Hjem Vietnam 7 gode spisesteder i Hanoi

7 gode spisesteder i Hanoi

Vietnamesisk mad er rigtig lækker og i Hanoi er der masser af gode spisesteder

Pho – yummy

Maden i Vietnam og dermed også i Hanoi er et kapitel for sig. Som i resten af Asien går man meget op i, hvad man putter i munden, og kun det bedste er godt nok. De mest populære spisesteder bliver hurtigt fyldt op og ofte er der kø for at få et bord.

Rundt i byen ligger adskillige spisesteder, der har specialiseret sig i en enkelt ret, som typisk er gået i arv fra generation til generation og som er forfinet gennem årene. Det er som regel i gadekøkkenerne og de mindre spisesteder, der blot består af et åbent rum med klapborde og lave stole, du finder den slags autentiske mad.

Det vietnamesiske køkken er lækkert og ofte brugte ingredienser er bl.a. nudler, fiskesauce og koriander. Suppen pho kan sagtens kaldes for Vietnams nationalret, men også de lækre friske ruller phu cuon fås overalt og smager bare fantastisk.

Herunder finder du syv gode spisesteder, som vi har valgt ud som de bedste vi prøvede, da vi sidst besøgte Hanoi. Flere af dem lærte vi at kende på vores food tour i Hanoi og har så besøgt dem efterfølgende. Som altid kan du finde alle spisesteder på kortet nederst på siden.

1 Quan Cay Da

Hygge er der ikke meget af på Quan Cay Day, men til gengæld får vi her en stribe lækre hapsere som banh goi, phu cuon og banh tom. Stedet er i to etager, og der er fyldt ved alle borde, hvor der er hurtig udskiftning af gæsterne.

Quan Cay Day er mere et sted til en hurtig snack eller to end en egentlig middag. Her er mange lokale, og det er altid et godt tegn. Kom for den gode banh goi. Quan Cay Day ligger på Ly Quoc Su Street få hundrede mere fra katedralen.

2 Pho Suong

Hvis du vil smage nationalretten pho (og det skal du), så er Pho Suong et fremragende valg. I den lille gyde Trung Yen Lane, der ligger ud til den travle gade Dieh Liet i det gamle kvarter, kan du sætte dig sammen med de lokale og nyde den lækre suppe, der består af bl.a. løg, ingefær, nudler, stjerneanis og koriander.

Der serveres kun pho på Pho Suong, der er et enkelt og billigt sted, som vi besøger adskillige gange. Pho Suong ligger på Trung Yen Lane.

3 New Day

På New Day er menukortet til gengæld stort. Udover vietnamesiske klassikere serveres også mad fra det øvrige Asien med mulighed for at bestille set menuer. Det er også et rigtig godt sted for veganere og vegetarer.

New Day er et større sted, der både tiltrækker lokale og især backpackere og andre budgetrejsende. Man sidder ved lange borde, og der er ikke megen hygge, men til gengæld er det billigt, og måske falder du i snak med andre rejsende. New Day har åbent til frokost og aften. Restauranten ligger på Ma May Street.

4 Nha Hang Tuan Ly

Det lille enkle spisested på Hang Hom Street, der ligner et udvidet gadekøkken, serverer autentisk vietnamesisk mad. Blandt retterne er pho kho, der betyder tørre nudler, som består af bl.a. kylling, peanuts, koriander, bønnespirer og grøn papaya.

Pho Kho bliver hurtigt en af mine favoritretter og er på trods af navnet ikke tør. Forskellen er, at man selv hælder den rygende varme suppe over retten. Der er flere andre gode ting på menukortet. Nha Hang Tuan Ly ligger på Hang Hom Street.

5 Blue Butterfly

Indrettet i en af Hanois gamle charmerende huse ligger Blue Butterfly, der er et pænere sted med god service og en hyggelig atmosfære. Maden er lækkert anrettet, og der er mulighed for at vælge mellem á la carte, set menuer og såkaldt food tours-menuer.

Restauranten serverer vietnamesisk mad i den dyre ende, men efter danske forhold er det stadig rasende billigt. Blue Butterfly arrangerer også nogle populære madlavningskurser. Restauranten har åbent fra kl. 9.00 til 22.00 og ligger på Ma May Street.

6 Thanh Hop

Endnu et enkelt spisested, hvor køkkenet ligger på gaden med borde og stole i et bart rum. Her kommer mange lokale, der ligesom os får serveret bun cha, en lækker suppe med nudler, fiskesauce, grøn papaya, risvineddike og grillet svinekød. Der er flere andre ting på menukortet – et rigtig godt valg, hvis I vil udforske det vietnamesiske køkken.

Nudelsalat, forskellige supper og de lækre banh mi er andre muligheder på Thanh Hop, der er superbillig. Restauranten ligger på Dinh Liet Street i det gamle kvarter.

7 Cinnamon

Som Blue Butterfly er også Cinnamon et lidt pænere sted. Her serverer man asiatisk/vietnamesisk mad, der smager godt, men som også er tilpasset turisternes smagsløg. Til gengæld er her rent og pænt med god atmosfæren og service i top.

Du kan bl.a. vælge á la carte eller en af setmenuerne. Er I en større gruppe, kan I med fordel vælge Cinnamon – restauranten er i tre etager med god plads. Restauranten ligger på Hang Trong Street.

Banh goi, phu cuon og banh tom på Quan Cay Da

Nyttige links til din rejse til Hanoi

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Hanoi med f.eks. Emirates, Thai Airways og Qatar Airways. Søg og sammenlign flybilletter her.

Du kan få dit hotel til at hente dig i lufthavnen, men også booke hos f.eks. Welcome Pickups.

Overnatning

Find overnatning i Hanoi på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser. I min Hanoi guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Vietnam – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Hanoi

2 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her