Hjem Asien Bo godt og billigt på din rejse til Sydøstasien – mine favoritsteder

Bo godt og billigt på din rejse til Sydøstasien – mine favoritsteder

12 af mine favoritsteder i Asien, hvor du får rigtig meget for pengene

Som de fleste andre mennesker, vil jeg gerne bo godt, når jeg er ude at rejse. Jeg vil også gerne bo billigt. Umiddelbart lyder det som en svær kombination, men faktisk findes der de fleste steder i Sydøstasien en lang række mindre billige overnatningssteder, der ofte er familieejede og som får topanmeldelser fra tidligere gæster.

Det er den slags steder, jeg går efter, når jeg rejser. Steder, hvor jeg får meget for pengene og som opfylder de krav, jeg har: god beliggenhed, eget badeværelse og gratis wifi.

Skal du en tur til Sydøstasien, så kan jeg stærkt anbefale nedenstående overnatningssteder. Listen bliver udvidet løbende, så husk at komme tilbage til siden, hvis du også vil bo godt og billigt på din rejse.

1 Hill House – Koh Yao Noi

På Hill House får vi rigtig meget for pengene – stedet får topanmeldelser og kan kun bookes via deres egen hjemmeside. Vi har den mest fantastiske udsigt over Phang Nga Bugten og giver kun 200 kr. pr. nat inkl. enkel morgenmad.

Der er både køleskab og gratis wifi på værelset, og så er der den lækre store terrasse med hængekøje og udsigt i verdensklasse. Det lille overnatningssted på Koh Yao Noi ligger i gåafstand til gode spisesteder og den meget meget lille by Ta Khao, hvor båden fra Krabi lægger til. Læs mere om Hill House.

2 My Chiang Mai Boutique Lodge – Chiang Mai

Topservice, Lækre værelser og god beliggenhed. My Chiang Mai Boutique Lodge er et fund til pengene. Mange steder i verden ville et værelse som dette koste det tre- eller firedobbelte, men nu er vi i Chiang Mai, der bare har så mange gode i overnatningssteder.

F.eks. My Chiang Mai Boutique Lodge, hvor vi giver 315 kr. pr nat inkl. morgenmad. Hvorfor dog betale det dobbelte for et af byens større hoteller, når vi kan få det samme her? Læs mere om My Chiang Mai Boutique Lodge.

3 Pondok Keladi – Pantai Cenang – Langkawi

Kan I gå 10-15 minutter til Pantai Cenang, så SKAL I vælge Pondok Keladi, der er et af få overnatningssteder på Langkawi, der får gode anmeldelser. Værtsparret Dee og Marc er fantastisk gæstfri og hjælpsomme. Stedet har 7 værelser, og vi giver kun 180 kr. pr. nat for et dobbeltværelse med køleskab, aircondition og morgenmad.

Der er gratis wifi i fællesrummet, hvor du kan møde andre rejsende. Som nævnt er der en lille gåtur til Pantai Cenang og Pantai Tengah, men det opvejes nemt af beliggenheden i udkanten af skoven, hvor vi ser aber og næsehornsfugle. Læs mere om Pondok Keladi.

4 Lub d – Bangkok

Lub d er primært et hostel, men har også private værelser med eget bad. Stedet ligger i en ikke særlig køn betonbygning, men her kan du bo godt og billigt med super beliggenhed i Bangkok. Der er to minutters gang til skytrain og det samme til Siam Squares fantastiske shopping.

Lub d er tydeligvis henvendt til backpackere og har hostels flere steder i Thailand og Cambodja. Her kan du møde andre rejsende og planlægge din videre rejse – Lub d har nemlig en repræsentant fra STA Travel siddende i lobbyen. Læs mere om Lub d.

5 Skyline Hotel – Hanoi

Værdi for pengene får en helt ny betydning på Skyline Hotel i Hanoi. Ok, vi er heldige at få værelset på øverste etage med panoramaudsigt over den gamle bydels tage, men vi får også udsøgt service fra Anna og hendes team på det lille hyggelige hotel, der kun har 15 værelser.

På værelset har vi bl.a. tv, køleskab, gratis wifi og en god bred seng. Prisen er latterlig lav – vi giver 280 kr. pr. nat i et deluxeværelse inkl. morgenmad. Læs mere om Skyline Hotel.

6 Chulia Mansion – Georgetown – Penang

Chulia Mansion er et nyere hotel i Georgetown, som du kan booke til en fantastisk pris. Værelserne er moderne og har både tv, køleskab og gratis wifi. En ting er det gode værelse, en anden den perfekte beliggenhed på Chulia Street få hundrede meter fra alle de hyggelige barer og cafeer.

Morgenmaden er fremragende, og Chulia Mansion har en tagterrasse med jacuzzi, hvor man i baren serverer et gratis glas vin fra kl. 18. Vi giver 290 kr. for et superiorværelse inkl. morgenmad. Læs mere om Chulia Mansion.

7 Ahyu Hotel – Kuala Lumpur

Ahyu Hotel ligger i Little India centralt i Kuala Lumpur. Hotellet er ejet af en indisk familie, der er gæstfri og hjælpsomme. På Ahyu Hotel kan man bo endnu billigere end de 180 kr. vi giver for vores superiorværelse, der både har tv, elkedel, aircondition og gratis wifi.

Værelserne er små, men absolut et fund til prisen. Hotellet ligger omringet af gode restauranter og i gåafstand af det historiske Kuala Lumpur. Læs mere om Ahyu Hotel.

8 K Home Asok – Bangkok

Kan du undvære bar, restaurant og swimmingpool, så er K Home Asok i Bangkok et perfekt valg. Her bor vi på et dejligt rummeligt værelse med bl.a. tv, køleskab, safetyboks, elkedel og gratis wifi.

Det lille hotel har topservice og ligger få minutters gang fra Asok Skytrainstation, Sukhumvit Metrostation og det store Terminal 21 shoppingcenter. Vi giver 350 kr. for et deluxeværelse, men det er muligt at bo billigere på K Home Asok, hvis du vælger et standardværelse. Læs mere om K Home Asok.

9 Le Naview @Phrasingh – Chiang Mai

Også Le Naview @Phrasingh i Chiang Mai har en fantastisk beliggenhed. Vi har kun få hundrede meter til søndagsmarkedet og Wat Phra Sing i Chiang Mais gamle bydel. Hotellet er en anelse dyrere end hvad vi normalt giver, men Le Naview er et supergodt sted med topservice og gode store værelser med både tv, køleskab og gratis wifi.

Her er også en mindre swimmingpool og i stueetagen en lille cafe, hvor morgenmaden bliver serveret. Vi giver 320 kr. for et deluxeværelse inkl. morgenmad. Læs mere om Le Naview @Phrasingh.

10 Noom Guesthouse – Lopburi

I Lopburi nord for Bangkok er der kun et begrænset udvalg af overnatningssteder. Et af dem er Noom Guesthouse, der er som en magnet på backpackere og andre på lavbudget. Det er her, du skal bo, hvis du vil være tæt på seværdighederne og en del af det hyggeligt aftenliv i hotellets bar og restaurant.

Noom var tidligere udelukkende et hostel, men i dag ligger tre små hytter med eget bad i en lille gårdhave. Det er en af dem, vi har booket, og selvom det er enkelt, har vi både aircondition og gratis wifi. Værtsparret på Noom er meget hjælpsomme og kan sørge for transport og udflugter. Læs mere om Noom Guesthouse.

11 Pai Country Hut – Pai

I skønne Pai i Nordthailand ligger flere gode overnatningssteder tæt på byen. Vi vælger Pai Country Hut, der har enkle hytter, hvor der faktisk kun er plads til en seng. Vi har dog eget bad og toilet, men det er muligt at bo billigere, hvis du vælger en hytte med delt bad.

Pai Country Hut er basic og nok ikke for alle, men vi bor i rolige omgivelser fem minutters gang fra Pais hovedgade. Det lille overnatningssted har venligt personale, der kan sørge for udflugter og transport. Vi giver 130 kr. for en bungalow med eget bad. Læs mere om Pai Country Hut.

12 Book a bed Poshtel – Phuket By

Phuket SKAL I besøge øens hovedby. Ikke bare på en dagsudflugt fra strandene på vestkysten, men prøve at tilbringe nogle dage i den spændende by, der bl.a. byder på lækker mad og spændende historie.

Vi boede på Book a bed Poshtel, som ligger få minutters gang fra Old Town med de pastelfarvede huse, de gode restauranter og det hektiske søndagsmarked. Vi giver 290 kr. for et deluxeværelse med bl.a. tv, elkedel og gratis wifi. Læs mere om Book a bed Poshtel.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her