Hjem Danmark Den Danske Riviera i Billeder og de 10 bedste hoteller

Den Danske Riviera i Billeder og de 10 bedste hoteller

Se her, hvor du skal bo i Nordsjællands berømte badebyer

Langs Den Danske Riviera i Nordsjælland ligger badebyerne på stribe. Det var her kunsteliten i midten af 1800-tallet startede en ny trend, hvor københavnerne tog nordpå for at finde ro, smuk natur og kilometervis af dejlig sandstrand.

Dengang kunne ingen vide, at Sjællands nordkyst mere end 170 år senere stadig er som en magnet på strand- og feriehungrende danskere, der lejer et sommerhus eller booker en værelse på et af rivieraens dejlige hoteller.

Badebyerne er overraskende forskellige – fra velhaverenklaven Hornbæk og autentiske Gilleleje til bohemernes Tisvildeleje og rolige Liseleje. Men kysten har også mindre kendte byer som f.eks. Dronningmølle, Vejby Strand og Asserbo. Og så er der næsten glemte Rågeleje og hippe Hundested, der meget vel kan blive det nye hotte sted i Nordsjælland.

For københavnerne har Den Danske Riviera altid været populær til en miniferie, et weekendophold eller en lang sommerferie med tid til familie og samvær. De, der bliver lidt længere kan gå på opdagelse i alt det Nordsjælland har at byde på i form af smuk natur, kunst og kultur og selvfølgelig de mange fantastiske slotte.

Jeg stopper her – indlægget skulle primært bestå af billeder – dem kan du se herunder, men som lovet først lige et overblik over de bedste steder at bo ved Den Danske Riviera.

10 gode hoteller ved Den Danske Riviera

HotelBy
Marienlyst StrandhotelHelsingørSe pris
Hotel Villa StrandHornbækSe pris
Hotel HornbækhusHornbækSe pris
Hotel BretagneHornbækSe pris
Hotel Gilleleje StrandGillelejeSe pris
Hotel Gilleleje BadehotelGillelejeSe pris
Helenekilde BadehotelTisvildelejeSe pris
Tisvildeleje StrandhotelTisvildelejeSe pris
Liseleje BadehotelLiselejeSe pris
Lynæs HotelLynæsSe pris

Mere information om Den Danske Riviera

Du kan læse meget mere i indlægget Den Danske Riviera – badebyerne i Nordsjælland. Kysten fra Tisvildeleje mod vest ligger i Halsnæs og omfatter bl.a. områderne Asserbo, Liseleje og Hundested.

Dem og det øvrige Halsnæs med Lynæs, Arresø og Frederiksværk kan du læse mere om på min side Mit Halsnæs, der er min populære guide til Halsnæs.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her