Hjem Tyskland Hvor skal du bo i Hamborg – de mest populære bydele og...

Hvor skal du bo i Hamborg – de mest populære bydele og områder

Få et overblik over Hamborgs mest populære områder

Hamborg er Tyskands andenstørste by. Stort set alle seværdigheder ligger nord for floden Elben, der løber lige gennem byen. Det er selvfølgelig også her, jeg vil anbefale dig at bo i Hamborg, men præcis hvilken bydel, du skal vælge, kan du læse mere om i dette indlæg.

Byen kan med gode ben opleves til fods, men det er nemt at komme rundt med S- og U-bahn, der dækker hele Hamborg og kommer langt ud i forstæderne.

Den offentlige transport har samme billetsystem, så du kan nemt hoppe fra S-bahn til U-bahn og omvendt. Skal du bruge den offentlige transport meget, så kan du med fordel købe et Hamburg Card.

Byen er inddelt i fem ringzoner, hvor zone a og b dækker et stort område rundt om centrum. Med mindre du skal langt ud i forstæderne, så får du kun brug for at købe billet til zone a og b.

Der findes selvfølgelig flere bydele end de her nævnte, men hvis du vil være tæt på seværdighederne og have det største udvalg af barer, shopping og restauranter, så er det her, du skal bo i Hamborg. Læs meget mere om bl.a. transport, seværdigheder og spisesteder i min Hamborg guide.

1 Centrum (Altstadt og Neustadt)

Centrum består af Altstadt og Neustadt, der ligger side om side. Det er et område, som strækker sig fra Hovedbanegården til St. Pauli. Her bor du tæt på flere gode seværdigheder som rådhuset, St. Michels Kirke og mindesmærket St. Nikolai.

Her er også glimrende shopping, hvis du er til varehuse og kæde- og mærkevarebutikker. Flere travle gader går gennem bydelene, men der er også flere bilfri områder, som gør det til et behageligt sted at opholde sig og gå rundt.

Centrum har selvfølgelig et stort antal spisesteder, og især i den sydlige del af Altstadt finder du flere gode vinbarer og restauranter (f.eks. Perle på Hopfensack). Til gengæld er både Alststadt og Neustadt stort set blottet for natteliv – i hvert fald sammenlignet med St. Pauli og Sternschanze.

S- og U-bahn

Centrum er dækket af samtlige U-bahn linjer og adskillige S-bahn-linjer. Det er med andre ord nemt at komme rundt til alt det Hamborg har at byde på. Du kan også komme nemt fra lufthavnen til hovedbanegården med S-bahns linje 1.

Gode hoteller i centrum

The Madison – Et topvalg i Hamborg. Her bor du lækkert i suite, værelse eller lejlighed. Hotellet får rigtig gode anmeldelser og ligger perfekt. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

Fraser Suites – Elegant og moderne hotel med bl.a spa, fitness og restaurant. Der er værelser med plads til fire personer. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

2 St. Pauli

Det lidt roligere og ikke mindst billigere alternativ. St. Pauli ligger som nabo til Neustadt mod vest. I sin tid var bydelen kendt som stedet, hvor sømændene slog tiden ihjel inden de sejlede videre ud i verden. Her lå de syndige beværtninger på stribe, og måske er bydelens mest berømte gade Reeperbahn en arv fra dengang.

St. Pauli er dog meget andet end Reeperbahn. Først og fremmest, så er bydelen lidt mere lokal med mulighed for at møde Hamborgs indbyggere på deres hjemmebane. Du bor også tæt på seværdigheder som Landungsbrücken, Alter Elbtunnel og Planten un Blomen.

Det er dog værd at bemærke, at St. Pauli er under forandring. Selvom arbejderkvarteret nogle steder kan synes lidt råt, så er det også blevet in. Det er dog stadig her, du finder Hamborgs absolut bedste natteliv, men også fed gadekunst og spisesteder af enhver slags.

S- og U-bahn

St. Pauli er godt dækket ind når det gælder offentlig transport. U-bahn’s linje 3 går gennem bydelen, hvor du kan benytte stationerne Feldstrasse, St. Pauli og Landungsbrücken. Linje 3 kan køre dig direkte til bl.a. rådhuset, hovedbanegården og Sternschanze.

St. Pauli er betjent af tre s-bahn linjer. S1, S2 og S3. Benyt stationerne Landungsbrücken, Reeperbahn og Königsstrasse. Linjerne kan bl.a. bringe dig til centrum, hovedbanegården og lufthavnen (S1).

Gode hoteller i St. Pauli

Chez Ronny – Cool og kitschet hotel som tidligere gæster er vilde med. Hotellet har flere forskellige værelsestyper og ligger tæt på offentlig transport. Læs mere om hotellet.

• ARCOTEL Onyx Hamburg – Dejligt 4-stjernet hotel med moderne værelser. Vælg mellem suiter og værelser, hvoraf de største har plads til fire personer. Morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

3 Karolinenviertel

Karolinenviertel er den hippe og kreative se-og-bliv-set bydel. Det er her bl.a. instagrammere og nye rejsebloggere bor, og de synes at poste fuldstændig de samme billeder: kaffebarer, veganerbowler og et besøg på den vietnamesiske restaurant Xe Om.

Nåh ja, de skal selvfølgelig også lige forbi Café Paris, for det gør alle de andre jo – også selvom stedet ikke ligger i Altstadt. Ak ja.

Tilbage til Karolinenviertel, der absolut er værd at besøge. Bydelen byder bl.a. på gallerier, specialbutikker, designershops og gode caféer. Et helt andet Hamborg end i centrum, der er mere mainstream. Næsten smeltet sammen med Karolinenviertel ligger området Sternschanze, der byder på godt natteliv.

Karolinenviertel ligger lige nord for St. Pauli med bl.a. Neustadt og Planten un Blomen (inkl. den botaniske have) som nabo. Du er også i gåafstand af Altona (ca. 2 km), der engang var dansk.

S- og U-bahn

Ved Karolinenviertel har du nem adgang til både S- og U-bahn. Fra stationen Sternschanze kører linjerne S3, S11 og S21, der bringer dig til bl.a. centrum, hovedbanegården og med et skift lufthavnen.

U-bahns linje 3 kan du tage fra både Stenscahnze og Feldstrasse. Linjen kører i ring om centrum og gør stop ved bl.a. St Pauli, Landungsbrücken, rådhuset og hovedbanegården.

Gode hoteller i Karolinenviertel

August The Boardinghouse – Lyst og moderne overnatningssted med topanmeldelser. Her kan du bl.a. bo i lejligheder med tekøkken. Læs mere om hotellet.

Mövenpick Hotel Hamburg – Stort og populært hotel med bl.a. bar, spa, fitness og restaurant. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

4 St. Georg

Bydelen St. Georg er udnævnt til det nye hotte sted i Hamborg. St. Georg ligger et stenkast fra hovedbanegården, hvor gaden Lange Reihe er livsnerven. Her finder du caféer, sjove specialbutikker og en lang række spisesteder – både lokale og etniske.

St. Georg er kendt som bydelen, hvor bøsser og lesbiske mødes. De blander sig med indvandrergrupper, socialt udsatte og luksussegmentet, der har booket et af de eksklusive hoteller ud til Alstersøen få hundrede meter derfra.

Det er en alsidig og lidt pudsig bydel, der på mange måder minder om Vesterbro i København – bare i noget mindre målestok. Om sommeren er der én gang om måneden loppemarked på Lange Reihe, og det tiltrækker altid mange mennesker.

S- og U-bahn

St. Georg er ikke dækket af hverken S- eller U-bahn. Fra starten af Lange Reihe er der ca. 400 meter til hovedbanegården nord, hvor du kan hoppe på U2 og U4. Fra hovedbanegården syd, der ligger i nogenlunde samme afstand, går linjerne U1 og U3. Ved hovedbanegården kan du også tage stort set alle S-bahnlinjer.

Fra den østlige del af St. Georg/Lange Reihe er det nemmere at benytte stationen Lohmulenstrasse, hvor U1 stopper. Herfra kan du køre til f.eks. hovedbanegården for at skifte til andre S- og U-bahnlinjer.

Gode hoteller i St. Georg

Hotel City House – Mindre charmerende hotel med mulighed for at booke enkeltværelse. Morgenmad kan tilkøbes. Læs mere om hotellet.

NYCE Hotel Hamburg City – Moderne hotel som du ofte kan booke til en god pris. Perfekt beliggenhed ved stationen og Altstadt. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

5 Hafencity

Hafencity blev etableret i 2008 som et projekt, der skal skabe en helt ny bydel omkring det gamle frihavnsområde ved Grassbroek. Hafencity ligger således ud til Elben og tæt på både Speicherstadt og Hamborgs nye vartegn Elbphilharmonie, der begge er en del af bydelen.

Der skal bl.a. opføres 6000 nye lejligheder sammen med kontorbygninger og moderne hoteller. Hafencity er tæt på at være færdigbygget og kan virke lidt steril, men man har heldigvis inddraget de eksisterende moler og kanaler i byudviklingen.

Hafencity har en stribe hoteller i den dyre ende, og i modsætning til f.eks. København, hvor de nye bydele er blottet for liv, så er der her både caféer og restauranter. Alt i Hafencity er dog i den dyre ende, men er du til moderne og lækre overnatningssteder, så er det her, du skal bo.

S- og U-bahn

Hafencity er kun betjent af U-bahns linje 4 (U4), hvor du kan benytte stationerne Hafencity Universität og Überseequartier. U4 kan bl.a. bringe dig til rådhuset og hovedbanegården.

Nærmeste S-bahnstation er Elbbrücken, der ligger ca. et par kilometer fra det centrale Hafencity.

Gode hoteller i Hafencity

Holiday Inn Hafencity – Nyopført og moderne hotel med bl.a. bar, fitness og restaurant. Der er flere forskellige værelsestyper, hvor de største har plads til fire personer. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

JUFA Hotel Hamburg Hafencity – Nyt 4-stjernet hotel med smagfuldt indrettede værelser. Hotellet har bar, restaurant og mulighed for tilkøb af morgenmad. Læs mere om hotellet.

Et kig udover en lille del af Hafencity

Nyttige links til din rejse til Hamborg

Transport

Kør selv eller find busbilletter til Hamborg med f.eks. Flixbus. Fra København kan du også flyve. Søg og sammenlign flybilletter her.

Du kan læse meget mere om transport generelt i min Hamborg guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser og det største udvalg.

Husk at være opmærksom på f.eks. værelsestype og afbestillingsbetingelser når du sammenligner priser på de forskellige hotelbookingsider.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her.

På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få gode råd og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Kort over Hamborg

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her