Hjem Asien De bedste steder at shoppe i Asien

De bedste steder at shoppe i Asien

7 steder i Asien, hvor du kan gå shop-amok

Elsker du Asien og elsker du at shoppe, så vil denne rejserute uden tvivl være lige noget for dig. Du skal besøge syv af Asiens absolut bedste steder at shoppe, og skulle du få lyst til den helt store shoppingrundrejse, så kommer du nemt fra den ene by til den anden.

Det kræver dog god plads i kufferten, men uanset hvor i Asien du rejser, så kan du altid sende dine køb hjem til Danmark. Det nærmeste posthus kan hjælpe dig, og du skal regne med, at det tager 1-2 uger med fly og 2-3 måneder med skib.

1 Kathmandu – Nepal

Nepals fantastiske hovedstad er først og fremmest kultur og historie. Men i hele Kathmandu er der masser af muligheder for at shoppe til ultrabillige priser. Du skal bo i turistkvarteret Thamel, der er et overflødighedshorn af spændende varer fra hele Nepal.

Turistkvarter lyder lidt uoriginalt, men lige præcis her er der ikke kun souvenirs – du finder også f.eks designertøj, trekkingudstyr, bedeskåle og alt i filt. Krydderier? Så går du bare ned til Indra Chowk, hvor du undervejs finder endnu flere spændende shoppingmuligheder.

Kathmandu er det ultimative kulturchok. Er det din første rejse til Asien, og synes du det hele bare bliver for meget, så trøst dig med, at det ikke bliver værre – tværtimod. Nåh ja, det skulle da lige være, hvis du planlægger at besøge vanvittige Varanasi i Indien. Læs mere om Kathmandu og læs mere om at rejse i Nepal.

Turistkvarteret Thamel i Kathmandu

2 Bangkok – Thailand

Næste stop er Bangkok, der uden tvivl er en af verdens bedste shoppingbyer. I hvert fald er det den mest alsidige. Fra imponerende markeder til moderne shoppingcentre i adskillige etager.

Først og fremmest skal du selvfølgelig besøge weekendmarkedet, hvor næsten 20.000 boder venter med alt fra smykker og kunsthåndværk til sko, tøj og tasker fra Bangkoks små designere.

I shoppingcentrene omkring Siam Square finder du bl.a. mærketøj, men husk at området også byder på pop-up boder med f.eks. lokalt fremstillet tøj og accessories. Bangkok er selvfølgelig også thaisilke, som du kan købe mange steder – bl.a. hos Jim Thompson.

Bangkok er selvfølgelig meget anderledes end Danmark, men kommer du fra Kathmandu, vil du føle, at du er kommet tilbage til civilisationen. Thailands hovedstad er gigantisk, men det er nemt at komme rundt med både metro og skytrain.

Læs mere om Bangkok i guiden og læs mere om at shoppe i den thailandske hovedstad i indlæggene Fem gode steder at shoppe i Bangkok, Siam Square – Bangkoks shoppingmekka og Asiatique & historien om H.N. Andersen.

Pop-up butikker ved Siam Square

3 Chiang Mai – Thailand

Fra Bangkok rejser I nordpå til Chiang Mai, der er Thailands andenstørste by. Chiang Mai har masser af god shopping, men her handler det ikke om indkøbscentre – byen har til gengæld en lang række spændende markeder med varer fra områdets etniske minoriteter og især sko, tøj, tasker og smykker kreeret af lokale designere.

Byen har et kreativt miljø, og det afspejles i alle de lækre ting du kan købe på bl.a. søndagsmarkedet og i night bazar. Te, kaffe og keramik er andre gode indkøbsmuligheder. Afsæt så meget tid i Nordthailand at I kan nå nogle dage i Pai, hvor I finder endnu mere unikt design og second hand, der generelt har tråde til hippiemiljøet.

Chiang Mai er Bangkok ultralight. En utrolig rar og venlig by, hvor du kan nå det meste til fods, hvis du bor i centrum. Husk også at slippe indkøbskurven for at opleve alt det andet Chiang Mai har at byde på: Templer, lækker mad og masser af smuk natur. Læs mere om Chiang Mai og læs mere om Pai.

Søndagsmarkedet i Chiang Mai

4 Hongkong

Hongkong må have verdensrekord som byen med flest shoppingcentre. Faktisk kan Nathan Road i Kowloon nemt betragtes som et tre kilometer langt sammenhængende shoppingparadis med utallige butikker og indkøbscentre.

Men der er mere at komme efter på Hongkong Island på den anden side af Victoria Harbour. Her fortsætter de mange shoppingcentre, men du finder også mindre markeder og en af verdens største Applebutikker.

Ikke langt derfra venter Causeway Bay med endnu flere muligheder for at fylde kufferten. Tag guldkortet med – lige med undtagelse af f.eks. kosmetik, så er Hong Kong dyr – meget dyr.

Til gengæld kan du købe ALT, og er du til Gucci, Hermés eller et af de andre store brands, så stiller du dig bare op i køen af nyrige kinesere, der shopper stort i mærkevare

Hong Kong er enorm, men det et utrolig nemt at komme rundt. Tag metroen, der også forbinder Kowloon med Hong Kong Island, men prøv også den legendariske Star Ferry. Læs mere om Kowloon eller Hong Kong Island og få tips og gode råd til at rejse i Hong Kong.

Hong Kong har tusinder af butikker og enorme shoppingcentre

5 Hanoi – Vietnam

At komme fra Hongkong til Hanoi er som at komme til en helt anden verden. Væk er de gigantske shoppingcentre, der er skiftet ud med småbutikker, hvor du bl.a. finder gallerier, kunsthåndværk og skræddersyet tøj lavet af lokale designere.

Selvfølgelig kan du også finde bunker af souvenirs og bl.a. tøj og tasker lavet til turisterne, men prøv at gå rundt i det gamle kvarter, hvor der ligger adskillige skræddere og butikker med unikke designs. Her gemmer man gerne dine mål, så du hjemme fra Danmark roligt kan bestille lækkert skræddersyet tøj.

I Hanoi er der kun et sted at bo; i eller omkring det gamle kvarter, hvor du helt sikkert ikke løber tør for shopping. Du kan med lethed gå rundt i de mange gader og ned til f.eks. det franske kvarter syd for Hoan Kiem-søen. Læs mere om Hanoi.

Hanois gamle kvarter er proppet med gode shoppemuligheder

6 Hoi An – Vietnam

På trods af størrelsen byder Hoi An på fantastiske shoppingmuligheder. Den charmerende by i det centrale Vietnam er blevet et slags centrum for designere og kreative forretningsdrivende, der tilbyder varer som håndlavede sko og skræddersyet tøj.

Andre indkøbsmuligheder er bl.a. kunsthåndværk, unikke smykker og meget meget mere. Alt kan du købe i fred og ro i det historiske centrum, hvor biler er forbudt.

Hoi An er en mindre by, og det giver mulighed for at bo i rolige omgivelser med f.eks. pool og stadig have få minutter til byens centrum. Selvom Hoi An ikke er særlig stor, så er der mere at komme efter end shopping. Strand, madlavningskurser og cykelture i omegnen for blot at nævne noget. Læs mere om Hoi An.

Mange af Hoi Ans historiske huse er indrettet som forretninger

7 Ubud – Bali

Balis kulturelle centrum har også de absolut bedste shoppingmuligheder på den populære ferieø. Spring turistmarkedet over og gå i stedet for på opdagelse i byens gader, hvor du finder butikker med kunsthåndværk, designertøj og håndlavede sko.

Og så bugner Ubud og omegn af spændende gallerier, hvor du kan udsmykke hjemmet til få penge. Her møder du som regel kunstneren selv, og du kan selv deltage i f.eks. malekurser.

Yoga, helse og wellness er også i fokus i Ubud, der selvfølgelig har masser af varer med udstyr, olier og cremer.

Ikke nok med at Ubud har Balis bedste shopping, så finder du også det største og mest alsidige udvalg af overnatningsmuligheder. Bo i byen eller med udsigt til de skriggrønne rismarker. Læs mere om Ubud.

Der er masser at shoppe i Ubud

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her