Hjem Asien At rejse i Hongkong – tips og gode råd

At rejse i Hongkong – tips og gode råd

Få masser af nyttig rejseinformation inden din rejse til Hongkong

Skal du rejse til Hongkong, kan du her få tips og gode råd. Du kan bl.a. læse om mad, transport og overnatning.

I min Hongkong Guide kan du læse mere om områder og seværdigheder.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Oktober til marts/april får mindst nedbør. Vintermånederne kan dig være kølige. Hong kong modtager en hel del regn i sommermånederne, hvor det også er varmt og fugtigt. September kan byde på tyfoner.

Transport og indrejse

Ind og ud

Hongkongs lufthavn er stor og har mange gode flyforbindelser fra Danmark. Du kan flyve med ét stop med bl.a. KLM, Finnair, Lufthansa, Emirates og Qatar Airways. Fra Billund og Aalborg kan du tage med f.eks. KLM og Turkish Airlines. Find billige flybilletter her.

For indrejse i Hongkong kan du se de aktuelle regler på Udenrigsministeriets hjemmeside her. I øjeblikket kræves der visum for danske statsborgere at besøge Hongkong. Der skal skrives et indrejsekort, hvor du skal gemme kopien, som du afleverer ved udrejsen.

Vi rejste dog ud af Hongkong gennem den automatiske paskontrol og afleverede ikke kopien, så umiddelbart virker reglen lidt formålsløs. Men gem kopien for en sikkerheds skyld.

Fra lufthavnen til hotellet

I lufthavnen er der fint skiltet. Du kan tage en taxa til dit bestemmelsessted, og så er det bare at følge skiltene ud til taxakøen. Der er taxaer i forskellige farver, der kun kører i bestemte områder i Hongkong. Langt de fleste turister skal have en rød taxa, der dækker bl.a. Kowloon og Central (Hongkong Island)

Der er personale ved taxaerne, som viser dig hen til den rigtige kø. Ventetiden på en taxa er som regel ganske kort. Ha’ gerne adressen på dit bestemmelsessted klar og helst på kinesisk/kantonesisk.

Prisen for en tur fra lufthavnen til Kowloon og Central er ca. 270-300 HKD. Taxametret bliver slået til, men ofte er det alligevel faste priser. Der betales ekstra (2-5 HKD) pr. kuffert.

Fra lufthavnen kan du også tage bussen til centrum – linje A11 kører til Hongkong Island, mens linje A21 kører til Kowloon. Busserne kører fra klokken ca. 6 om morgenen til sen aften.

Toget Airport Express kører fra lufthavnen og retur til bl.a. Kowloon Station og Central. Det er en superhurtig måde at komme ind til byen – transporttiden er ca. 25-30 min.

Den legendariske Star Ferry på vej fra Kowloon til Hong Kong Island

At komme rundt

Skal du bruge de offentlige transportmidler meget, så kan du med fordel købe et Octopus Card, der bl.a. få på metrostationerne. Kortet gælder til stort set alle offentlige transportmidler.

Metro

Hong Kongs metro er nem at bruge. Har du ikke et Octopus Card kan du købe enkeltbilletter i billetautomaterne. Find stationen på skærmen og klik på den. Prisen kan nu ses, og du kan betale med både mønter og sedler.

Når du bruger metroen, er det en rigtig god idé at finde den rigtige udgang på endestationen. Stationerne er enorme, og du kan nemt komme op fra undergrunden i en sidegade på den forkerte side at vejen.

Offentlige busser

Hongkong har masser af busser – dobbeltdækkerbusser som var vi i London. Både dem og sporvognene, der ligner busserne, kommer godt rundt i byen og er overraskende nemme at bruge.

Taxier

Taxier kan prajes på gaden, og der er rigeligt af dem. Der køres efter taxameter. Bemærk, at ikke alle taxier du stopper vil køre fra f.eks. Kowloon til Hongkong Island eller omvendt. Der findes (få) taxaholdepladser for taxaer, der krydser havnen.

Når du går rundt i gaderne, kan du holde øje med de lyserøde skilte, der viser vej til turistattraktioner og kulturelle steder. Flere steder er der såkaldt subways-tunneller, hvor der også er god skiltning, og de kan med fordel benyttes.

Byen har selvfølgelig sine tourbureauer, der arrangerer rundture i Hong Kong eller ture med specielle temaer.

Kun få har råd til at bo på det mondæne The Peninsula

Overnatning

Som så mange andre ting i Hongkong er overnatning ekstremt dyrt. Det er et sted, hvor du ikke får meget for pengene og et tre-stjernet hotel koster ikke sjældent over kr. 1000,- pr. nat.

Budgetrejsende har virkelig svære vilkår i Hongkong, hvor værelserne på de billigste hoteller og guesthouses er meget meget små og kompakte. Ofte er det blot et antal små rum på en etage i et af byens højhuse.

Langt de fleste turister bor i Kowloon eller på Hongkong Island. Sidstnævnte har en stribe af byens mest berømte seværdigheder som f.eks. Victoria Peak, men Hongkong Island omkring central er også finansdistriktet, og der sker ikke meget om aftenen.

Det gør der til gengæld i Kowloon, som er proppet med mennesker til langt ud på natten. Heldigvis er det nemt at komme fra Central til Kowloon og omvendt med metroen. Du kan booke hotel i Hong Kong med prisgaranti her.

Anbefalede overnatningssteder

The Salisbury YMCA– Klassisk og meget populært hotel med topbeliggenhed i Kowloon. Her er både enkeltværelser og familiesuites. Et godt sted at møde andre rejsende.

Sunrise International Boutique Hostel – småt, men rent og med venlig ejer. Absolut et af de bedste steder af de mange, der blot er en stribe rum i et højhus. Perfekt beliggenhed på Nathan Road i Kowloon tæt på metro.

B.P. International – kåret til best value hotel i Hong Kong på Tripadvisor. B.P. International ligger lige nord for Kowloon Park tæt på Nathan Road og Temple Street Market.

Hotel ICON – Dyrt, men alligevel et af de billigste af tophotellerne i Hong Kong. ICON ligger i den østlige del af Kowloon med 15-20 minutters gang til de populære shoppinggader.

Byens mange markeder et af de billigste steder at spise – her Temple Street Market i Kowloon

Mad og drikke

Mad i Hongkong

Mad og spisesteder i Hongkong er et kapitel for sig og har endda sin helt egen side på openrice.com. Det er et godt sted at læse anmeldelser og få inspiration til restaurantbesøg.

Hongkong har et overvældende antal spisesteder, der serverer mad fra hele verden. Fra gadekøkkener og huller i væggen til vild luksus og Michelinrestauranter. Som i andre steder i Asien går man meget op i mad, og det er som om, at de lokale spiser hele tiden og døgnet rundt.

Også mad og drikke er rasende dyrt i Hongkong. Selv på de enkle og lokale spisesteder koster en ret 60-80 kr., og det er naturligvis væsentlig dyrere at besøge de internationale restauranter.

Det lokale køkken er kantonesisk med primært nudelretter og dim sum, men du kan selvfølgelig få mad fra hele Kina ligesom det øvrige Asien også er rigt repræsenteret i især Kowloon.

Hongkong er en moderne storby med stærk europæisk indflydelse og som gammelt handelscentrum, der er i årtier har været åben for den omkringliggende verden, kommer du ikke til at sulte uanset hvad din livret er.

Lækker dim sum

På de lokale spisesteder lægger tjeneren regningen på bordet, og der betales ved kassen. Her spises der udelukkende med pinde og kun få steder kan fremtrylle kniv og gaffel.

På hotellerne og de internationale restauranter betaler man regningen som i Danmark, og her er der ofte kniv og gaffel til rådighed. På de mest populære restauranter er det en god idé at reservere bord.

Her og der finder du gader og områder med en større koncentration af spisesteder – det gælder f.eks. Hau Fook Street (primært lokal og asiatisk mad) og Knutsford Terrace, der er lidt mere mondænt uden dog at være superfint. Begge steder ligger i Kowloon.

Det gør det livlige Temple Street Market også. Her kan du spise sammen med de lokale i en hektisk og livlig atmosfære.

Hongkong Island omkring central er mest internationale restauranter, men det er et område, hvor der ikke er så meget liv om aftenen. For et større udvalg af spisesteder kan du tage ud til Wan Chai og især Causeway Bay. Det er nemt at tage metroen til begge områder.

Mange shoppingcentre har også food courts, hvor du kan vælge mellem 15-20 boder med hver deres køkken. Det er ofte forholdsvis billigt og en god måde at komme rundt i det asiatiske køkken.

Drikke

Hongkong er også fest og farver. Her finder du alt fra engelske pubs til cocktailbarer og fashionable klubber. Førnævnte Knutsford Terrace har også en lang række barer, der både tiltrækker lokale, turister og fastboende udlændinge.

Kø ind til Gucci-butikken på Canton Road

Shopping

Hongkong har tusindvis af butikker. Du kan finde alt fra kvinder, hvis forretning blot er et lille bord med varer til eksklusive mærkevarebutikker og Apples gigantiske flagshipstore omkring molerne ved Central på Hongkong Island.

Central siges at have de mest mondæne shoppingcentre, men på f.eks. Canton Road i Kowloon finder du bl.a. Gucci, Hermés og Chanel.

Parallelgaden Nathan Road synes at være et langt shoppingcenter. Langs en strækning på 2-3 km ligger der forretninger på stribe og det ene shoppingcenter afløser det andet.

Sådan er det også ved Causeway Bay på Hongkong Island, hvor der er alle muligheder for at svinge kreditkortet. Udover shoppingcentrene ligger der også gader som f.eks. Lee Tung Avenue, hvor du finder specialbutikker.

Praktisk information

Religion

I Hongkong praktiserer man (som i Kina) et mix af taoisme, buddhisme, forfædredyrkelse og Konfusius lære. Et besøg i et af byens templer byder på røgelsespinde, levende lys og masser af bedende. Hongkong har også ca. 800.000 kristne.

Penge

I Hongkong hedder valutaen Hong Kong Dollar, der forkortes HKD. Der findes masser af kontantautomater rundt om i byen og de fleste har også engelsk menu. Kreditkort accepteres i vid udstrækning – især visakort.

Drikkepenge

Piccoloer og rengøringspersonale forventer drikkepenge. Det samme gør tjenere på bedre restauranter – også selvom der ofte er lagt service på regningen.

Sprog

I Hongkong tales der kantonesisk (og kinesisk), men i turistindustrien og hos den veluddannede del af befolkningen tales der glimrende engelsk. Der er dog også mange, der ikke taler engelsk – f.eks. en del taxachauffører.

EL

De fleste stikkontakter er designet til at kunne tage trebenede stik. Danske tobenede stik kan dog sagtens bruges.

Forsikring og sundhed

Husk at tegne en rejseforsikring (måske har du allerede en i din indbo-forsikring) – hospitalsindlæggelse og et besøg ved lægen kan være dyrt. Tjek også om du skal have vaccinationer inden du rejser. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Øvrigt

Du kan hente Udenrigsministeriets app “Rejseklar”, hvor du kan få tips og gode råd til rejsen. Du kan også skrive dig på Danskerlisten. Hent app’en her. Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning til Kina her.

Kort over Hongkong

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her