Hjem Rejseliv Her skal du rejse hen i marts

Her skal du rejse hen i marts

Inspiration og forslag til din rejse i marts

Ud at opleve verden i marts? Få inspiration til, hvor du skal rejse hen i den første forårsmåned. Jeg har fundet fem spændende rejsemål, der byder på alt fra kultur, historie og fantastiske monumenter til pragtfulde strande, farverige festivals og selvfølgelig godt vejr.

Koh Chang – Thailand

Dejlige Koh Chang med de gode strande og den afslappede atmosfære er perfekt at besøge i marts. Højsæsonen er så småt ved at være forbi, men vejret er stadig lækkert med masser af sol og temperaturer på 30-32 °C. I forhold til januar og februar har Koh Chang færre turister og priserne på overnatning er lavere – undgå dog påsken, hvis den falder i marts.

Højdepunkter

Nyd de lækre strande og snup en hængekøje under palmerne • Tag på tur i den maritime nationalpark, hvor du kan opleve tropeøer og paradisstrande • Besøg Koh Changs jungle – enten på en dagtur eller med overnatning • Tag ind på fastlandet til Chantaburis ædelstensmarked og se byens gamle træhuse og Thailands største katolske kirke • Mere eventyr i blodet? Snup en tur til nabolandet Cambodja • Læs mere i min Koh Chang rejseguide

Rejsen dertil og overnatning

Med fly til Bangkok, hvorfra du kan køre ca. fem timer til Koh Chang eller flyve videre til den lille lufthavn i Trat. På min side thailandrundt.dk laver vi skræddersyede rejser til Koh Chang – alternativt booker du selv fly, hotel og transport. Generelt er det nemt at rejse rundt i Thailand, men vil du gerne have alt ordnet hjemmefra, så sidder vi klar til at hjælpe – se mere på thailandrundt.dk.

Dejlige Klong Prao Beach på Koh Chang

Kerala – Indien

Marts er en rigtig god måned at besøge Kerala. Vejret er varmt og solrigt, men det er også i marts, du kan opleve den farverige hindufestival Holi, der bl.a. fejrer Vishnus sejr over dæmonen Holika. Prisen på overnatning stiger lidt under festivalen, men generelt er Indien et rigtigt billigt rejseland, så det er næppe noget, der vælter budgettet. Temperaturen i Kerala ligger på 31-34 °C i marts, der som nævnt har masser af sol.

Højdepunkter i Kerala

Overnat på en risbåd på The Backwaters • Besøg Kochi og gå på opdagelse i historien om bl.a. krydderier og europæiske kolonimagter • Tag op i højlandet for at besøge Munnar og Periyar Nationalpark • Forkæl dig selv med en ægte ayurvedabehandling • Slap af på de eksotiske strande omkring Kovalam • Læs mere om Kerala i indlæggene Kochi – Malabarkystens centrum, Keralas Backwaters – med risbåd i Sydindien, Periyar Nationalpark – et besøg i Keralas højland og Kovalam – badeferie i Indien.

Rejsen dertil og overnatning

Kerala har to hovedlufthavne – Kochi og Trivandrum, der begge er betjent af bl.a. Emirates, Air India, Qatar Airlines og Turkish Airlines. Kerala er oplagt til en rundrejse – du kan enten tage lokaltransport fra by til by eller få et rejsebureau til at hjælpe dig. Book hotel på hotels.com og find udflugter og aktiviteter hos Viator.

At sejle med risbåd på Keralas backwaters er en stor oplevelse

Hanoi – Vietnam

Det bliver sjældent rigtig koldt i Hanoi, men det er bare meget mere behageligt at besøge Vietnams hovedstad om foråret. Det varmere vejr giver mere liv i gaderne og især omkring Hoan Kiem-søen. I marts kan du også se kirsebærtræerne blomstrer og deltage i den japanskinspirerede Cherry Blossom Festival. Forvent 21-24 °C i Hanoi i marts.

Højdepunkter

Nyd noget af verdens bedste gademad (måske på en food tour) • Besøg Ho Chi Minhs Mausoleum • Lær mere om Vietnams landsfader i Ho Chi Minh-komplekset med præsidentpaladset, den ensøjlede pagode og Ho Chi Minhs pælehus • Gå på opdagelse i det smukke litteraturtempel • Snup en cykeltur til Hanois forstæder • Oplev f.eks. Sapa og Halong Bay på spændende flerdagsture • Læs mere om Hanoi i indlæggene Hanoi – et besøg i Vietnams Hovedstad, Food Tour i Hanoi og 7 gode spisesteder i Hanoi.

Rejsen dertil og overnatning

De senere år er Hanoi og resten af Vietnam blevet nemt tilgængelig fra Danmark. Både Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines flyver til Hanoi, og på hotels.com og booking.com kan du finde et stort udvalg af overnatningssteder. Vil du have alt arrangeret hjemmefra, kan vi på min side thailandrundt.dk lave præcis den rejse til Vietnam du ønsker med fly, hotel, transport og måske oplevelser inkluderet. Se mere om rejserne til Vietnam her.

I Hanoi er det at gå rundt i gaderne en oplevelse i sig selv

Unawatuna – Sri Lanka

Mange anser marts for det bedste tidspunkt at besøge badebyen Unawatuna på den sydlige del af Sri Lanka. I hvert fald er marts den måned med flest solskinstimer – helt perfekt, hvis man vil dase på de dejlige strande. Du kan forvente temperaturer på 30-32 °C.

Højdepunkter

Nyd driverlivet på de lækre hvide strande med krystalklart vand • Besøg Den historiske by Galle • Tag på hvalspotting i Det Indiske Ocean (afhængig af sæson) • Oplev den buddhistiske festival poya • Prøv en safari i Yala Nationalpark, hvor du bl.a. kan se elefanter og leoparder • Læs mere om i indlægget Unawatuna – ubekymret strandliv på Sri Lanka.

Rejsen dertil og overnatning

Hovedlufthavnen på Sri Lanka ligger lige nord for hovedstaden Colombo, hvorfra der er et par timers kørsel til Unawatuna. Du kan flyve til Colombo med f.eks. Srilankan Airways via London, Emirates via Dubal og Turkish Airlines via Istanbul. Du kan klikke ind på min side thailandrundt.dk, hvor vi kan hjælpe dig med at lave din personlige rejse til Sri Lanka med fly, hotel, transport og måske rundrejseprogram inkluderet. Er du på egen hånd kan du læse mere i indlægget At rejse på Sri Lanka.

Unawatuna har en af de bedste strande på Sri Lanka

Sal – Kap Verde

Kap Verde har varmt vejr året rundt, og mens januar og februar kan have list ustadigt vejr og kølige aftener, så er der mere garanti for sol og varme i marts, hvor temperaturen ligger på 24-26 °C. Ofte bliver det årlige karneval afholdt i marts – endnu en grund til at besøge Kap Verde i den første forårsmåned.

Højdepunkter

De dejlige strande ved badebyen Santa Maria • Besøg saltbruddet ved Pedra de Lume • Tag på sejltur i øhavet og ha’ uspolerede Boavista som mål • Oplev kultur og natur på øerne Santiago og Fogo • Læs mere i indlæggene Kap Verde – sol og strand ved verdens ende og Santiago – Kap Verdes hovedø.

Rejsen dertil og overnatning

Øen Sal er for længst blevet et charterrejsemål. Vil du rejse på egen hånd kræver det en mellemlanding, men til gengæld kan du selv bestemme rejsetidspunkt- og længde ligesom du har bedre mulighed for at rejse fra ø til ø.

Den dejlige strand ved Santa Maria

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her