Hjem Vietnam 7 gode spisesteder i Hanoi

7 gode spisesteder i Hanoi

Vietnamesisk mad er rigtig lækker og i Hanoi er der masser af gode spisesteder

Maden i Vietnam og dermed også i Hanoi er et kapitel for sig. Som i resten af Asien går man meget op i, hvad man putter i munden, og kun det bedste er godt nok. De mest populære spisesteder bliver hurtigt fyldt op og ofte er der kø for at få et bord.

Rundt i byen ligger adskillige spisesteder, der har specialiseret sig i en enkelt ret, som typisk er gået i arv fra generation til generation og som er forfinet gennem årene. Det er som regel i gadekøkkenerne og de mindre spisesteder, der blot består af et åbent rum med klapborde og lave stole, du finder den slags autentiske mad.

Det vietnamesiske køkken er lækkert og ofte brugte ingredienser er bl.a. nudler, fiskesauce og koriander. Suppen pho kan sagtens kaldes for Vietnams nationalret, men også de lækre friske ruller phu cuon fås overalt og smager bare fantastisk.

Herunder finder du syv gode spisesteder, som vi har valgt ud som de bedste vi prøvede, da vi sidst besøgte Hanoi. Flere af dem lærte vi at kende på vores food tour i Hanoi og har så besøgt dem efterfølgende. Som altid kan du finde alle spisesteder på kortet nederst på siden.

Pho – yummy

1  Quan Cay Da – Ly Quoc Su Street

Hygge er der ikke meget af på Quan Cay Day, men til gengæld får vi her en stribe lækre hapsere som banh goi, phu cuon og banh tom. Stedet er i to etager, og der er fyldt ved alle borde, hvor der er hurtig udskiftning af gæsterne.

Quan Cay Day er mere et sted til en hurtig snack eller to end en egentlig middag. Her er mange lokale, og det er altid et godt tegn. Kom for den gode banh goi.

2  Pho Suong – Trung Yen Lane

Hvis du vil smage nationalretten pho (og det skal du), så er Pho Suong et fremragende valg. I den lille gyde Trung Yen Lane, der ligger du til den travle gade Dieh Liet i det gamle kvarter, kan du sætte dig sammen med de lokale og nyde den lækre suppe, der består af bl.a. løg, ingefær, nudler, stjerneanis og koriander.

Der serveres kun pho på Pho Suong, der er et enkelt og billigt sted, som vi besøger adskillige gange.

Phu Suong – her laves der lækker pho

3  New Day – Ma May Street

På New Day er menukortet til gengæld stort. Udover vietnamesiske klassikere serveres også mad fra det øvrige Asien. New Day er et større sted, der både tiltrækker lokale og især backpackere og andre budgetrejsende.

Man sidder ved lange borde, og der er ikke megen hygge, men til gengæld er det billigt, og der er god mulighed for at falde i snak med andre rejsende.

4  Nha Hang Tuan Ly – Hang Hom Street

Det lille enkle spisested på Hang Hom Street, der ligner et udvidet gadekøkken, serverer autentisk vietnamesisk mad.

Blandt retterne er pho kho, der betyder tørre nudler, som består af bl.a. kylling, peanuts, koriander, bønnespirer og grøn papaya, og som hurtigt bliver en af mine favoritretter. Pho kho er på ingen måde ikke tør, men serveres ikke som så mange andre klassikere som suppe.

Pho Kho på Nha Hang Tuan Ly

5  Blue Butterfly – Ma May Street

Indrettet i en af Hanois gamle charmerende huse ligger Blue Butterfly, der er et pænere sted med god service og en hyggelig atmosfære. Maden er lækkert anrettet og man kan vælge á la carte, set menuer og såkaldt food tours-menuer.

Restauranten serverer vietnamesisk mad i den dyre ende, men efter danske forhold er det stadig rasende billigt. Blue Butterfly arrangerer også nogle populære madlavningskurser.

6  Thanh Hop – Dinh Liet Street

Endnu et enkelt spisested, hvor køkkenet ligger på gaden med borde og stole i et bart rum. Her kommer mange lokale, der ligesom os får serveret bun cha, en lækker suppe med nudler, fiskesauce, grøn papaya, risvineddike og grillet svinekød. Der er flere andre ting på menukortet – et rigtig godt valg, hvis I vil udforske det vietnamesiske køkken.

7  Cinnamon – Hang Trong Street

Som Blue Butterfly er også Cinnamon et lidt pænere sted. Her serverer man asiatisk/vietnamesisk mad, der smager godt, men som også er tilpasset turisternes smagsløg. Til gengæld er her rent og pænt og atmosfæren god. Er I en større gruppe, kan I med fordel vælge Cinnamon – restauranten er i tre etager med god plads.

Banh goi, phu cuon og banh tom på Quan Cay Da

Nyttige links til din rejse til Vietnam

• Hotel i Hanoi – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Vietnam – Sammenlign priser her
• Skræddersyede rejser til Vietnam – Få et uforpligtende tilbud
• Pakkerejser til Hanoi – Book fly og hotel sammen
• Transport i Vietnam – få et tilbud fra dansk rejsebureau
• Vaccinationer til Vietnam – Se anbefalinger her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – Find den her

Kort over Hanoi

2 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her