Hjem Danmark Kulturtårnet – en aften i historiske rammer

Kulturtårnet – en aften i historiske rammer

+ praktisk information til dit besøg i Kulturtårnet nederst på siden

Jeg har kørt over Knippelsbro hundredvis af gange. Dengang jeg arbejdede på Amager tog jeg hver dag turen over den historiske bro med de ikoniske tårne. Det er her jeg sidder nu og spiser god mad med panoramaudsigt over København.

Knippelsbro forbinder Københavns centrum med Amager. Den første bro mellem de to selvstændige købstæder København og Christianshavn blev etableret i begyndelsen af 1600-tallet, men den er for længst revet ned.

Til gengæld har datidens bropasser Hans Knip givet navn til Knippelsbro, der i sin nuværende form blev indviet i 1937. Det var Kgl. Bygningsinspektør Kaj Gottlob, der tegnede broen, hvis ene brotårn nu har fået en helt ny funktion.

Der er dækket op i kulturarvsrummet på dæk 3

Kulturtårnet

Kulturtårnet slog dørene op i 2017 efter en større renovering af et af de kobberbelagte brotårne, som i dag er fredet. Det er Københavns Kommune og Foreningen Kulturtårnet, der står bag den ikke-kommercielle kulturinstitution.

Umiddelbart ser det ikke ud som om at der er plads til meget kultur i det lille tårn, men arrangementerne tæller bl.a. udstillinger, intimkoncerter og gastronomiske events.

Selvom brotårnet havde stået tomt i mange år, så fik det i 2013 en ny beboer. Det var digteren Claus Høxbroe, der flyttede ind for at skrive digte om tårnet, hvor han i dag har fået et værelse opkaldt efter sig – Høxbroes Tårnværelse.

Du behøver ikke deltage i arrangementerne for at besøge det 13 meter høje brotårn. For 20 kr., der går til den daglige drift, kan du nyde den samme udsigt som jeg har nu. Jeg kan bla. se Børsen, Nationalbanken, Christiansborgs tårne og selvfølgelig Københavns Havn.

En af aftenens retter

God mad i unikke omgivelser

Det er halvkøligt og blæsende. Denne juliaften er vi glade for ikke at sidde på balkonen, men i det lukkede kulturarvsrum på dæk 3. Det er her, vi skal indtage en fire retters menu i de unikke omgivelser.

I køkkenet står Marie og Isabel, mens Lars og Malthe suser op og ned af de smalle trapper for at servere mad og drikke på de forskellige dæk. En utaknemmelig opgave, der giver sved på panden, men de to fyre har heldigvis overskud til at yde god service.

Aftenen indledes med et dejligt glas crémant inden serveringen starter. Vinene er inkluderet i vores menu, men de var generelt middelmådige – her er der i hvert fald plads til forbedring.

Blandt de dejlige retter er tatar med vagtelæg, jordskokkechips og esdragonmayo. Retterne er ikke store, men med fire af dem bliver vi absolut mætte. Især risottoen (der nok lige skulle have haft et øjeblik mere) med østershatte og sorte svampe ligger tungt, men på den gode måde.

Alt i alt er det en dejlig aften i kulturtårnets historiske rammer. Maden var bestemt glimrende, men det er i lige så høj grad stedet, der gør et besøg i Kulturtårnet til noget særligt.

Har du fået lyst til selv at besøge Kulturtårnet, så kan du finde praktisk information under billedet.
God udsigt og på ruderne digte af Claus Høxbroe

Praktisk information til dit besøg i Kulturtårnet

Kulturtårnet ligger på adressen Knippelsbro 2, 1400 København K. Klik ind på Kulturtårnets hjemmeside for at se kommende arrangementer.

Det er også her I kan bestille bord til middag, hvor der serveres fra 1-4 retter og eventuel vinmenu.

Som nævnt er der her og der plads til forbedringer, men jeg kommer helt sikkert gerne igen. Selv var jeg inviteret, og har du også lyst til at overraske nogen med en anderledes oplevelse, så kunne Kulturtårnet være en mulighed.

Flere oplevelser i København

København er proppet med oplevelser af enhver art. Kommer du fra provinsen og har nogle dage i hovedstaden, så vil jeg anbefale dig at læse indlægget København på 2 eller 3 dage – det skal du opleve.

En by af Københavns størrelse tiltrækker selvfølgelig en lang række events som koncerter, udstillinger og sportsbegivenheder. Hvad der sker under dit ophold, kan du se hos Visitcopenhagen.

Mad og drikke

København mangler ikke gode spisesteder. Du kan se mere i indlæggene Spisesteder i København og Tre gode madsteder i København, hvor du kan få inspiration til hvor og hvad du skal spise i hovedstaden.

Som bekendt er prisniveauet på mad og drikke i København forholdsvis højt. Det er der heldigvis råd for. Jeg anbefaler at besøge Early Bird, hvor du kan få 1/3 skåret af prisen på en lang række toprestauranter.

Du kan også besøge Go Dream, der som regel tilbyder rigtig gode deals på madoplevelser i København – f.eks. på Michelinrestauranter.

Overnatning

Søger du overnatning i København, så kan du som altid finde et kæmpe udvalg på hotels.com og booking.com, der har de laveste priser.

Det er en god idé også at tjekke pakketilbud hos f.eks. Risskov Bilferie og Hotelspecials.dk, der ofte har nogle rigtig gode deals.

Kort over København

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her