Hjem Vietnam Vietnam – hvor skal du rejse hen?

Vietnam – hvor skal du rejse hen?

Et overblik over hvad de mest kendte rejsemål tilbyder

Jeg elsker Vietnam. Et fantastisk rejseland, der bare har så meget at byde på. Kultur, historie, smuk natur, dejlige strande og fantastisk mad. Og så er der den utrolig venlige befolkning, der byder velkommen med åbne arme.

Men hvor skal du rejse hen i Vietnam? Det afhænger selvfølgelig helt af, hvad du ønsker din rejse skal indeholde. Dette indlæg handler netop om, hvor i Vietnam du skal rejse hen i forhold til dine præferencer.

Fra nord til syd tager jeg dig med til de mest kendte byer og områder. Jeg håber, du bliver inspireret og får et overblik over, hvad Vietnam kan tilbyde.

Det er forholdsvis nemt at rejse rundt i Vietnam, hvor hoteller og tourbureauer kan hjælpe med transport.

Hanoi

Vietnams hovedstad er et overflødighedshorn af gode oplevelser. Er det første gang, du besøger Vietnam, så SKAL Hanoi indgå i dine rejseplaner. Det er her gamle traditioner møder den nyere historie fra den såkaldt amerikanske krig frem til i dag.

Hanoi er hektisk og autentisk. En by sprængfyldt med oplevelser for den rejsende, der også har mulighed for at tage på fantastiske udflugter i omegnen. Jeg har besøgt Hanoi flere gange, men skal helt sikkert tilbage – Vietnams hovedstad bliver jeg nok aldrig færdig med.

Besøg Hanoi for: Kultur, historie, autencitet, shopping, god mad, gode udflugtsmuligheder

Hvor mange dage skal du bruge i Hanoi: Byen har som nævnt masser af oplevelser og som absolut minimum vil jeg anbefale at booke mindst fire overnatninger i byen. Eventuelt kan du bruge Hanoi som base til udflugter i omegnen og komme tilbage til byen.

Hvornår skal du besøge Hanoi: Vietnams hovedstad kan besøges året rundt. Vinteren kan dog være kølig, ligesom sommermånederne er varm med kraftige byger.

Læs mere
Hanoi – et besøg i Vietnams hovedstad
Hanoi på 2 eller 3 dage – det skal du opleve
Gratis oplevelser i Hanoi
Food tour i Hanoi
7 gode spisesteder i Hanoi
På cykeltur i Hanoi
Ho Chi Minhs Mausoleum

Halong Bay

Selvfølgelig skal du også besøge Halong Bay. Den smukke og næsten overjordiske bugt er en af udflugtsmulighederne fra Hanoi, men glem alt om at tage på en dagtur. Du oplever bedst Halong Bay, hvis du sejler rundt i bugten et par dage.

Du bor som regel på ombyggede junker og får din egen kahyt. Mad er inkluderet. Junkerne fås i forskellige standarder – den almindelige “turistklasse” vil være fint for de fleste, men du kan også tage på luksuscruise i Halong Bay.

Besøg Halong Bay for: Naturen

Hvor mange dage skal du bruge i Halong Bay: Som nævnt er én overnatning et minimum. Jo flere dage i bugten, jo mere autentisk bliver det.

Hvornår skal du besøge Halong Bay: Halong Bay har bedst vejr fra oktober til december. Her er der selvfølgelig også flest mennesker i bugten.

Læs mere
Halong Bay – Den nedstigende drages land

Mai Chau

Mai Chau vest for Hanoi er en anden udflugtsmulighed fra hovedstaden. Også her er én overnatning absolut minimum. Mai Chau er rismarker, smukke dale og autentiske oplevelser.

Du skal dog se dig godt for, inden du booker overnatning. Turistområdet er en larmende affære – bo hellere midt ude i naturen for virkelig at fornemme områdets skønhed.

Besøg Mai Chau for: Natur, autenticitet

Hvor mange dage skal du bruge i Mai Chau: Minimum én overnatning

Hvornår skal du besøge Mai Chau: Marts til maj og igen i september og oktober, hvis du vil opleve de grønne rismarker. Det er også i disse måneder vejret er bedst.

Læs mere
Mai Chau – rismarker og smukke dale

Hué

Så er vi kommet til det centrale Vietnam. Den gamle kejserby Hué bliver ofte overset til fordel for Hoi An lidt længere mod syd. Jeg anbefaler at besøge begge byer, der tilbyder noget forskelligt.

I Hué kan du besøge det enorme citadel, der engang var hjem for Vietnams kejsere. Her ligger den forbudte by, der er fuld af historie og smukke bygninger som porte og templer. Hué, der ligger ved Duftenes Flod, byder også på god mad, spændende markeder og berømte templer.

Besøg Hué for: Historie, kultur, god mad

Hvor mange dage skal du bruge i Hué: Alt efter ankomst og afrejse fra Hué, så er to overnatninger et minimum. Alene det at udforske citadellet og den forbudte by kan nemt tage en halv til hel dag.

Hvornår skal du besøge Hué: De bedste måneder er fra februar til august. Efterårsmånederne er meget regnfulde.

Læs mere
Et døgn i kejserbyen Hué

Hoi An

Ligesom Hanoi er Hoi An et must at have med i din rejseplan. Den lille by i det centrale Vietnam er charmerende huse og hyggelige bilfri gader i centrum. Byen kan i perioder være lidt overrendt, men må ikke springes over – her er så meget at se og opleve.

Hoi An ligger ud til Thu Bon-floden med fire kilometer til stranden. I gamle dage var byen et handelscentrum, hvor bl.a. japanske og kinesiske købmænd mødtes. Hoi An er en alsidig by med mange muligheder for den besøgende.

Besøg Hoi An for: Historie, shopping, strand, gode udflugtsmuligheder

Hvor mange dage skal du bruge i Hoi An: Der er masser at se og opleve i Hoi An. Det er også et godt sted at møde andre rejsende. Book minimum fire overnatninger, men du kan nemt tilbringe flere dage i byen uden at kede dig. Skal du også nå at holde lidt badeferie inden din rejse går videre, så lægger du bare nogle overnatninger til.

Hvornår skal du besøge Hoi An: De bedste måneder er fra februar til august. Efterårsmånederne er meget regnfulde.

Læs mere
Oplevelser i Hoi An med tips til din rejse

Nha Trang

Omtrent midt mellem det centrale Vietnam og Ho Chi Minh City i syd ligger Nha Trang. En større by, der egentlig er spændende nok, men som også sagtens kan springes over, hvis du har et sammenpresset program.

Nha Trang har en større fiskerihavn og masser af autencitet. I den sydlige del af byen langs strandvejen ligger store højhushoteller og et egentligt turistområde, der er hyggeligt med et pænt udvalg af barer og restauranter.

Besøg Nha Trang for: Strand, autencitet, dykning

Hvor mange dage skal du bruge i Nha Trang: Vælger du at besøge Nha Trang, så kræver byen et par overnatninger. Vil du dykke eller bare snuppe nogle dage på stranden, så lægger du bare nogle overnatninger til.

Hvornår skal du besøge Nha Trang: Januar til august er det bedste rejsetidspunkt. Det er varmest – over 30 °C sidst i perioden. Efterårsmånederne får mest nedbør.

Læs mere
Nha Trang rejseguide

Phan Thiet

Længere mod syd ligger Phan Thiet. Egentlig er det ikke selve byen Phan Thiet turisterne besøger, men strandområdet Mui Ne otte kilometer mod nord. Det er et sted, som du absolut ikke behøver at have med i din rejseplan. Vietnam har så mange byer og områder, der er væsentlig mere spændende.

Ønsker du alligevel at besøge Mui Ne, så kan du forvente et stort udvalg af barer og restauranter og mulighed for at bo på store resorts – lidt af en sjældenhed i Vietnam.

Besøg Phan thiet (Mui Ne) for: Badeferie, store resorts, surfing

Hvor mange dage skal du bruge i Phan Thiet: som nævnt kan du sagtes springe dette område af Vietnam over. Vælger du at besøge Mui Ne, så kommer du sandsynligvis for stranden og muligheden for at bo på store resorts med alverdens faciliteter. Er formålet med rejsen badeferie, så kan du selvfølgelige tilbringe adskillige dage i strandområdet.

Hvornår skal du besøge Phan Thiet: Januar til marts får stort set ingen regn, men december og april er også gode måneder. Maj til oktober får mest regn.

Læs mere
Phan Thiet rejseguide

Dalat

Så til noget helt andet. Dalat ligger i bjergene mellem Nha Trang og Phan Thiet og ca. syv timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Området er alsidigt og præget af smuk natur, fransk kolonihistorie og etniske minoriteter.

Dalat er et populært sted for vietnameserne selv, der holder weekend langt væk fra kystens kvælende varme. Byen har en række gode seværdigheder og er bestemt et besøg værd, men kan godt springes over, hvis du har et sammenpresset program.

Besøg Dalat for: Natur, historie, autencitet

Hvor mange dage skal du bruge i Dalat: som nævnt er det ikke et must at have Dalat med i rejseplanen, men ønsker du at besøge byen, så kan du nemt bruge 2-3 hele dage.

Hvornår skal du besøge Dalat: November/december til marts er det bedste tidspunkt at besøge Dalat. Her er temperaturen moderat (20-23 °C) og blomsterne står i fuldt flor. April til oktober betragtes som regnsæson.

Læs mere
Dalat – på tur i de vietnamesiske bjerge

Ho Chi Minh City

Vietnams største by skal selvfølgelig indgå i din rejseplan. Her er udviklingen gået stærkt, hvor gamle huse og farverige markeder ligger side om side med hippe barer og spritnye skyskrabere.

Ho Chi Minh City har en lang række gode seværdigheder, der næsten alle ligger centralt. Det gør byen nem at besøge, og på trods af størrelsen er den overskuelig og behagelig at være turist i. Som en bonus er der rigtig gode udflugtsmuligheder i omegnen.

Besøg Ho Chi Minh City for: Kultur, historie, autencitet, god mad, gode udflugtsmuligheder

Hvor mange dage skal du bruge i Ho Chi Minh City: Tre hele dage er minimum for et besøg i Ho Chi Minh City. Vi du også besøge nogle af seværdighederne i omegnen som f.eks. Cu Chi-tunnelerne og Cao Dai-religionen, så kræver byen flere dage.

Hvornår skal du besøge Ho Chi Minh City: Byen har højsæson og bedst vejr fra december til april. Sommermånederne samt september og oktober byder på en del nedbør.

Læs mere
Ho Chi Minh City – gensyn med det gamle Saigon
Gratis oplevelser i Ho Chi Minh City

Mekongdeltaet

I det sydligste del af landet ligger det imponerende mekongdelta, der ofte bliver kaldt Vietnams spisekammer. Den overvældende frodighed giver mulighed for at dyrke alverdens frugt og grønt, og det giver ikke kun mad på bordet, men også arbejde til tusinder af mennesker.

Deltaet er et livligt område med creeks, bifloder og større flodarme, hvor vietnameserne har deres dagligdag. Her er bl.a. markeder, plantager, rismarker og en fantastisk atmosfære med mulighed for at komme tæt på lokalbefolkningen.

Besøg mekongdeltaet for: Autencitet

Hvor mange dage skal du bruge ved Mekongdeltaet: Det er muligt at besøge Mekongdeltaet på en endagsudflugt fra Ho Chi Minh City, men jeg kan kun anbefale at tilbringe nogle dage i området.

Hvornår skal du besøge Mekongdeltaet: December til april er de tørreste måneder, men området kan i princippet besøges året rundt. I april og maj høstes alverdens lækre frugter.

Læs mere
Mekongdeltaet – Vietnams spisekammer

mekongdeltaet

Phu Quoc

Phu Quoc har Vietnams bedste strande. Øen bliver ofte brugt som afslutning på en rundrejse inden turen går hjem til Danmark igen. På Phu Quoc har du alle muligheder for at slappe af og fordøje de mange indtryk. Øen har godt nok en lille autentisk hovedby, men ellers er det småt med udflugtsmuligheder.

Udviklingen går stærkt på Phu Quoc. For at få en ferie i rolige omgivelser og ikke mindst de bedste strande, så book overnatning så langt væk fra hovedbyen Duong Dong som muligt.

Besøg Phu Quoc for: Strand, badeferie

Hvor mange dage skal du bruge på Phu Quoc: Phu Quoc er hurtigt overset og hvor lang tid du vil bruge på øens strande er helt op til dig. Tilbring dog mindst to hele dage.

Hvornår skal du besøge Phu Quoc: December til marts er de bedste måneder med januar og februar som de tørreste.

Læs mere
Phu Quoc – Vietnams paradisø
Video: Besøg Phu Quoc på to minutter

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her