Hjem Sverige Oplev Sverige med Øresundstog

Oplev Sverige med Øresundstog

Øresundstoget kører i otte sydsvenske len - bl.a. Skåne, Halland og Blekinge

For en rejsefreak som mig har coronakrisen været forfærdelig, men noget godt er der kommet ud af det. Jeg har fundet ud af, hvor nemt det er at besøge Sverige med Øresundstoget. Det er billigt, og så kan man faktisk komme rigtig langt omkring.

Fra Københavns Hovedbanegård er der afgang til Sverige hvert 20. minut. Alle afgange kommer forbi Malmø og derefter Lund, hvorfra der køres forskellige ruter.

En af dem fortsætter op langs Øresundskysten forbi Helsingborg, Halmstad og Varberg til Gøteborg. De to andre ruter kører til Hässleholm, hvor man kan vælge linjen til Karlskrona eller Kalmar.

Der er værd først at tjekke tidstabellen på Öresundstågs hjemmeside inden man kører afsted. Nogle tog (primært i weekenden) har Hässleholm eller Växjö som endestation.

Man kan også være ude for at toget bliver delt i Hässleholm. Oven over dørene kan du dog se, hvor denne del af toget kører hen, men der er også togfører ombord, som du kan spørge, hvis du er i tvivl.

Nemt at booke

Uanset om du vælger at booke din billet online eller på stationen, så er det supernemt. Du kan bruge Øresunstoget præcis som du bruger s-toget eller regionaltoget. Du møder bare op på stationen og køber en billet. Vil du være sikker på at få en siddeplads, så skal du booke online i forvejen.

Billetautomaterne på stationerne i både Danmark og Sverige er nemme at bruge. Du skal kun gennem få trin, før du har købt din billet. Automaterne tager bl.a. visakort. Skal du kun til Malmø, så kan du endda bruge rejsekort.

Ved alle siddepladser er der stikontakt og på samtlige tog gratis internet. Du kan have bagage med – mellem sæderne er der plads til en kuffert, hvis du skal være væk i længere tid.

Hvad kan du opleve med Øresundtog?

Med Øresundstog kan du som nævnt komme langt omkring. Se rutekortet her og begynd så at planlægge din destination eller hvad du vil opleve undervejs.

Skal det være hippe Gøteborg eller universitetsbyen Lund med den imponerende katedral? I Kalmar kan du se det flotte slot, hvor Kalmarunionen blev født, og så har du mulighed for at besøge Øland, hvor naturen er helt unik.

Du kan også gå i fodsporene på de danske konger i Halmstad med mulighed for at bo på to ikoniske hoteller: Hotel Mårtensson, der er brugt i serien familien Wallander og Hotel Tylösand, som er ejet af Per Gessle fra rockgruppen Roxette.

Eller hvad med en tur til Karlskrona, hvor du både kan opleve det historiske Kungsholm Fort og den smukke skærgård.

Du kan også tage Øresundstoget til Malmø, hvis gamle bydel er hyggelig og til dels lukket af for trafik. Malmø byder også på Malmøhus Slot og en række rigtig gode restauranter.

Oplev endnu mere med Øresundstoget

Oplevelserne i Sverige behøver ikke begrænse sig til, hvad der ligger i nærheden af byer og stationer. Du kan tage cyklen med eller leje en bil, når du er fremme på din destination. Det giver maksimal frihed.

I Sverige har man stor fokus på at rejse med tog. På de fleste stationer i Sydsverige kan du skifte til SJ – de svenske jernbaner. De har bl.a. en række hurtige expresstog, der kan bringe dig vidt omkring.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her