. Søndag kl. 9.30 er der engelsksproget messe.
Ho Chi Minh City Operahus
Dong Khoi er også hjem for byens flotte operahus, der lige så godt kunne have ligget i Europa. Det blev grundlagt i 1897 og er endnu en af de bygninger franskmændene lod opføre.
Operahuset var tænkt som underholdningscenter for overklassen, men med årene mistede det sin betydning. Franskmændene ville hellere more sig på de nyåbnede barer og natklubber. Under 2. verdenskrig blev Operahuset bombet og var i forfald indtil 1955, hvor det gennemgik en renovering og brugt af kongressen.
Først i 1975 blev Operahuset igen benyttet til sit oprindelige formål. I dag er der mange forskellige slags underholding – f.eks. ballet, teater og koncerter. Der er kun adgang, hvis du har købt billet til en forestilling.
Folkekomitéens Hus
Få hundrede meter fra operahuset ned ad Le Loi ligger Folkekomitéens Hus (billedet øverst på siden). Det tidligere rådhus blev blev grundlagt i 1901 og stod færdigt syv år senere. Bygningen er i tydelig europæisk stil, men der er ikke adgang for turister.
De historiske hoteller
Er du bare en lille smule interesseret i Vietnamkrigen, så kan du besøge Ho Chi Minh City’s berømte hoteller, der spillede en vigtig rolle før, under og efter krigen. Det nuværende Hotel Continental blev opført i 1880 for at huse franskmænd, der skulle forkæles med europæisk luksus efter en lang rejse fra hjemlandet.
Under krigen havde Newsweek og Time Magazine hovedkontor her, men Hotel Continental er måske mest berømt for at være omdrejningspunkt i Graham Greens bestseller Den Stilfærdige Amerikaner.
Overfor Hotel Continental ligger Hotel Caravelle, der engang var hjem den australske og new zealandske ambassade. Den høje bygning fungerede desuden som redaktion for tv- og radiostationerne NBC, ABC og CBS under krigen.
Også Rex Hotel er historisk. Det var her de første amerikanske soldater blev indlogeret, og gennem hele krigen briefede amerikanerne verdenspressen om konfliktens seneste udvikling herfra. Rex Hotel ligger skråt bagved Folkekomitéens Hus.
Ben Thanh-markedet
Hvor Le Loi slutter ligger det store Ben Thanh-marked i en stor gul bygning. Her er et utal af smalle gange med masser af liv og atmosfære. Både lokale og turister kommer på markedet, der har varer som f.eks. te, sko, tasker, souvenirs og masser af frisk frugt og grønt. Bagerst er der madboder og kød- og fiskemarked.
Markedet er spændende, men det er et varmt og klaustrofobisk sted. Luften står stille og varmen er næsten uudholdelig. Mere end én gang undrer jeg mig over, at sælgerne kan arbejde her fra morgen til aften hver eneste dag.
Genforeningspaladset
Ca. 400 meter fra katedralen og 800 meter fra Le Loi ligger Genforeningspaladset, der var centrum for afgørende begivenheder i Vietnamkrigens slutfase. Bygningen skulle oprindelig fungere som præsident Diems palads og blev bygget fuldstændig efter hans ønsker med både barer, casino og biograf.
Diem nåede dog aldrig at se paladset færdiggjort – officielt blev han og broderen myrdet af oprører, men rygtet siger, at det var amerikanerne, der stod bag, da de ikke længere kunne støtte det brutale styre.
Diem var yderst upopulær og styrede Sydvietnam med vold og korruption. Præsidenten blev flere gange forsøgt væltet, og to af hans egne jagerpiloter angreb endda hans palads, men fik ikke ram på ham.
Da Viet Cong og de nordvietnamesiske styrker den 30. april kørte gennem porten til paladset, var det samtidig slutningen på den årelange og brutale krig. Inde på paladset stod Sydvietnams nye præsident Minh og ventede på soldaterne klar til at overgive magten til nordvietnameserne.
Det gøres altid til den højest rangerende officer, og ved et tilfælde var journalisten Bui Tin fra den nordvietnamesiske avis Quan Doi Nhan Dan til stede for at skrive om Saigons fald. Han var tidligere oberst og dermed den højeste rangerende. Det blev derfor ham, der skulle overtage magten.
Præsident Minh sagde: “Vi har ventet på Dem siden i morges for at overdrage Dem magten”. Hertil svarede Bui Tin: “De kan ikke overdrage en magt, de ikke har, de kan overgive dem betingelsesløst”.
Uden for bygningen blev der skudt, og de sydvietnamesiske soldater dukkede sig. “De har intet at frygte – det er kun amerikanerne, der er besejret. Dette er et lykkeligt øjeblik, kampen for vores land er slut”, sagde Bui Tin.
Han gjorde dog regning uden vært. Styret i Nordvietnam viste ingen nåde over for de, der havde modarbejdet dem eller samarbejdet med amerikanerne.
Det er spændende historie, der knytter sig til det tidligere palads, som er en populær turistattraktion. Man kan sidde i præsidentens stol og opleve den luksuriøse stil anno 1975. Det meste af interiøret er nemlig intakt og står fuldstændig som da Minh og Bui Tin havde deres interessante samtale.
Der er en helikopterlandingsplads, hvor der stadig står en helikopter, og i kælderen er der indrettet et slags kommandorum, hvorfra det siges, at det meste af den sydvietnamesiske krigsstrategi blev udtænkt. Der er åben i genforeningspaladset fra kl. 8.00 til kl. 12.00.
Distrikt 3 – orientering og oplevelser
Distrikt 3 begynder lige bagved Ben Thanh-markedet. Det er et område med en del hoteller og madgader, men ellers er det småt med de helt store seværdigheder. Et sted du dog skal besøge er Museet for Krigsforbrydelser.
Museet for Krigsforbrydelser
Der er ikke sparet på retorikken. Heller ikke billederne, der er blodige, forfærdelige og rædselsvækkende synes at have gennemgået en kritisk censur. På Museet for Krigsforbrydelser er det tydeligt, hvem der er den gode og hvem der er den onde. Mange af teksterne er ren propaganda, og fjenden bliver omtalt i ikke særlig pæne vendinger.
Oprindelig hed stedet Museet for Kinesiske og Amerikanske Krigsforbrydelser, men det er i den grad den såkaldt amerikanske krig, der er i fokus. Krigen bliver præsenteret i al sin gru, og mange af billederne gør virkelig indtryk.
Vi ser utallige ofre. Nogle er sprængt til ukendelighed, mens andre har været udsat for napalm eller afløvningsmidler. Der er deforme børn, mennesker udsat for tortur og så fylder den forfærdelige My Lai-massakre en del.
Massakren, der fandt sted den 16. marts 1968, var stærkt medvirkende til, at selv de mest stædige fortalere for krigen blev i tvivl. Amerikanske soldater angreb landsbyen My Lai, men de mødte ingen modstand blandt de ældre, kvinder og børn, der var tilbage i byen.
Det hele gik amok, og amerikanerne voldtog kvinderne og dræbte stort set samtlige beboere på de mest bestialske måder. Ingen blev skånet, heller ikke børnene, der sammen med de voksne blev sat i grupper og skudt.
Der skete uhyggelige ting den dag i My Lai, men det var lige så meget efterspillet, som fik verden til at vågne op. Det blev tydeligt, at amerikanerne ikke havde rent mel i posen.
Massakren var den første virkelige dokumentation på, at amerikanerne havde for vane at lyve om krigen. De opfandt kampe og episoder, der aldrig havde fundet sted – både for at få sympati, men også for at få tilført flere penge og soldater.
Udover de mange billeder og effekter, så indeholder Museet for Krigsforbrydelser også kopier af de fangehuller, kaldet tigerburene, som sydvietnameserne brugte til tilfangetagne Viet Cong-soldater. Burene er så små, at man hverken kan ligge eller stå oprejst.
Ved fangehullerne er der såmænd også en guillotine, som man havde overtaget fra franskmændene. Foran museet står et par fly og en helikopter fra krigen. Museet har åben hver dag og entréprisen er 40.000 dong. Bemærk dog, at der er lukket halvanden time midt på dagen.
Distrikt 5 og 6 – orientering og oplevelser
I distrikterne 5 og 6 ligger byens Chinatown. Området kaldes også for Cho Lon (Cholon), der er en travl bydel. Forvent ikke små smalle forretningsgader med intime markeder – vejene er brede og trafikken tæt.
Den kinesiske arv er måske ikke så tydelig, men her og der ser vi butikker, som sælger ingredienser til traditionel kinesisk medicin. Her er bl.a. bark, urter, knolde og rødder, der i de rigtige blandinger kan kurere stort set hvad som helst.
Selvom bydelen er kinesisk og de fleste religiøse bygninger står i taoismens og buddhismens tegn, så er der også moskéer og kristne kirker.
Distrikterne ligger ca. 6 km fra sydvest centrum – har du gode ben, så tag turen til fods – undervejs passerer du små markeder og kan følge med i den vietnamesiske hverdag.
Phuoc An Hoi Quan Templet
I templet Phuoc An Hoi Quan, der er fra 1902 og bygget af Fujinan-kinesere, kommer vi helt tæt på vietnameserne. Templet er blot et af flere i Chinatown og fælles for dem alle er den rige udsmykning og de mange røgelsespinde, der gør det svært at trække vejret.
Midt i templet står en figur af den hellige hest Quan Cong. Den siges at bringe lykke til de, der skal ud at rejse. Ved hjælp af røgelsespinde, et strøg over manken og et ring på klokken, der sidder rundt om dens hals, er man godt på vej.
Tam Son Hoi Quan Templet
Phuoc An Hoi Quan har mange rigtig smukke træudskæringer, men også bydelens andre templer har sine små detaljer, man kan imponeres over. I Tam Son Hoi Quan Templet undrer vi os over, at her stort set kun er kvinder. Men her tilbeder man Me Sanh, frugtbarhedsgudinden, der skal hjælpe barnløse kvinder til familieforøgelse.
Cha Tam Kirken
I Cho Lon ligger kirken Cha Tam (St. Francis Xavier), der var den første kirke opført af de kinesiske katolikker. I november 1963 var Cha Tam tilflugtssted for den forhadte sydvietnamesiske præsident Diem og hans rådgiver, da de blev udsat for et kupforsøg.
Efter en nat i skjul tog de hen til kirken, hvor de indvilligede i at samarbejde. Det var under transporten fra Cha Tam til det centrale Saigon de begge blev myrdet – sandsynligvis af amerikanerne.
Ho Chi Minh City – hvor mange dage skal du bruge
”Seks kroner” siger den søde dame, da vi får vores lækre nudelret stukket i hånden. Det er aften i Ho Chi Minh City og ved Ben Thanh markedet sidder vi atter en gang og spiser lækker mad til ingen penge.
Hyggeligt er her måske ikke med de kraftige lamper og den høje snak, men vi er jo også kommet for at opleve det Vietnam, som vi kan huske fra vores tidligere besøg. Hvor var det rigtigt at komme tilbage, og hvis vi får mulighed for det, så kan både Vietnam og Ho Chi Minh City godt regne med at se os igen.
Endnu en gang har vi følelsen af at være gået glip noget. Måske fordi byen har så meget at byde på, men Ho Chi Minh City er også et sted, der kræver tid. Tre hele dage er i mine øjne absolut minimum for at opleve Vietnams største by. Vil du også på udflugt i omegnen, så kan du roligt tilføje nogle dage.
Du kan også bare gøre som os – planlægge flere besøg. Ho Chi Minh City er en by, man aldrig rigtig bliver færdig med.
Herunder finder du min Ho Chi Minh City guide guide – læs om bl.a. transport, overnatning og mad og drikke. Du kan også finde nyttige links til din rejse.
Transport
Ind og ud
Ho Chi Minh City er centrum for flytrafik i Vietnam. Fra Europa er der bl.a. forbindelse til Ho Chi Minh City fra Paris og Frankfurt. Du kan også komme til Ho Chi Minh City med Emirates, Qatar Airways og Thai Airways – det kræver kun ét stop fra København. Med Turkish Airlines er der kun ét stop fra både Billund og København.
Til indenrigsflyvninger er der mange muligheder. Vietnam Airlines er det nationale flyselskab, der har en af verdens nyeste flyflåder, men flere lavprisselskaber som f.eks. VietJet og Jetstar Pacific er også dukket op. Sammenlign priser på flybilletter her.
Fra lufthavnen til centrum
Lufthavnen i Ho Chi Minh City er forholdsvis ny og ligger kun syv kilometer fra centrum. Taxi fra lufthavnen til distrikt 1 og 3 koster ca. 100.000 dong. Mange af taxichaufførerne har det med at tilbyde billig overnatning og vil gøre meget for at få dig ind på et af “deres” hoteller.
Taxiselskabet Mai Linh er altid et godt valg – her kører der efter taxameter i nye biler og vi har altid mødt yderst venlige chauffører. Du kan som regel også få dit hotel/guesthouse til at hente dig i lufthavnen. Alternativt kan du booke en privat transfer hjemmefra.
Open Tours Busser
Tidligere var det regeringen der stod for al turisme, herunder transport, i Vietnam. Men de senere år har private også haft mulighed for at etablere sig i turistbranchen – oftest i et eller andet samarbejde med regeringen.
Det berømte Sinh Café, der tilbyder Open Tours busser til primært rygsækturister, er en udløber af det tidligere regeringsstyrede turistbureau. Tidligere var de en af de eneste aktører i branchen, men i dag er der hård konkurrence og hundredvis af såkaldte turistcaféer er dukket op, og en del af dem har sågar taget navnet Sinh Café.
Man kan altså ikke være sikker på, at det er det “originale” Sinh Café man er havnet på, når man går rundt i byen for at finde transport. De falske caféer kan være gode nok, men sådan forholder det sig altså i Vietnam.
Vejledende priser fra Ho Chi Minh City: Dalat ca. 13 dollars, Nha Trang 18 dollars, Hoi An 35 dollars, Hue 37 dollars og Hanoi 47 dollars. Der kan være stor forskel på kvaliteten af de forskellige udbyderes busser, men Sinh Café er stadig en af de bedre. Hos tourudbyderne kan man forhøre sig om ture til Cu Chi tunnelerne, Cao Dai-sekten og Mekong Deltaet.
Tog
Tog er en anden mulighed for at komme til og fra Ho Chi Minh City. Den berømte genforeningssexpress som franskmændene byggede kører ikke stærkt, men er en god måde at møde de lokale på, hvis man altså vælger en af de billigere klasser.
At komme rundt
Bor du centralt i områderne Dong Khoi og Pham Ngo Lao, kan du som nævnt ovenfor gå til de fleste attraktioner. Ho Chi Minh City er dog en stor by med adskillige distrikter, så vil du længere omkring er et transportmiddel nødvendigt.
Selvom Ho Chi Minh City virker som en mere civiliseret by end Hanoi, har man endnu ikke et lige så veludviklet bussystem som i hovedstaden. Bystyret har dog planer om at investere en del penge i offentlig transport efterhånden som cykeltaxierne bliver udfaset.
Taxi
Byen har masser af taxier der alle har samme takster – en tur i centrum koster typisk 30.000 dong. Mai Linh og Vinasun (tlf. 28 27 27 27) er de to største selskaber – begge har nye biler og kører efter taxameter. Ho Chi Minh City har flere busstationer, der betjener forskellige områder i Vietnam.
Overnatning – forslag til hoteller
Både backpackerkvarteret Pham Ngo Lao og det dyrere Dong Khoi-område ligger som nævnt i distrikt 1. Overnatning i Pham Ngo Lao fås fra ca. 5-7 dollars – her er der som regel tale om fælles sovesal og bad, men der er også steder med private værelser.
Dong Khoi byder på mange flotte og traditionsrige hoteller som f.eks. Rex, Continental og Caravelle foruden en række luksushoteller fra de internationale kæder.
I distrikt 3, der starter lige bag Ben Thanh-markedet, får man rigtig meget for pengene – her ligger en del mellemklassehoteller, der kan tilbyde aircondition, tv, køleskab og eget bad.
I min Ho Chi Minh City guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der alle får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de laveste priser.
The White House
Til jer, der er på lavbudget vil The White House være perfekt. Hotellet ligger i backpackerkvarteret med masser af shopping og spisesteder lige udenfor døren. Det er et enkelt indrettet hotel med superservice. Bemærk, at der ikke er elevator. Se billeder og priser på The White House.
Toi’s Travel Home Central
Moderne hostel, der dog også har private værelser. Toi’s Travel Home ligger centralt i Distrikt 1 ca. 600 meter fra ben Thanh Markedet. Tidligere gæster fremhæver beliggenheden og den gode service. Se billeder og priser på Toi’s Travel Home Central.
Hoang Lan Hotel
Godt mellemklassehotel, der får topanmeldelser fra tidligere gæster. Hoang Lan ligger ca. 1,3 km fra Ben Thanh-markedet og du kan vælge mellem flere forskellige værelsestyper – også familieværelser. Se billeder og priser på Hoang Lan Hotel.
Hotel Continental
Det historiske hotel ligger lige overfor Operahuset. Selvom Continental er renoveret er det stadig tydeligt, at det har nogle år på bagen, men det er også den charmerende patina, der gør hotellet noget særligt. Vi fik god service og god morgenmad. Nogle værelsestyper dog ret små. Se billeder og priser på Hotel Continental.
Park Hyatt Saigon
Stort luksushotel i historisk bygning lige bag Operahuset. Her er der ikke sparet på forkælelsen og hotellet har en lang række faciliteter som bar/lounge, restaurant og swimmingpool. Et godt valg hvis du er til lækker luksus. Se billeder og priser på Park Hyatt Saigon.
Se flere forslag til overnatning i indlægget Hotel i Ho Chi Minh City – de bedste steder at bo 2024.
Mad og drikke
Overalt i Vietnam, i hvert fald hvor der kommer turister, er det nemt at få sig et måltid mad. I Ho Chi Minh City skal man ikke gå mange meter før man har mulighed for at købe en gang suppe eller frisk baguette. Man kan spise uendeligt billigt, men en storby som denne har naturligvis også gourmetrestauranter i topklasse.
Du kan spise mad fra det meste af verden, men der er i mine øjne ingen som helst grund til ikke at spise den fremragende lokale mad. Gadekøkkenerne er måske det bedste sted at blive klogere på det vietnamesiske køkken. Som andre steder i Sydøstasien, så er maden både god og billig.
I Vietnam tager man virkelig maden alvorligt, og den spændende madkultur er absolut et af højdepunkterne i det asiatiske land. Se mere i indlægget 8 retter du skal prøve i Vietnam og få forslag til restauranter i Ho Chi Minh City her:
Restaurant Quan An Ngon
Hvis man vil udforske det vietnamesiske køkken er Quan An Ngon næsten ikke til at komme udenom. Her fås adskillige specialiteter fra det lokale køkken, og som prikken over i’et kan man ved små stationer se hvordan retterne bliver til. Maden er frisk og lækker – prøv f.eks. at lave dine egne forårsruller.
Quan An Ngon er et pænt og hyggeligt sted, men larmende og betjeningen er en anelse kaotisk. Det skal dog ikke afholde nogen fra at besøge dette herlige sted, der ligger på Nam Ky Khoi Nghia et par hundrede meter bag Folkekommitéens Hus. Her er mange mennesker, og er I en gruppe må bordbestilling anbefales
Restaurant Todo
En anbefalelsesværdig restaurant, der ligger på Dong Khoi. Her er god vietnamesisk og kinesisk mad til rimelige priser. Todo ligger ca. hundrede meter fra operahuset i østlig retning
Restaurant Nam Kha
Måske en af Ho Chi Minh Citys bedste restauranter – her fås udsøgt vietnamesisk gourmetmad. Det er dyrt, men dejligt. Ligger på Dong Khoi et par hundrede meter fra operahuset ned mod floden
Vietnam House Restaurant
Stor restaurant i tre etager beliggende centralt på Dong Khoi. Et pænere sted med stort menukort, der næsten udelukkende er med vietnamesisk mad. Her spiser du godt og det er overraskende billigt – hovedretter fås fra ca. 90.000 dong.
Både i stueetagen og på 1. sal er der underholdning i form af levende musik. På øverste etage er der bar – her kan du nyde en cocktail før eller efter maden. Et glimrende sted med venlig betjening.
Aktiviteter og forlystelser
Der er adskillige muligheder for aktiviteter og forlystelser i Ho Chi Minh City. Du kan klikke ind på Saigoneer for at se, hvad der sker under dit ophold.
Museer i Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City har også en lang række museer. Udover de nævnte herover kan du bl.a. besøge disse steder:
• The Fine Arts Museum – kunst af det sydlige Vietnams folkeslag
• Museet for Vietnamesisk Historie
• Museet for Traditionel Vietnamesisk Medicin
• Ho Chi Minh Bymuseum – effekter og fotografier om byens historie
Kokkeskole
Det er selvfølgelig også muligt at prøve madlavningskurser, se f.eks. hos Vietnam Cooking Class, der kører kurser fra en halv dags varighed op til otte dage. Uanset længde er der ofte et besøg på det lokale marked inkluderet.
Food Tour
Populært og en rigtig god måde at lære om det vietnamesiske køkken. Der er mange udbydere af food tours i Ho Chi Minh City. Det tager typisk 2-3 timer og kan være en privat tur eller som gruppe. Se mere om udvalget på f.eks. Viator, hvor du kan booke hjemmefra.
Gallerier
Vietnam er kendt for sine mange dygtige og kreative kunstnere – i byen ligger derfor adskillige gallerier, der bestemt er et besøg værd.
F.eks. det store Apricot Gallery, der primært viser værker af lokale kunstnere – både de etablerede og nybegynderne.
Er du mere til grafitti og gadekunst, så kig indenfor på Saigon Outcast. Stedet fungerer også som bar og restaurant. Et populært samlingssted.
Andre aktiviteter
• Se byen fra en cykeltaxi
• Nyd udsigten fra Saigon Skydeck (på toppen af Bitexco Financial Tower)
• Prøv en rivercruise på Saigonfloden
• Gå en tur i 23. september Parken (og se de lokale dyrke tai chi)
Det er rigtig billigt at rejse i Vietnam, men er du på lavbudget, så vil du nok finde indlægget Gratis oplevelser i Ho Chi Minh City interessant.
Rejseressourcer – hjælp til din rejse
Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Vietnam – den finder du her.
Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.
Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Vietnam – se aktuelle anbefalinger her.
Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.
Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.
Kort over Ho Chi Minh City
I min Ho Chi Minh City guide finder du selvfølgelig også et kort over byen, hvor jeg har markeret alle nævnte steder som seværdigheder, hoteller og spisesteder.
Uhyre interessant læsning. Jeg bider lige indlægget over og gemmer resten til senere. Det er meget inspirerende tak.
Tak for de rosende ord Lise 🙂
Måske har jeg overset det, men ligger backpackerkvarteret tæt på centrum?
Hej Nille. Ja, backpackerkvarteret ligger lige syd for Ben Thanh Markedet, så man kan roligt sige, at det ligger tæt på alt i HCMC.
Også tak for god og udbytterig læsning herfra. Hvordan vurderer du sikkerheden i byen?
FIN – jeg oplevede kun venlighed overalt. Som alle andre storbyer kan der selvfølgelig være bydele man ikke skal færdes i om natten, men personligt er jeg mere utryg i København 🙂