Hjem Danmark Tre gode madsteder i København

Tre gode madsteder i København

Find mad fra hele verden og i alle prisklasser

Tre af de steder, der har været med til at udvikle og definere den københavnske madscene er Kødbyen, Torvehallerne og Broens Gadekøkken. Her er der måske ikke så meget tale om at forny det nordiske køkken, men mere måden man spiser på og selvfølgelig det store udvalg af mad fra hele verden.

Det er tre meget forskellige steder, der dog har det til fælles, at de er perfekte på varme sommerdage, hvor du kan spise din mad udendørs. Gastronomisk kan du komme verden rundt, og uanset hvor du vælger at spise, så skal du være ualmindeligt kræsen for ikke at kunne finde noget man lide.

1 TorvehallerneKBH

Ved Israels Plads, hvor Københavns gamle grønttorv lå, åbnede TorvehallerneKBH i 2011. Her er ikke kun spisesteder, men også mulighed for at købe delikatesser og masser af friske råvarer som f.eks. ost, kød, fisk, frugt og grønt.

Det er lige præcis sådan et sted København har manglet, og det er vel ikke helt forkert, at det er den slags specialforretninger, der ikke kan overleve i byerne som nu findes i det skønne madmekka i hjertet af København.

Torvehallerne oser af kvalitet. Her er bl.a. lækre pølser, tapenader og olivenolier i god kvalitet. Du kan også finde lækkert bagværk, kaffepushere og selvfølgelig har hallerne sin egen vinbar. Og så er der alle de gode spisesteder, hvor der virkelig er noget for enhver smag.

Værd at fremhæve er f.eks. Hija de Sanchez – ejet af Rosio Sanchez, der tidligere var på Noma, men som i dag har åbnet egne spisesteder med tacos i verdensklasse. Jeg er også vild med Lê Lê’s vietnamesiske gadekøkken, men du finder også filialer af Gorms Pizza og Lasse Andersens Grød.

Som i et andet gadekøkken kan du plukke lidt fra de forskellige stader og spise en lækker treretters menu med forret, hovedret og dessert. Sidstnævnte kan bl.a. Is a Bella (der serverer hjemmelavet italiensk is) eller Grannys House ejet af Katrine Foged Thomsen kendt fra Bagedysten sørge for.

TorvehallerneKBH ligger ved Israels Plads centralt i København blot få meter fra Nørreport Metro og S-tog station.

2 Kødbyen

Også kaldet The Meatpacking District (for at tiltrække udenlandske turister), har Københavns gamle kødby forvandlet sig fra lager, slagtehal og engroshandel til et hipt sted at spise og drikke.

Københavns gamle kødby (kaldet den brune kødby) blev grundlagt i 1878 omkring den nuværende Øksnehal. I starten ar 1930’erne opførte man den hvide kødby i de bygninger, vi kender i dag.

På daværende tidspunkt var det et af Københavns travleste steder, hvor store ladninger af slagtedyr dagligt kom til hallerne. Det anslås, at bl.a. 190.000 kalve og 350.000 svin blev slagtet her årligt.

Det var i 2005 Københavns Kommune besluttede at omdanne den gamle Kødby til erhvervsområde med fokus på bl.a. kød. Siden er det gået stærkt, og Kødbyen var allerede hip inden rejsebogsforlaget Lonely Planet i 2017 udnævnte Vesterbro (godt hjulpet på vej af Kødbyen) som en af verdens 10 mest coole bydele.

Der er stadig engroshandel og en stribe butikker med specialvarer i Kødbyen. Et af de steder, der kombinerer kødudsalg med restaurant er Fleisch, der også fungerer som bar.

Andre bemærkelsesværdige spisesteder er Cocks & Cows, der fire gange har vundet prisen for byens bedste burger hos AOK, Hija de Sanchez med de lækre tacos og selvfølgelig Kul og Kødbyens Fiskebar, der har fået en Michelinstjerne.

Kødbyen med de lidt intetsigende hvide bygninger og til tider barske interiør er bestemt ikke Københavns hyggeligste sted, men her kan du både spise, sippe cocktails, smage hjemmebrygget øl og feste igennem.

Uden at fornærme nogen, så er der flere steder ikke helt samme fokus på kvalitet som i Torvehallerne – vi er i hvert fald blevet skuffede et par gange.

Kødbyen ligger på Vesterbro og der er indgang fra bl.a. Halmtorvet/Sønder Boulevard ca. 10 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård.

3 Broens Gadekøkken

Copenhagen Street Food på Papirøen (der nu er lukket) var de første til at bringe gadekøkkenet til København. Personligt var jeg ikke begejstret – måske fordi jeg sammenligner med de asiatiske gadekøkkener, hvor maden både er billig og original.

Sådan var det ikke på Copenhagen Street Food, der havde svært ved at håndtere den store succes. Det var sådan et sted, hvor man ikke blev set som kunde, men som særligt udvalgt til at få lov til at spise i staderne. Jeg er derfor spændt, da jeg besøger Broens Gadekøkken, der er et samarbejde mellem Noma og netop Copenhagen Street Food.

Lad mig bare slå fast, at Broens Gadekøkken er væsentlig hyggeligere og har bedre mad end Copenhagen Street Food. Stader, der er værd at tjekke er selvfølgelig Gasoline Grill, der blev noget nær verdensberømt, da det store businessmedie Bloomberg smed grillen på top 27-listen over verdens bedste burgersteder.

Hos Dhaba, der laver man indisk gademad, kan man prale af retten lamb karahi, der vandt European Streetfood Award 2019. Det er klassisk indisk med masser af smag og krydderier. Jeg har også prøvet dumplings hos Will at The Bridge – superlækker streetfood fra Centralkina.

I alt er her ca. 20 stader inklusive vinbar og steder, hvor du kan smage øl fra udvalgte mikrobryggerier.

Broens Gadekøkken ligger på Strandgade 95 på Amager. Fra Nyhavn er det blot en fem minutters gåtur via den nye Inderhavnsbro.

Flere oplevelser i København

København er proppet med oplevelser af enhver art. Kommer du fra provinsen og har nogle dage i hovedstaden, så vil jeg anbefale dig at læse indlægget København på 2 eller 3 dage – det skal du opleve.

En by af Københavns størrelse tiltrækker selvfølgelig en lang række events som koncerter, udstillinger og sportsbegivenheder. Hvad der sker under dit ophold, kan du se hos Visitcopenhagen.

Mad og drikke

Du kan finde mere inspiration til hvor og hvad du skal spise i hovedstaden i indlægget Spisesteder i København.

Som bekendt er prisniveauet på mad og drikke i København forholdsvis højt. Det er der heldigvis råd for. Jeg anbefaler at besøge Early Bird, hvor du kan få 1/3 skåret af prisen på en lang række toprestauranter.

Du kan også klikke ind på Go Dream, der som regel tilbyder rigtig gode deals på madoplevelser i København – f.eks. på Michelinrestauranter.

Overnatning

Søger du overnatning i København, så kan du som altid finde et kæmpe udvalg på hotels.com og booking.com, der har de laveste priser.

Det er en god idé også at tjekke pakketilbud hos f.eks. Risskov Bilferie og Hotelspecials.dk, der ofte har nogle rigtig gode deals.

Kort over København

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her