Hjem Rejseliv Oplev Sverige med Øresundstog

Oplev Sverige med Øresundstog

Øresundstoget kører i otte sydsvenske len - bl.a. Skåne, Halland og Blekinge

En god, nem og miljøvenlig måde at rejse på er med Øresundstoget. Det er billigt, og så kan du faktisk komme rigtig langt omkring i Sverige, der har masser af gode oplevelser – læs bare med her.

Fra Københavns Hovedbanegård er der afgang til Sverige hvert 20. minut. Alle afgange kommer forbi Malmø og derefter Lund, hvorfra der køres forskellige ruter.

En af dem fortsætter op langs Øresundskysten forbi Helsingborg, Halmstad og Varberg til Gøteborg. De to andre ruter kører østover til Hässleholm med endestation i henholdsvis Karlskrona og Kalmar. Nogle tog har dog Hässleholm, Kristianstad eller Växjö som endestation.

Det er værd at tjekke tidstabellen og hvor de forskellige tog stopper, inden du kører afsted. Det kan du gøre på Öresundstågs hjemmeside, der er nem at finde rundt og giver svar på det meste.

Nemt at booke

Uanset om du vælger at booke din billet online eller på stationen, så er det supernemt. Du kan bruge Øresundstoget præcis som du bruger s-toget eller regionaltoget. Du møder bare op på stationen og køber en billet.

Billetautomaterne på stationerne i både Danmark og Sverige er nemme at bruge. Du skal kun gennem få trin, før du har købt din billet. Automaterne tager bl.a. visakort. Skal du kun til Malmø, så kan du endda bruge rejsekort.

Fra sommeren 2023 er det også muligt at købe en sommerbillet, der dog kun gælder i Skåne og Blekinge.

Ved alle siddepladser er der stikkontakt og på samtlige tog gratis internet. Du kan have bagage med – mellem sæderne er der plads til en kuffert, hvis du skal være væk i længere tid. Toget har også en vogn til større bagage.

Hvad kan du opleve med Øresundtog?

Med Øresundstog kan du som nævnt komme langt omkring. Se rutekortet her og begynd så at planlægge din destination og/eller hvad du vil opleve undervejs.

Vælger du hippe Gøteborg kan du stå af for at gå i fodsporene på de danske konger i Halmstad. Her har du mulighed for at bo på to ikoniske hoteller: Hotel Mårtensson, der er brugt i tv-serien familien Wallander og Hotel Tylösand, som er ejet af Per Gessle fra rockgruppen Roxette.

På ruten fra København til Gøteborg kan du også hoppe af toget i Varberg, der er en populær kurby, men som også har et stort slots- og fæstningsområde fra dengang Sverige var en del af Danmark. Lige udenfor Varberg ligger Getterön Naturreservat, der er kendt som et godt sted at spotte fugle.

I Kalmar er det fine renæssanceslot, hvor Kalmarunionen blev født, et must see. Herfra har du mulighed for at besøge Øland, der har en helt unik kultur. Eller hvad med en tur til historiske Kristianstad eller Karlskrona, hvor du både kan opleve det imponerende Kungsholm Fort og den smukke skærgård.

Tættere på Danmark er universitetsbyen Lund med den imponerende katedral et besøg værd. Du kan også tage Øresundstoget til Malmø, hvis gamle bydel er hyggelig og til dels lukket af for trafik. Malmø byder også på Malmøhus Slot, god shopping og en række rigtig gode restauranter.

Oplev endnu mere med Øresundstoget

Oplevelserne i Sverige behøver ikke begrænse sig til, hvad der ligger i nærheden af byer og stationer. Du kan tage cyklen med eller bruge den gode offentlige transport, når du er fremme på din destination. Det giver maksimal frihed.

I Sverige har man stor fokus på at rejse med tog. På de fleste stationer i Sydsverige kan du skifte til SJ – de svenske jernbaner. De har bl.a. en række hurtige expresstog, der kan bringe dig vidt omkring.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her