Hjem Vietnam Gratis oplevelser i Hanoi

Gratis oplevelser i Hanoi

Hanoi har flere spændende seværdigheder, hvor du ikke behøver at have penge op af lommen

Hanoi har masser af gode seværdigheder og aktiviteter. Det er en by, hvor budgettet virkelig skal være stramt, hvis du ikke har råd til at opleve de fleste af dem.

Som resten af Vietnam er Hanoi nemlig rigtig billig, men skulle det være småt med penge, så har byen faktisk en håndfuld rigtig spændende attraktioner, der er gratis.

Du kan finde alle de gratis oplevelser i Hanoi på kortet nederst på siden.

1 Ho Chi Minhs Mausoleum

Mærkværdigt, men alligevel et must-see. Vietnams landsfader Ho Chi Minh ligger til skue i det store pompøse mausoleum, der uden tvivl har Mao’s Mausoleum i Beijing som forbillede.

Den enorme bygning er i typisk sovjet/kommunistisk stil, og selve besøget er højtideligt og temmelig anderledes. Husk meget konservativ påklædning. Læs mere om Ho Chi Minhs Mausoleum her.

Ho Chi Minhs Mausoleum

2 Bach Ma og byens templer

Som andre steder i Østen, så er det gratis at besøge langt de fleste templer og helligdomme. Det er en god måde at komme tæt på de lokale og lære mere om bl.a. buddhismen.

Bor du i det gamle kvarter, vil du uden tvivl støde ind i det flotte Bach Ma-tempel, der siges at være det ældste i Hanoi, men byen rundt er der adskillige andre templer, du kan besøge.

Indenfor i Bach Ma-templet

3 Long Bien-broen

Long Bien broen, der fører over Den Røde Flod er en rædsel, men har stor betydning for Hanois indbyggere. Broen blev bygget omkring år 1900 og bombet adskillige gange under Vietnamkrigen.

Gang på gang blev den repareret, og på en eller anden måde står den som et symbol på vietnamesernes kampgejst og viljestyrke. Tag en gåtur over broen, der bringer dig til et helt andet Hanoi.

Long Bien-broen fører over Den Røde Flod

4 Hoan Kiem-søen

En tur rundt om Hoan kiem-søen er gratis og et must i Hanoi. Vælg en dag i weekenden, hvor køretøjer er forbudt omkring søen, og det giver området et helt andet liv og udtryk.

Tidlig morgen kan du se de lokale dyrke tai chi og børnefamilierne nyder roen, mens kunstmalerne foreviger søen med skildpaddetårnet og Den Opstående Sols Bro som populære motiver.

Kunstner ved Hoan Kiem-søen

5 St. Joseph Katedralen

Den fine katedral, der ligger lige vest for Hoan Kiem-søen på en lille stemningsfuld plads, blev indviet i 1886 og er i nygotisk stil.

Kirken var en af de første bygninger franskmændene opførte i Hanoi, og det siges, at den skulle ligne Notre Dame Katedralen i Paris. Kom når der er messe (flere gange dagligt), hvor du kan benytte hovedindgangen, der normalt er låst.

St. Joseph-katedralen

6 Guidet gåtur i Hanoi

I princippet er de guidede gåture i Hanoi gratis, men selvfølgelig skal du give drikkepenge til de studerende og frivillige, der bruger det meste af dagen på at vise dig deres by.

Du kan vælge mellem flere forskellige ruter – f.eks. i det gamle kvarter eller en rundtur blandt de smukke huse i det franske kvarter. Hanoi Free Walking Tours, der er drevet af studenter, er blot en af flere muligheder for at komme på gåtur i Hanoi.

En gåtur i Hanois gader er en attraktion i sig selv

7 Den gamle jernbane

En af Hanois absolut hotteste seværdigheder lige nu er den gamle jernbane som franskmændene byggede. Banen bruges stadig, og flere steder er den klemt inde mellem byens huse, hvor beboerne i årevis har levet med de store tog, der buldrer forbi.

Turisterne har nu fået øje på det noget specielle syn, og lokale har udnyttet den store popularitet og åbnet cafeer og småbutikker på ruten. (Bemærk: Dele af jernbanen kan være lukket).

Nyttige links til din rejse til Hanoi

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Hanoi med f.eks. Emirates, Thai Airways og Qatar Airways. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Find overnatning i Hanoi på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser. I min Hanoi guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Vietnam – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Hanoi

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her