Hjem Kina Oplevelser i Beijing for førstegangsbesøgende

Oplevelser i Beijing for førstegangsbesøgende

Beijings vigtigste seværdigheder til dig, der besøger byen for første gang

oplevelser i beijing

Beijing er en gigantisk by med masser af fantastiske oplevelser. Det kan være overvældende at hitte rundt i alt det den kinesiske hovedstad har at byde på, men slå koldt vand i blodet.

For det første er en stor del af seværdighederne koncentreret omkring Den Himmelske Freds Plads, og så kan du læse dette indlæg, hvor jeg håber, du bliver lidt klogere på, hvilke oplevelser i Beijing du skal se nærmere på som førstegangsbesøgende.

Rejseinformation til Beijing

Beijing Capital Airport var i forvejen en af verdens største lufthavne, men byen har fået bygget endnu en gigalufthavn: Daxing. Alle større flyselskaber i Europa har direkte ruter til Beijing – det gælder også SAS, der flyver direkte fra København.

Er du frisk på en kort mellemlanding, så er de flere muligheder fra både Billund og Københvan. F.eks. den hurtige rute med Finnair via Helsinki. Søg og sammenlign flybilletter her.

Bor du omkring Den Himmelske Freds Plads kan du med gode ben gå til alle de største seværdigheder i centrum. Beijing har brede fortove, og du kan bruge metronedgangene til at krydse vejen, hvis der ikke lige er et lyskryds i nærheden.

Netop metroen har du brug for, hvis du vil besøge Lamatemplet og Sommerpaladset, der er et par af de oplevelser i Beijing, jeg anbefaler herunder. Metroen er tryg og nem at bruge – du kan trække en billet i automaterne.

oplevelser i beijing
Den Himmelske Freds Plads med Maos mausolæum i baggrunden

Her skal du bo i Beijing

Beijing er en verdensby med overnatning i alle prisklasser. Jeg husker tydeligt mit første besøg i den kinesiske hovedstad, hvor standarden ikke var overvældende.

I dag er mange af de store hotelkæder repræsenteret i Beijing, og når det kommer til overnatning, så lever byen fuldt op til andre kæmpebyer i verden. Du har således et stort udvalg af hoteller, lejligheder og guesthouses. Ligesom i andre storbyer, så er prisniveauet forholdsvis højt.

Finder du et godt tilbud på hotel lidt udenfor centrum, så fortvivl ikke. Metroen kommer langt ud og er som nævnt nem at bruge.

Gode steder at bo i Beijing

Holiday Inn Express Dongzhimen – budget
Jingshan Garden Hotel – mellemklasse
Park Plaza Beijing Wangfujing – mellemklasse
Hotel Cote Cour Beijing – luksus
Conrad Beijing – luksus

Tiananmen-porten med portrættet af Mao

Oplevelser i Beijing

Som nævnt er der masser af oplevelser i Beijing. Den Himmelske Freds Plads er selvfølgelig en kæmpe attraktion, men her kommer du med garanti forbi under dit ophold.

Det er byens centrum med seværdigheder som f.eks. Folkets Hus og Maos Maosolæum, men det er også hovedindgangen til Den Forbudte By. Det er her, du kan se det ikoniske portræt af formand Mao på Tiananmen-porten.

Jeg kunne også have nævnt peking and som en af de bedste oplevelser i Beijing, og det er en ret du SKAL prøve, når du besøger den kinesiske hovedstad. Du kan samtidig udforske det kinesiske køkken, der ikke har noget som helst at gøre med det, du får serveret på buffetrestauranterne her i Danmark.

Nå, nu til de oplevelser i Beijing, jeg vil anbefale dig at se nærmere på, hvis det er første gang, du besøger den kinesiske hovedstad.

Jeg er helt klar over, at mine fem forslag er anderledes end det, du kan læse andre steder, men i mine øjne er det en god idé at få så nuanceret en oplevelse af Beijing i stedet for kun at fokusere på de åbenlyse topseværdigheder.

F.eks. har jeg her udeladt Himlens Tempel, der er på UNESCOs verdensarvliste. Et fantastisk sted som jeg vil anbefale alle at besøge, men prøv hellere at opleve en hutong, hvor du kan komme tæt på den kinesiske dagligdag.

Den kinesiske mur ved Badaling

Den Forbudte By

Den forbudte by er selvfølgelig et must see i Beijing. Det var her de kinesiske kejsere boede indtil 1919, og det enorme område med porte, pavilloner og fantastiske bygninger er bare imponerende.

Du kan nemt besøge Den Forbudte By på egen hånd, men jeg vil anbefale, at du tager med på en guidet rundvisning for at få alle historierne og de små detaljer med. Læs mere i indlægget Den Forbudte By – i fodsporene på Kinas sidste kejsere.

Den Kinesiske Mur

Du skal naturligvis også besøge Den Kinesiske Mur. Den verdensberømte mur ligger en times kørsel udenfor Beijing. Det er muligt at besøge muren flere steder, men Badaling ligger tættest på Beijing.

Her er både museum, besøgscenter og 3D-biograf, men i mine øjne er hovedattraktionen at gå på selve muren, der er overraskende stejl.

De klassiske ture fra Beijing til Badaling kommer også forbi Åndevejen og/eller minggravene. De billigere udflugter har som regel også flere tidskrævende salgsstop på f.eks. emaljefabrikker. Læs mere om den kinesiske mur i indlægget Besøg ved Den Kinesiske Mur.

Figur og flot bygning i Sommerpaladset

Besøg en hutong

Mange af Beijings hutonger er revet ned, men de findes heldigvis stadig. En hutong er en slags by i byen, hvor den jævne kineser boede. En hutong består af smalle gader/gyder med sammenhængende lave huse, der har indgang ud til gaden og gårdhaver bagtil.

De første hutonger så dagens lys i 1200-tallet og havde sin storhedstid i midten af 1900-tallet. Herfra gik det stærkt ned ad bakke – især de mange hutonger rundt om Den Forbudte By har været udsat for nedrivninger.

Nogle af de gamle hutonger er også omdannet til turistområder med shopping og spisesteder. Besøg hellere en rigtig hutong, hvor du kommer tæt på den kinesiske dagligdag. Du kan eventuelt tage med på en guidet udflugt. Spørg på dit hotel, hvor den nærmeste hutong ligger.

Lamatemplet

Religion er opium for folket, mente formand Mao. Selvom taoisme, buddhisme og konfusius lære er på fremmarch igen i Kina, så har millioner af kinesere stadig svært ved at udøve deres religion.

Et af de steder, hvor du kan opleve østens mystik er i det fantastiske lamatempel, hvor der praktiseres tibetansk buddhisme. I området ligger flere andre templer, der er et besøg værd. Tag en taxi dertil eller stå af på metrostationen Yonghegong.

Sommerpaladset

I udkanten af Beijing skal du besøge Sommerpaladset, der er et smukt og historisk område med flere rigtig gode oplevelser. Det var her den kejserlige have lå, men kejser Qianlong omdannede området til et egentligt palads i det 18. århundrede.

Fransk-engelske tropper brændte dog sommerpaladset ned, men det blev genopbygget af kejserinde Cixi. Egentlig havde hun fået penge til at styrke militæret, men hun brugte dem på et palads til sig selv. Læs mere i indlægget Sommerpaladset i Beijing.

En af Beijings hutonger

Nyttige links til din rejse til Beijing

Transport

Fra København kan du flyve direkte til Beijing med SAS. Alternativt er det nødvendigt med en mellemlanding. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Kina inden du tager afsted – den finder du her. På ministeriets hjemmeside kan du også læse mere om indrejse, visum m.m.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Har du husket alt til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Beijing

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her