Hjem Sverige Hvor skal du bo i Gøteborg – de mest populære bydele

Hvor skal du bo i Gøteborg – de mest populære bydele

Læs om Gøteborgs mest populære områder

Læs her, hvor du skal bo i Gøteborg. Sveriges andenstørste by har en lang række kvarterer og bydele, der tilbyder noget forskelligt. Du kan blive klogere på de mest populære områder herunder med information om offentlig transport og forslag til gode overnatningssteder.

Alt efter hvad dit ophold i Gøteborg skal indeholde, så er det en god idé at finde den rigtige bydel, inden du booker overnatning. Der er ingen tvivl om af Gamlastaden er Gøteborgs hyggeligste område, men vil du være tæt på naturen eller går du mere op i forlystelser, så er det måske et helt andet sted, du skal bo.

Det er bl.a. andet det, du kan læse mere om herunder, hvor jeg har samlet de mest populære bydele i Gøteborg. De er alle velkendte områder i byen og nemme at finde på kortet nederst på siden.

Offentlig transport i Gøteborg

Det er Västtrafik, der står for den offentlige transport i Gøteborg. Byen har et omfattende netværk af busser, færger og sporvogne, der har samme billetsystem. I sporvogne og på færger kan du købe billet på stedet i automaterne (kun med kreditkort), mens du i busserne skal købe billet i forvejen. Det kan du gøre i kioskerne.

Billet til alle tre transportformer kan også købes via app’en to go. En enkeltbillet koster 35 kr., men du kan også købe billetter, der gælder 24 eller 72 timer. Køber du disse billetter fysisk, så træder de i kraft, når du tager første rejse – køber du dem i app’en træder de i kraft med det samme.

Skal du kun opholde dig i Gøteborg med forstæder, så er det nok at købe en billet til zone A. Læs mere på Västtrafiks hjemmeside.

Sporvogn ved Avenyn

1 Inom Vallgraven (Gamlastaden)

Inom Vallgraven er også det man kalder Gamlastaden. Her bor du i centrum af Gøteborg med et stort udvalg af cafeer, spisesteder og butikker lige udenfor døren i de mange bilfri gader. Den største seværdighed er domkirken, men du bor i nem gåafstand til Nordstaden og Avenyn med alt hvad de to bydele kan byde på.

Gamlastaden er et rigtig godt valg til dig, der besøger Gøteborg for første gang. Her kan du komme tæt på de lokale og rigtig indsnuse atmosfæren i Sveriges andenstørste by. Det høje prisniveau på overnatning og risikoen for turistfælder når det gælder mad og drikke er dog værd at tage med i overvejelserne, når du skal vælge hvor i Gøteborg, du vil bo.

Offentlig transport

I Inom Vallgraven bor du centralt og kan som nævnt gå til mange seværdigheder. Du kan også hoppe på adskillige bus- og sporvognslinjer, der kan køre dig til alle hjørner af byen. Fra den østlige del af Inom Vallgraven har du også kun få minutters gang til Centralstationen, hvor du finder togforbindelse til f.eks. Gøteborgs forstæder.

Gode steder at bo

Hotel Royal – Charmerende hotel, der er et af byens ældste. Her bor du godt og centralt. Venlig service og mulighed for tilkøb af morgenmad. Læs mere om hotellet.

Dorsia Hotel & Restaurant – Eksklusivt hotel med topanmeldelser. Faciliteterne tæller bl.a. bar og restaurant. Morgenmad inkluderet. Læs mere om hotellet.

2 Nordstaden

Nordstaden er et fint alternativ til Inom Vallgraven. Bydelen ligger lige nord for Gamlastaden over kanalen og hører til Gøteborgs ældste områder. Her er betydelig trafik, men du bor med flere af byens største seværdigheder som nabo. Det gælder f.eks. Kronhuset, Gøteborg Bymuseum og den tyske kirke.

Nordstadens mest centrale sted er Gustav Adolfs Torg, der ligger langs kanalen. Herfra er der et stenkast til Centralstationen, det store shoppingcenter Nordstan med 180 butikker og Inom Vallgravens mange cafeer og spisesteder. I modsat retning, mod nord, ligger operahuset og de små færger til bl.a. øerne i skærgården.

Offentlig transport

Med to af Gøteborgs knudepunkter i bydelen, Centralstationen og Gustav Adolfs Torg, har Nordstaden masser af muligheder for offentlig trafik. Med bus og sporvogn kan du nå vidt omkring i Gøteborg – flere linjer forbinder bydelen med f.eks. Avenyn, som du kan komme til på få minutter.

Gode steder at bo

Hotel Eggers – Lækkert og klassisk indrettet hotel med central beliggenhed tæt på seværdigheder og Centtalstationen. Hotel Eggers får rigtig gode anmeldelser. Læs mere om hotellet.

Clarion Hotel Post – Stort moderne hotel i den gamle postcentral. Der er faciliteter som bar, spa, pool og restaurant. Morgenmad er inkluderet. Læs mere om hotellet.

3 Avenyn og forlystelseskvarteret

To bydele/kvarterer, der tilbyder noget forskelligt, men som begge ligger lige syd/sydøst for Inom Vallgraven. Avenyn er Gøteborgs mondæne boulevard, der byder på cafeer, shopping og restauranter. Avenyn ender ved Gøtapladsen, hvor byens gode kunstmuseum troner for enden.

Avenyn er nabo til det, de lokale kalder forlystelseskvarteret. Ned ad Skånegatan, fra nord til syd, ligger f.eks. Nya Ullevi Stadion, sportshallen Scandinavium, forlystelsesparken Liseberg og Universum Museum. Det er et område med masser af events og aktiviteter året rundt.

Offentlig transport

Langs Avenyn kører flere sporvognslinjer, der nemt kan bringe dig til Inom Vallgraven og Nordstaden – det tager kun få minutter. Hvor Vasagatan krydser Avenyn kan du også finde sporvogne, der kører i øst-vestgående retning. Langs Skånegatan, der ligger ca. 700 meter fra Centralstationen, kører flere sporvognlinjer i nord-syd gående retning.

Gode steder at bo

Le Mat B&B – Prisvenligt og moderne indrettet bed & breakfast. I gåafstand til Inom Vallgraven. Morgenmad er tilgængelig. Læs mere om hotellet.

Hotel Lorensberg – Mellemklassehotel i gåafstand til både Liseberg og Inom Vallgraven. Hotel Lorensberg kan ofte bookes til en god pris. Læs mere om hotellet.

4 Haga og Linnéstaden

Også Haga og Linnéstaden har jeg lagt sammen som én bydel. Her er det primært fordi Haga stort set ingen overnatningsmuligheder har. Dem finder du i Linnéstaden, men mest som billigere hostels og vandrehjem.

Haga har i flere år været Gøteborgs hippe bydel, men faktisk er det kun på Haga Nygata du finder spisesteder, god shopping og fancy cafeer.

Linnéstaden mod syd forbi Skansen dækker et stort område med bebyggelse mod nord ved Haga og Järntorget, som erstattes af store grønne områder ned ad den trafikerede Dag Hammerskjöldsleden.

På den ene side ligger Den Botaniske Have og på den anden Slottsskogen. Fra Haga er der ca. 5-10 minutters gang til Inom Vallgraven, mens det tager 20-30 minutter fra Linnéstaden.

Offentlig transport

I Haga, både ved Hagakyrkan og Järntorget, kan du finde busser og sporvogne. Ved Järntorget kan du hoppe på den offentlige transport, som kan bringe dig ad Linnégatan til Linnéplatsen, der er et mindre trafikknudepunkt. Her ligger Det Naturhistoriske Museum og den nordlige indgang til Slotsskogen.

Gode steder at bo

Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem – Moderne indrettet hostel med værelser og sovesale. Mulighed for familieværelser. Morgenmad tilgængelig. Læs mere om hotellet.

WOW Apartments – Lyse værelser og lejligheder – sidstnævnte med køkken. Tæt på Haga Nygata og ca. 1 km til Inom Vallgraven. Læs mere om hotellet.

Nyttige links til din rejse til Gøteborg

Transport

Gøteborg er nem at komme til fra det meste af Danmark. Du kan sejle fra Frederikshavn til Gøteborg med Stena Line, men kommer du fra Sjælland, så kan du både køre selv eller tage Øresundstoget.

Flixbus eller fly er andre muligheder fra f.eks. København. Søg og sammenlign flybilletter her.

Uanset hvor du vælger at bo i Gøteborg, så kommer du nemmest fra lufthavnen til dit hotel med en privat transfer, som du kan booke hjemmefra. Her venter chaufføren på dig i lufthavnen – også hvis dit fly er forsinket.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie. Er I mange, så kan et feriehus ofte være den billigste løsning.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Sverige inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Gøteborg

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her