Hjem Europa Billig storbyferie – her skal du rejse hen

Billig storbyferie – her skal du rejse hen

8 spændende byer til dig, der rejser på lavbudget

Søger du en billig storbyferie, så læs med her. Flere steder i Europa har du mulighed for at få en rejse til lavpris uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Det er især i Østeuropa, du kan få en billig storbyferie, men også vores nabolande kan have overraskende lave priser. I de fleste byer kan du også spare penge ved at købe et såkaldt turistkort, der typisk har offentlig transport inkluderet og giver rabat eller gratis adgang til en række seværdigheder.

For mere inspiration kan du også se indlægget 9 forslag til en billig rejse.

1 Riga – Letland

Letlands hovedstad er et rigtig godt bud på en billig storbyferie. I Riga finder du flere spændende seværdigheder og en charmerende gammel bydel med brostensbelagte gader. Byen er også kendt for sine gode wellness-hoteller, hvor du kan få et hav af forskellige behandlinger til lave priser.

Prisniveau

Riga er et superbilligt rejsemål. Du kan ofte få en returbillet fra både Billund og København med direkte fly til under 900 kr. Letlands hovedstad har samtidig nogle af de laveste priser på overnatning – et godt mellemklassehotel som f.eks. Hotel Saida kan du booke for ca. 400 kr. pr. nat.

På en almindelig restaurant er det ikke ualmindeligt at se hovedretter til 100-130 kr., men søger du væk fra centrum, kan det sagtens gøres billigere. Besøg også den store markedshal, hvor der er flere billige spisesteder. Nogle af byens bedste seværdigheder er tilmed gratis at besøge – se mere i indlægget Gratis oplevelser i Riga.

Højdepunkter

• Bliv væk i den gamle bydels hyggelige gader
• Besøg Sorthovedernes Hus, hvor den berømte gilde holdt til
• Oplev byens flotte katedral
• Se art nouveau-arkitektur i verdensklasse
• Kig indenfor i den russisk-ortodokse Fødselskatedral

Læs mere om Riga

Riga Guide
Hvor skal du bo i Riga
Gratis oplevelser i Riga
Besøg i Sorthovedernes Hus
Art Nouveau i Riga
6 gode spisesteder i Riga
Aktiviteter i Riga – 11 ting du kan se, gøre og opleve

Rigas gamle bydel har mange charmerende gader

2 Berlin – Tyskland

Den tyske hovedstad er en af danskernes favoritbyer og et overraskende billigt rejsemål. Byen har masser af spændende oplevelser, og ét besøg er som regel ikke nok. Men så er det jo godt, at priserne er så lave, at du sandsynligvis har råd til at komme tilbage. Berlin er enorm, og har du kun få dage, så kan det være en god idé at lave en rejseplan.

Prisniveau

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Berlin, hvor en returbillet ofte kan fås til 600-700 kr. Det kan måske gøres endnu billigere, hvis du selv kører eller tager Flixbus.

Overnatning er ikke helt så billigt – her er det en god idé at lave lidt research, inden du booker. Du kan starte med at se nærmere på Catalonia Berlin Mitte, der er et af de absolut bedste billige hoteller i centrum. Alternativt kan du søge til udkanten af Berlin, hvor priserne er lavere og så benytte den gode offentlige transport ind til byen.

Det er forholdsvis billigt at spise og drikke i Berlin. På en almindelig restaurant kan du nemt få en hovedret for 110-140 kr. Det behøver heller ikke være dyrt at tage på opdagelse i byen – se mere i indlægget Gratis oplevelser i Berlin.

Højdepunkter

• Oplev legendariske Brandenburger Tor
• Besøg museumsøen, hvor du finder en række museer i verdensklasse
• Tag en vandretur ad Unter den Linden
• Træd indenfor i den renoverede rigsdagsbygning fra 1894
• Tag op i fjernsynstårnet ved Alexander Platz
• Mærk historiens vingesus ved mindesmærket for Berlinmuren

Læs mere om Berlin

Berlin Guide
Oplevelser i Berlin for førstegangsbesøgende
Til fodboldfest i Berlin
I fodsporene på nazismen og den kolde krig i Berlin og Potsdam
Genforeningsfest i Berlin
Besøg ved East Side Gallery i Berlin
Hvor skal du bo i Berlin – de mest populære bydele
8 gode spisesteder i Berlin

billig storbyferie
Gendarmenmarkt i centrum af Berlin

3 Kraków – Polen

Polen er generelt et billigt rejseland. Det gælder således også Kraków, der har så meget at byde på. Den gamle bydel Stare Miesto er hyggelig og har masser af flotte historiske bygninger, men du skal selvfølgelig også besøge den jødiske bydel Kazimierz. Og så er der Wawel-højen, der gennem århundreder har været Polens hjerte.

Der er rigtig mange turister i Kraków i sommermånederne, men begyndelsen af juni og september er også gode tidspunkter at besøge byen. Her er priserne som regel også lavere.

Prisniveau

Du kan flyve direkte til Kraków fra både Billund og København, hvor en returbillet typisk kan fås for 700-800 kr. Alternativt kører du selv eller booker en billet hos Flixbus. Det er superbilligt at overnatte i byen, der har et hav af gode hoteller – her får du rigtig meget for pengene.

Også prisniveauet på mad og drikke er lavt i Kraków. En hovedret på en restaurant i centrum af byen fås for 90-120 kr., men det kan sagtens gøres billigere. Du kan holde budgettet nede ved at tjekke indlægget Gratis oplevelser i Kraków.

Højdepunkter

• Gå på opdagelse i den gamle bydel Stare Miesto
• Lær mere om polens historie på Wawel-højen
• Besøg Otto Schindlers berømte fabrik
• Udforsk den jødiske bydel Kazimierz
• Se de imponerede saltminer i Wielicka
• Tag på udflugt til gruopvækkende Auschwitz-Birkenau

Læs mere om Kraków

Kraków Guide
Hvor skal du bo i Kraków
Auschwitz-Birkenau – en dag i helvede
Wawel-højen – Polens hjerte
Fire gode spisesteder i Kraków

billig storbyferie
Den flotte klædehal midt på torvet i Stare Miesto

4 Prag – Tjekkiet

Storbyfavoritten Prag er sprængfyldt med spændende seværdigheder. Det er en by, der er rigtig billig at være turist i. Selv i højsæsonen er priserne lave, men du kan med fordel besøge Tjekkiets hovedstad i maj eller september for at gøre rejsen endnu billigere og samtidig undgå de store turistmængder.

Prisniveau

Det koster ikke mange penge at rejse til Prag. Uanset om du tager fly eller bus, kan du som regel kan få en returbillet til under 800 kr. Søg og sammenlign flybilletter her.

Også prisen på overnatning hører til de laveste i Europa. Prag er ikke helt så billig som tidligere, men i forhold til de fleste andre europæiske storbyer får du rigtig meget for pengene og kan nemt booke overnatning for 250-300 kr. pr. nat alt efter sæson.

På en almindelig restaurant i centrum ligger prisniveauet for en hovedret fra 70-120 kr. Og så skal vi ikke glemme den gode tjekkiske øl, hvor en halv liter koster 10-15 kr. Det er ikke mad og drikke, der vælter feriebudgettet i Prag.

Højdepunkter

• Tag på opdagelse i den gamle bydel Stare Mesto
• Gå en tur over den berømte Karlsbro
• Oplev slottet og den smukke katedral St. Vitus
• Drik god og billig tjekkisk øl på et af byens gamle værtshuse
• Prøv en sejltur på Moldaufloden

Læs mere om Prag

Prag Guide
Hvor skal du bo i Prag
Prags kongelige slot
Hotel i Prag – de bedste steder at bo
Gratis oplevelser i Prag

Havel Market ligger centralt i den gamle bydel

5 Tallinn – Estland

Overset og undervurderet. Estlands hovedstad hører man sjældent om, men her finder du en pragtfuld gammel bydel med smukke huse og historiske bygninger i de charmerende brostensbelagte gader.

Tallinn er tilmed et perfekt valg til en billig storbyferie. Jeg anbefaler, at du booker mindst tre overnatninger – dvs. to hele dage. Det er der rigeligt med oplevelser til.

Prisniveau

Der er kun ganske lidt konkurrence på flyruten mellem Danmark og Tallinn, og det betyder lidt højere priser på flybilletter end til nogle af de andre byer på siden. Til gengæld bor du billigt i Tallinn – tjek f.eks. Meriton Old Town Garden Hotel, hvor du bor godt med morgenmad inkluderet.

Også mad og drikke er billigt. I Tallinn kan du nemt få en hovedret på en lokal restaurant i centrum for under 100 kr.

Højdepunkter

• Snup en øl på Raekoja Plats med det gamle rådhus
• Kig indenfor i Alexander Nevsky Katedralen
• Oplev Kiek in Köek og bymuseet
• Gå en tur på den gamle bymur
• Tag på en guidet rundtur i Toompea Slot

Læs mere om Tallinn

Oplevelser i Tallinn

Den gamle bydel Vanalinn er hyggelig

6 Gøteborg – Sverige

Det kan godt overraske, at vores naboland er med i indlægget billig storbyferie. Men Gøteborg er så nem og billig at komme til fra både Jylland og København, at Sveriges andenstørste by skal med i dine overvejelser, hvis du vil have en budgetvenlig storbyferie i Europa.

Gøteborg har adskillige bilfri gader i centrum og er således et hyggeligt sted at gå rundt. Byen har også flere gode museer og nem adgang til skærgården med de hyggelige øer.

Prisniveau

Som nævnt er det billigt at rejse til Gøteborg fra både Jylland og København med henholdsvis færgen fra Frederikshavn og Flixbus, Øresundstoget eller egen bil fra Sjælland.

Til gengæld er overnatning ikke helt så billig, men merprisen opvejes af den billige rejse dertil. Et fint budgetvenligt hotel i centrum kunne være Comfort Hotel City, hvor morgenmad ofte er inkluderet.

Pga. den lave kurs på den svenske krone, kan du spise godt til en rigtig god pris i Gøteborg. Tjek f.eks. Ölstugan Tullen, der ligger seks forskellige steder i byen – her serverer man billig mad, og priserne starter allerede ved 75 danske kroner for en ret. Se også indlægget Gratis oplevelser i Gøteborg.

Højdepunkter

• Shop og spis på hyggelige Haga Nygata
• Besøg Trädgårdsföreningens flotte have
• Se Gøteborg oppefra ved Skansen Kronan
• Oplev Gøteborgs gode kunstmuseum
• Børnene med? Få en sjov dag i forlystelsesparken Liseberg

Læs mere om Gøteborg

Gøteborg Guide
Hvor skal du bo i Gøteborg – de mest populære bydele
7 gode spisesteder i Gøteborg
Gratis oplevelser i Gøteborg

Hyggelige Haga Nygata er et af Gøteborgs hippeste steder

7 Budapest – Ungarn

Budapest er et rigtig godt valg til en billig storbyferie i Europa. Ungarns hovedstad er spændende og har masser af gode oplevelser som f.eks. museer, kirker og historiske steder. Det er en by man kan besøge igen og igen, og så er det jo perfekt at prisniveauet er så lavt.

Prisniveau

Både rejse, ophold og mad og drikke er billigt i Budapest. Ofte kan du finde returbilletter til ca. 1000 kr., og en overnatning behøver ikke koste mere end 300-400 kr. pr. nat alt efter sæson. Budapest er et af de steder, hvor du måske har råd til at bo centralt, der som regel er dyreste område.

Tag f.eks. et kig på Amber Gardenview Studios, hvor du kan bo godt og i gåafstand til mange af Budapests største seværdigheder. Det er også superbilligt at spise på restaurant. Selv i centrum af Budapest kan du på en mellemklasserestaurant få en hovedret for 15-20 €. Se også indlægget Gratis oplevelser i Budapest.

Højdepunkter

• Tag op på Castle Hill
• Se den flotte Matthiaskirke
• Kig indenfor i den enorme Parlamentsbygning
• Se flot kunst på Museet for Moderne Kunst
• Lær om Ungarns jøder i Dohánysynagogen
• Shop paprika på centralmarkedet

Læs mere om Budapest

Budapest Guide
Hvor skal du bo i Budapest – de mest populære bydele
Besøg på Castle Hill

Kig fra Castle Hill over Donau med Kædebroen

8 Hamborg – Tyskland

Tyskland ER bare billig for os danskere. Du kunne således også vælge Hamborg til din storbyferie, hvis du er på lavbudget. Som gammel hansestad og vigtig havn har byen selvfølgelig en spændende historie, men desværre blev store dele af Hamborg jævnet med jorden under 2. verdenskrig.

Det betyder dog ikke, at Tysklands andenstørste by ikke har spændende seværdigheder. Gå f.eks. en tur gennem Alter Elbtunnel og besøg Speicherstadt, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Prisniveau

Det er billigt at rejse til Hamborg. Tag bilen eller kør med Flixbus, der har daglige afgange fra både Aarhus og København. Her kan du som regel få en returbillet for under 400 kr. Hotellerne er ikke helt så billige i Tyskland, men i Hamborg kan du med fordel booke overnatning i yderområderne og så benytte den effektive S- og U-bahn ind til centrum.

Mad og drikke koster heller ikke meget i Hamborg. På en almindelig restaurant i centrum kan du finde retter på menukortet til 75-100 kr. F.eks. hos populære Frau Möller i St. Georg, men du kan også prøve en klassisk fischbrötchen ved Landungsbrücken.

Se indlægget Gratis oplevelser i Hamborg, hvis du vil spare lidt på budgettet under dit ophold.

Højdepunkter

• Oplev det renoverede Speicherstadt
• Tag op på toppen af St. Nikolai Mindesmærke
• Gå under Elben ad Alter Elbtunnel
• Hop på en havnerundfart ved Landungsbrücken
• Nyd udsigten fra Elbphilharmonie

Læs mere om Hamborg

Hamborg Guide
Hvor skal du bo i Hamborg
Gratis oplevelser i Hamborg
7 gode spisesteder i Hamborg

Centrum af Hamborg med St. Nikolai Mindesmærke i baggrunden

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her