Hjem Rejseliv 9 forslag til en billig rejse

9 forslag til en billig rejse

9 gode forslag til en ferie på lavbudget

Er du ude efter en billig rejse, så læs med her. Jeg har en række forslag til, hvor og hvordan du kan rejse, hvis budgettet ikke rækker så langt. Nogle af stederne herunder hører til de billigste rejsemål i Europa og verden, men prisen afhænger også af rejseform og selvfølgelig afrejsetidspunkt.

Mine forslag til, hvordan du får en billig rejse dækker forskellige destinationer, rejseformer og prisniveauer. Jeg håber derfor, at du finder inspiration til en rejse, der passer til dit budget og som du finder spændende.

Ønsker du en storbyferie, så kan du med fordel læse indlægget Billig storbyferie – her skal du rejse hen, der helt sikkert vil være noget for dig.

Udover at rejse til billige destinationer, så er der andre ting du kan gøre for at spare på budgettet. Du kan f.eks. spise på lokale restauranter og købe lokalt producerede produkter.

Vil du på sightseeing og besøge museer og seværdigheder, så har mange byer et rabatkort henvendt til turister. Her er der typisk også gratis offentlig transport inkluderet.

Flere muligheder for at spare på feriebudgettet, kan du læse om i indlægget 15 måder at spare penge på når du rejser.

Husk, at det kun er dig, der ved, hvor du vil spare, og hvor meget du eventuelt vil gå på kompromis med f.eks. komfort og rejsetidspunkt.

1 Alanya – Tyrkiet

Du kan med fordel kigge mod Tyrkiet, hvis du vil have en billig rejse med fokus på sol og strand. Her er Alanya et godt valg – byen er af en vis størrelse og tilbyder således ikke kun kæmperesorts, men også mindre og billigere hoteller og pensioner.

Det er selvfølgelig muligt at rejse til Alanya på egen hånd, men jeg anbefaler, at du tjekker priserne på en charterrejse. Det vil i langt de fleste tilfælde være det billigste, og heldigvis har rejsebureauerne et stort udvalg af overnatningssteder. Også med all inclusive, der kan være en god idé, hvis du vil have 100 % styr på budgettet.

Du behøver selvfølgelig ikke vælge Alanya – de øvrige feriebyer langs Den Tyrkiske Riviera som f.eks. Side, Fethiye og Marmaris holder nogenlunde samme prisniveau.

Kleopatra-stranden i Alanya

2 Oplev Sydsverige med Øresundstoget

Som jeg har skrevet om i indlægget Oplev Sverige med Øresundstoget, så kan du i København hoppe på Øresundstoget og komme vidt omkring i Sydsverige. Der er tonsvis af gode oplevelser i vente, uanset hvad du interesserer dig for.

Malmø på den anden side af Øresund er oplagt at besøge, men jeg anbefaler en tur op til Sveriges anden største by Gøteborg, der har gode museer, hyggeligt byliv og mulighed for at besøge skærgården. Undervejs kan du stå af i bl.a. Halmstad og Varberg.

Kører du med toget mod øst, skal du bruge et par dage i spændende Lund, der er en charmerende by med spændende danmarkshistorie. Det samme gør sig gældende i Kristianstad, hvor du bor tæt på smuk natur og de dejlige strande ved Åhus.

Men der er mere at komme efter, hvis du kører videre med Øresundstoget. Til f.eks. Karlskrona eller Kalmar, hvor du kan besøge Øland. Der er mange andre muligheder, og du behøver selvfølgelig ikke holde dig til Øresundstoget – de svenske jernbaner har et omfattende rutenetværk og satser i disse år stort på togrejser.

Prisen på togbilletter er absolut rimelig, og i Sverige er mad og drikke billig. Til gengæld kan overnatning være dyrt, men de fleste steder er der mulighed for at booke f.eks. vandrehjem eller bed & breakfast. Se mere om Øresundstoget.

Det flotte badehus i Varberg

3 Tag på Storbyferie i Prag

Fly, hotel og mad og drikke. Alt er billigt i Prag, der tilmed er sprængfyldt med gode oplevelser. Du kan som regel finde flybilletter tur/retur for under 1000 kr. pr. person inkl. stor håndbagage, der for de fleste vil være nok til en miniferie eller et weekendophold.

Som nævnt er det også billigt at overnatte i Prag, hvor du for få hundrede kroner pr. nat kan bo på hotel med eget bad og toilet. Billigst er det selvfølgelig, hvis du ikke behøver at bo i centrum.

Prags distrikt 2 eller bydelene Letna og Holešovice kunne være gode valg, men du kan se mere om de mest populære bydele og områder i indlægget Hvor skal du bo i Prag.

Selvfølgelig kommer du til Tjekkiets hovedstad for at opleve byens fremragende seværdigheder, der typisk kræver entré, men du finder også en lang række gratis oplevelser. Jeg anbefaler, at du ser nærmere på det såkaldte Visitor Pass, der giver adgang til en lang række seværdigheder og har gratis offentlig transport inkluderet.

Prags gamle bydel er et hyggeligt sted at gå rundt

4 Nyd Sol og strand i Hurghada

Sol- og strandelskere har alle muligheder for at få en billig rejse i Egypten. Her er Hurghada et rigtig godt valg, og rejserne til den lange kyststrækning på fastlandet har som regel lavere priser en Sharm el-Sheikh på Sinaihalvøen.

Du kan ofte finde charterrejser til Hurghada med all inclusive for 3500-4000 kr. pr. person for en uge. Det er ultrabilligt, og ikke nok med at du har mad og drikke inkluderet, så har du som regel et kæmpe udvalg af aktiviteter og faciliteter, hvoraf mange er gratis.

Lækker strand på Mahmya Island ved Hurghada

5 Kør med Flixbus (og toget) rundt i Nordtyskland

Fra f.eks. Aarhus eller København kan du hoppe på Flixbus til Tyskland. Der er direkte ruter til både Berlin og Hamborg, som du kan kombinere og/eller bruge som udgangspunkt for spændende oplevelser.

Flixbus har et omfattende netværk af busruter i Nordtyskland, men du kan også benytte toget til at komme rundt. Det er supernemt at booke togbilletter i automaterne, og du har mulighed for at opleve masser af fantastiske steder i Nordtyskland.

Du kan f.eks. besøge byer som Berlin, Celle, Lübeck, Hannover, Bremen, Lüneburg og Hamborg. Både tog og bus er billig i Tyskland, og det samme er mad og drikke. Overnatningen vil sandsynligvis være dyreste post på budgettet, men alle steder er der vandrehjem eller mulighed for at bo på et gasthaus. Se mere om Flixbus.

billig rejse
Lüneburg er en hyggelig og historisk by

6 Længere væk: Rejs en tur til Thailand

Er du ude efter oversøiske rejser, så vend snuden mod øst. Asien er markant billigere end f.eks. USA, Caribien og Mellemamerika. Men hvor skal du så rejse hen? Vietnam er et af verdens billigste rejsemål, når det gælder overnatning og mad og drikke, men flybilletterne er ret dyre.

Derfor skal du vælge Thailand. Selvom prisen på flybilletter ikke er helt på niveau som før corona, så er det stadig muligt at få en billig rejse til Smilets Land. Det kan næste altid betale sig at lave sin egen rejse, men du kan først tjekke prisen på en pakkerejse til Thailand med dansk rejsebureau.

Vil du lave din rejse selv, så har du alle muligheder for at finder flybilletter og overnatning, der passer til dit budget og ønsker. Flybilletterne til Bangkok er billigst, men giver du lidt ekstra, kan du tage videre til Krabi, hvor du får rigtig meget overnatning for pengene.

Krabi er et alsidigt område med bl.a. smuk natur og lækre paradisstrande. Der er selvfølgelig mange andre steder at rejse hen i Thailand – find det sted, der passer dig i dette indlæg.

En af Krabis lækre strande

7 Den alternative storbyferie: Riga

Som Prag er også Riga et godt valg til en billig storbyferie. En flybillet t/r direkte til Letlands hovedstad fås typisk for under 1000 kr., og både overnatning og mad og drikke er billigt. Her kan du endda bo i centrum, den gamle bydel, til en fantastisk pris.

Selvom Riga ikke har berømte seværdigheder som Europas mere kendte hovedstæder, så er der masser at opleve. Du kan bl.a. besøge museer og flotte kirker i den charmerende gamle bydel, men Riga har også nogle af Europas fineste art nouveau-bygninger. Du har desuden mulighed for at få et rigtig billigt spaophold.

Der er meget mere at komme efter i Letlands hovedstad, som også er et godt valg, hvis du vil undgå den voldsomme turisme i f.eks. Prag, Paris og Barcelona.

Du kan læse meget mere om Riga i min guide, og i indlægget Hvor skal du bo i Riga kan du blive klogere på de mest populære områder og bydele – jeg anbefaler dog, at du booker overnatning i den gamle bydel.

Rigas gamle bydel har mange hyggelige brostensbelagte gader

8 Oplev 1001 nats eventyr i Marrakech

Er det virkelig muligt at få en billig rejse til Marrakech? Ja, i høj grad. Er du lidt af en eventyrer, men ikke har råd til de helt lange rejser, så læs med her. Marrakech i Marokko er en fantastisk rejseby, som bare har så meget at tilbyde.

Jo, selvfølgelig er flybilletterne lidt dyrere (flyv direkte til en god pris med Norwegian), men til gengæld er det superbilligt at spise og overnatte. Tjek f.eks. det gode Riad Irene, hvor du kan bo for få hundrede kroner pr. nat. Det lille hotel ligger perfekt i medinaen tæt på alle de gode seværdigheder.

En af dem er den verdensberømte plads Djemaa el-Fna, der er et vanvittigt sansebombardement. Du skal selvfølgelig også tage på opdagelse i soukens kringlede gader, besøge det flotte Bahiapalads og se smukke mosaikker i byens ældre bygninger, hvoraf flere har tilhørt byens tidligere herskere.

Marrakech har mange andre gode oplevelser. Det er en af mine favoritbyer og et sted, man aldrig rigtig bliver færdig med. Læs mere i denne Marrakesh rejseguide.

Koutoubia-moskén i Marrakech

9 Få en på opleveren i Kraków og Auschwitz

En anden by som har rigtig meget at tilbyde er Kraków. Det er superbilligt at flyve til den polske by, og du kan bo og spise til nogle af Europas laveste priser. Kraków har ikke bare en hyggelig gammel bydel, men også en række seværdigheder i verdensklasse.

Du kan f.eks. se museet på Otto Schindlers Fabrik (ham fra filmen Schindlers Liste), opleve saltminerne i Wieliczka, der er på UNESCOs verdensarvliste, og så skal du hoppe på toget til Oświęcim (ca. 30 kr.) for at bruge en dag ved den tidligere koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau. Den er i princippet gratis at besøge, men tag med på en guidet tur.

Alt er billigt i Kraków, der er perfekt til en budgetvenlig rejse. Byen har også en række gratis oplevelser, men entrépriserne er generelt rimelige. Læs mere i min guide til Kraków og i indlægget Hvor skal du bo i Kraków kan du blive klogere på byens mest populære områder og bydele.

Kraków er en fantastisk rejseby

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her