Hjem Tyskland Gratis oplevelser i Hamborg

Gratis oplevelser i Hamborg

Tysklands andenstørste by har flere gratis oplevelser

En stor del af de bedste oplevelser i Hamborg er gratis. Du kan bl.a. besøge koncertsalen Elbphilharmonie, gå i historiske Speicherstadt og se byens smukke rådhus indefra.

Husk også, at du kan få rabat på en lang række oplevelser i Hamborg med Hamburg Card, der inkluderer gratis offentlig transport.

Om sommeren kan du også tage til gratis koncerter i byparken, og det koster ikke en krone at deltage i Wutzrock Festival.

Du kan læse meget mere om Hamborg i min Hamborg guide.

1  Elbphilharmonie

Hamborgs nye vartegn er det enorme Elbphilharmonie, der ligger i området Hafencity/Speicherstadt. Den moderne koncertsal er opført på en af de gamle lagerbygninger, og hvor imponerende den end er, så gør den ikke rigtig noget godt for byen.

Til gengæld er udsigten fra Elbphilharmonie formidabel. Det er ganske gratis at besøge bygningens balkon, som du kører op til af det, der må være en af verdens længste rulletrapper. Henvend dig i den lille skranke, hvor du får udleveret en billet til balkonen, hvor der også er en café.

Balkonen på Elbphilharmonie er gratis at besøge

2  Speicherstadt

En gåtur mellem Speicherstadts historiske lagerbygninger, der i dag er på UNESCOs verdensarvliste er et must, når du besøger Hamborg. Mange af byens ældre huse er gået til ved brande og især 2. verdenskrigs bombardementer, men lagerbygningerne er heldigvis uskadte.

En tur langs kanalerne er gratis, mens der er entré til Speicherstadtmuseum (4,50 € for voksne), der bl.a. har kort, fotos og information om tiden som Hamborgs frihavn.

De lange lagerbygninger i Speicherstadt

3  Alter Elbtunnel

I mine øjne er Alter Elbtunnel en af de bedste oplevelser i Hamborg. Tunnelen, der forbinder Elbens nord- og sydside stod færdig i 1911. Dengang for mere end 100 år siden må det have været et enormt arbejde, og jeg gætter på, at datidens ingeniører har været på overarbejde.

Ved Landungsbrücken (også kaldet St. Pauli Landungsbrücken) kan du tage trapperne eller de gamle elevatorer ned i dybet for at gå de 426 meter til sydsiden af Elben. Her har du et fint kig til Hamborgs centrum, hvor du uden tvivl vil bemærke tårnet på St. Michaels Kirke, som du kan læse om herunder.

En tur i Alter Elbtunnel er et must i Hamborg

4  St. Michaels Kirke

En af Hamborgs mest betydningsfulde kirker er St. Michaels, der kan spores tilbage til omkring år 1600. Som mange andre bygninger i Hamborg har også kirken været næsten jævnet med jorden, men er af flere omgange genopbygget. Senest efter 2. verdenskrig, mens tårnet blev renoveret i perioden 1983 til 1996.

Det er gratis at besøge kirken, mens der er entré til krypten og det 132 meter høje tårn. Der er rabat, hvis du køber billet til både tårn og krypt. Kirken kan være lukket for offentligheden ved gudstjenester – se mere om åbningstider her.

oplevelser i Hamborg
St. Michael Kirke med det 132 meter høje tårn

5  Reeperbahn

Hamborgs red light district hører til Europas største af sin slags. Det er i hvert fald et af de mest berømte, men Reeperbahn er også så meget andet og skal besøges for sit kæmpe udvalg af barer, klubber og diskoteker.

Det er muligt, at det er de syndige barer, du altid hører om, men alle slags mennesker besøger Reeperbahn, og det gør gaden til et rigtig godt sted at indsnuse lidt atmosfære og få én på opleveren.

Legendariske Reeperbahn

6  Gratis byrundtur

Også i Hamborg kan du tage på gratis byrundture. Jeg nævner turene her, fordi de er gratis, men selvfølgelig skal du give drikkepenge til guiderne. Det er bl.a. Sandemans, som opererer mange steder i Europa, der arrangerer turene.

Du kan se rute og oplevelser her, men du har også mulighed for at booke andre ture i Hamborg mod betaling. For flere muligheder kan du klikke ind på freetour.com.

oplevelser i Hamborg
Tag by byrundtur i Hamborg

7  Planten un Blomen

Planten un Blomen er en forholdsvis stor park, som ligger mellem Karolinenviertel og Alstersøen. Parken blev grundlagt i 1821 og har siden udviklet sig til Hamborgs grønne oase, der er som en magnet på de lokale, når vejret viser sig fra sin bedste side. Der motioneres, solbades og holdes picnic.

Af og til afholdes gratis arrangementer, men parken er også kendt for sit lyd-, lys- og vandshow, der finder sted på sommeraftener. Planten un Blomen er i øvrigt en del af Hamborgs botaniske have.

oplevelser i hamborg
Planten un Blomen er en dejlig oase i storbyen

8  Rådhuset

En af Hamborgs absolut smukkeste bygninger er rådhuset, der på mirakuløs vis har undgået anden verdenskrigs bombardementer. Det blev grundlagt i 1886 og har både indvendig og udvendig et hav af fine detaljer.

Rådhuset har åbent for offentligheden, og det er gratis at kigge indenfor i den flotte bygning, der er opført i nyrenæssancestil. Mod betaling kan du tage med på en guidet rundvisning – lørdag og søndag er der særlige rundvisninger på hele to timer.

En tur indenfor i det flotte rådhus er gratis

9  Altstersøen

Tæt på bl.a. Planten un Blomen og bydelen St. Georg ligger Alstersøen, der er lidt af et fristed i storbyen. Især om sommeren er her mange mennesker, som motionerer eller går tur på den skyggefulde sti, der løber langs søen.

Det er et hyggeligt sted, og stien kan bringe dig til Hamborgs mindre kendte bydele som f.eks. Hohenfelde, Uhlenhorst og Winterhude. I søen ligger både caféer og sejlskoler. Sidstnævnte har som regel også udlejning af både og vandcykler.

Café og både på Alstersøen

Nyttige links til din rejse til Hamborg

Transport

Kør selv eller find busbilletter til Hamborg med f.eks. Flixbus. Fra København kan du også flyve. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Hamborg

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her