Hjem Rejseliv Godt nytår 2019

Godt nytår 2019

2018 bød på mange fantastiske rejseoplevelser

Så gik endnu et år og vi skriver nu 2019. Igen har det været et dejligt rejseår med fantastiske oplevelser i nær og fjern.

På min rejse til Vietnam kom jeg forbi Hong Kong, der blev land/territorie nummer 45 jeg har besøgt. Det blev også til nogle gode gensyn med Hanoi, Krabi og Chiang Mai, hvor jeg bl.a. brugte tiden på at finde gode spisesteder og selvfølgelig opdatere mine indlæg med den nyeste rejseinformation.

Af nye steder besøgte jeg bl.a. Phu Quoc, Koh Jum, Pai og Mai Chau. Derudover blev det til en del udflugter til diverse seværdigheder.

Det har været et rejseår med både godt og skidt – heldigvis mest godt. Jeg har valgt nogle ting ud i begge kategorier fra året 2018.

Hvad var godt

Pai

Det er kun få dage siden jeg blev færdig med mit indlæg om Pai, der bare er så skøn. Den lille by i Nordthailand er et lysende eksempel på, at det er muligt at leve helt anderledes end i den vestlige verden.

Det er et sted, hvor der er plads til skæve eksistenser og mange forskellige slags mennesker, der er helt ligeglade med status, karriere og rigdom. Et herligt fristed som jeg håber at besøge igen.

Mit samarbejde med rejsebureauer

2018 blev også året, hvor jeg på min side thailandrundt.dk for alvor fik gang i mit samarbejde med forskellige rejsebureauer, der gør det de er bedst til: at lave rejser til Østen.

Jeg elsker selv at rejse og bruger en del tid på research inden jeg tager afsted og vil kun have det bedste uden det nødvendigvis behøver at være dyrt. Det er det, man kalder værdi for pengene.

Det er derfor en fornøjelse at have fundet et dansk rejsebureau, der har samme ambitioner. En endnu større fornøjelse er det, at vi sammen allerede har sendt adskillige danskere afsted på Danmarks bedste rejser til Østen. Du kan se mere om rejserne til f.eks. Thailand på thailandrundt.dk.

Skønne Pai
Hanoi

Vietnams hovedstad skal også på listen over gode oplevelser i 2018. Det er her, du finder det ægte Vietnam uden al det forlorne turist-hurlumhej, som desværre også er en del af det skønne sydøstasiatiske land (se mere om det længere nede).

Hanoi er i sig selv bare et fantastisk sted med superlækker mad, men ikke langt derfra er der også seværdigheder i verdensklasse – f.eks. Sapa og Halong Bay.

At rejse i Asien

Hver gang jeg kommer hjem fra Asien glæder jeg mig over, hvor nemt det er at rejse rundt. Jeg kan sagtens forstå, hvis man vil bruge et rejsebureau og have alt på plads hjemmefra, men det er faktisk ingen sag at rejse fra by til by eller fra land til land.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan din ferie i Asien kan se ud. Du kan skræddersy rejsen som du vil og så er det tilmed superbilligt.

Spring ud i en verden af muligheder og hvis du lige som jeg er den lidt bekymrede type, der spekulerer på om alt nu går godt, så har jeg kun en ting at sige: kom afsted – alle dine bekymringer bliver gjort til skamme – i de mange år jeg har rejst rundt i Asien har alt bare klappet.

Koh Jum blev også besøgt i 2018

Hvad var skidt

Når Vietnam er værst

Vietnam er uden tvivl et af mine favoritrejselande, men desværre tænker man ikke særligt langsigtet i turistindustrien. Når områder skal udvikles og modnes til turisme er der tilsyneladende kun et mål: Penge nu og her.

Ingen tænker over konsekvenserne, når man som på Phu Quoc gør klar til krydstogtskibe og bygger kæmpehoteller i en rasende fart. Øen er overhovedet ikke gearet til så mange turister og det paradis som Phu Quoc kunne være bliver i rekordfart forvandlet til et forlorent turistcirkus.

Det samme i noget mindre grad oplevede vi i Mai Chau, der kunne være et autentisk møde med det landlige Vietnam, men som bare bliver en turistfælde. Tag ikke fejl – både på Phu Quoc og i Mai Chau har du mulighed for at få en fantastisk ferie med unikke oplevelser, husk bare at se dig rigtig godt for og vælg hotel med omhu.

Min kommune

Lidt udenfor hvad denne side ellers handler om og alligevel ikke. Mine mange rejser og ophold i udlandet får mig automatisk til at kigge på, hvad vi her i Danmark egentlig tilbyder turisterne. Og her er det jo nærliggende at starte lokalt – f.eks. i den kommune jeg bor i: Halsnæs.

En kommune med uanede muligheder i form af smuk natur omkring Danmarks største sø Arresø og en spændende historie med bl.a. fremstilling af krudt. Frederiksværk var hjem for det tidligere Danske Stålvalseværk og kanalerne i centrum giver et charmerende bymiljø, som man ikke ser mange andre steder.

Nåh ja – her i Halsnæs har vi også nogle af Danmarks bedste strande, et unikt økosamfund i Dyssekilde og et pragtfuldt havnemiljø i Hundested primært stablet på benene af private initiativer. Vi er også en del af nationalparken Kongernes Nordsjælland.

Med andre ord, så har vi i Halsnæs masser at tilbyde turisterne, men det bliver bare ikke prioriteret fra politisk side. Det er et par år siden turistinformationen i centrum af Frederiksværk lukkede – for dyrt som en af kommunens borgmesterkandidater udtrykte det, og han kunne samtidig konstatere, at der jo alligevel ikke kom nogle turister. Nej, vel – man undrer sig!

I dag har vi her i Halsnæs så ikke turistinformation, men turistinspiration, der er et stativ med brochurer, som kan findes ved toiletterne i centret eller på biblioteket, når det ellers har åbent. Hvor sølle og uambitiøst kan det blive ?

Godt nytår

Hvor sølle kan det blive?

6 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her