Hjem Rejseliv 10 mindeværdige udsigter

10 mindeværdige udsigter

Tag med til bl.a. USA, Kina, Vietnam, Malaysia og Thailand

Hvem elsker ikke gode udsigter? Det gør jeg i hvert fald. Om det er fra toppen af et bjerg, en bygning eller måske fra terrassen på hotelværelset, så er det bare noget særligt, når man kan skue ud over verden.

Det sætter tanker i gang og giver en følelse af frihed. Her kommer en stribe af de bedste og mest mindeværdige udsigter jeg har oplevet.

1 Oriental Pearl Tower – Shanghai, Kina

Halløj for en udsigt. Nåh ja, hvis man ellers kan se noget. Det er først da disen letter og smoggen forsvinder fra byen, at Shanghais imponerende skyline åbenbarer sig for os. Og hvilken skyline. Så langt øjet rækker er der højhuse, og at Shanghai er en af verdens hurtigst voksende byer er vi slet ikke i tvivl om.

Pudong-området, hvor vi er nu er et godt eksempel på, hvor stærkt det kan gå. For blot 25 år siden lå her en mark, og Oriental Pearl Tower er for længst blevet overhalet som Shanghais højeste bygning. Lige ved siden af kigger vi op på det 492 meter høje Shanghai World Financial Center, der i år måtte se sig slået af Shanghai Tower.

Platformen på tårnet i Oriental Pearl Tower er yderst lavet af glas, og de fleste turister tænker sig lige om en ekstra gang, inden de træder herud. Læs mere om Shanghai.

oriantal-pearl
Udsigten fra Oriental Pearl Tower er flot, men det er også spændende at stå på glasgulvet i 270 meters højde

2 Calakmul – Mexico

Der er helt stille. Kun junglens lyde kan jeg høre fra den grønne skov under mig. Her og der popper toppen af ældgamle pyramider op over træerne, og jeg spekulerer over, hvordan livet var dengang Jaguar Klo regerede her.

Vi er kørt 60 km gennem junglen fra hovedvejen mellem Campeche og Chetumal på Yucatán-halvøen i Mexico for at besøge Calakmul, der engang var en af mayaernes magtfulde byer.

Jeg har besteget struktur 2, en pyramide, hvor jeg fra toppen har en forrygende udsigt. Der er jungle så lang øjet rækker, og mod sydvest ligger Guatemala og Tikal, der blev Calakmuls endeligt.

Men det bedste er faktisk, at her ikke er nogen turister. Kun os, der får lov til at lege Indiana Jones for en stund. Læs mere i indlægget Calakmul – de gemte mayaruiner.

Udsigt over struktur 1 i Calakmul

3 Voi Safari Lodge – Kenya

Hvor er verden dog stor. Sådan tænker jeg hver gang jeg sen eftermiddag sidder på min terrasse på Voi Safari Lodge i Tsavo Nationalpark i Kenya. Jeg kigger ud på en enorm slette af savanne, der gemmer på så meget liv. Men verden er desværre ikke så stor, at der er plads til os alle.

Den trofaste elefantflok, der dukker op hver eftermiddag for at drikke ved vandhullet nedenfor min terrasse tilhører en art, der bliver færre og færre af. Men elefanter er ikke det eneste jeg ser. Antiloper, vandbukke, zebraer og flere andre dyr kommer også forbi og gør dagene til noget særligt. Læs mere om Tsavo Nationalpark.

Endeløs savanne set fra Voi Safari Lodge

4 Top of The Rock – USA

Billigt er det ikke, men udsigten fra Top of The Rock over Manhattan er helt fantastisk. Det er i fugleperspektiv vi rigtig får et indtryk af New Yorks størrelse, og så er det lige præcis her, man har det bedste kig til berømte Empire State Building.

Top of The Rock ligger på toppen af Rockefeller Center og med sine 70 etager er det en af New Yorks højeste bygninger. Vi har ikke kun udsigt til Empire State Building, men også til bl.a. Central Park, Hudson-floden og Crysler-bygningen. Læs mere i indlægget New York – på opdagelse i The Big Apple.

Top of The Rock – udsigt over Manhattan fra toppen af Rockefeller Center

5 Langkawi – Malaysia

Udsigten fra toppen af Mount Machinchang på Langkawi er formiddabel. Til den ene side tæt dybgrøn jungle og til anden det smukke Andamanhav, hvor spredte småøer popper op som paddehatte.

Mount Machinchang er dog ikke for alle og enhver. Nogle vil nok synes, at turen op til bjerget med verdens stejleste kabelbane er lidt af en udfordring, mens andre vil have det svært med den ikoniske skybridge – en 125 meter lang hængebro, der efterhånden er blevet øens vartegn. Læs mere i indlægget Langkawi – Malaysias populære paradisø.

Den ikoniske Skybridge og den tætte jungle

6 Lanjia Lodge – Thailand

Uret ringer hver morgen klokken 6, for jeg vil ikke gå glip af udsigten. Udsigten jeg aldrig bliver træt af. Den tidlige morgen i landsbyen Ban Kiew Karn i det nordligste Thailand er i en klasse for sig. Fra min store terrasse på Lanjia Lodge står solen op bag bjergene i Laos og lyser skydækket op, der ligger som en dyne af den fineste uld under os.

Farvespillet på himlen langt ude i horisonten er i alle røde og orange nuancer, og det er sådan en stund, der gerne må vare evigt. Når solen et par timer senere har brændt skyerne væk, kan vi se Mekongfloden og de små byer under os. Læs mere i indlægget Lanjia Lodge – perlen i Ban Kiew Karn.

Smuk udsigt fra terrassen på Lanjia Lodge

7 Dalat – Vietnam

Udsigten er fantastisk. Fra min position oppe over Sydvietnams bjerge kan jeg se tæt jungle og det store Quang Trung-reservoir, som vi netop har besøgt. Selvom det er en anelse nervepirrende at sidder heroppe i kabelbanen, så kan vi sagtens nyde det smukke landskab.

Vi kommer forbi små huse og gigantiske træer og kan se røgen fra adskillige bål stige op fra skoven. Dalat er mindre, men travl by, og det er faktisk i fugleperspektiv jeg virkelig forstår områdets skønhed.

Det frodige tæppe af skov og grønklædte bjerge i horisonten er dragende. Hvad mon gemmer sig der? Læs mere i indlægget Dalat – på tur i de vietnamesiske bjerge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På tur med kabelbanen ved Dalat

8 Sametnangshe – Thailand

Sametnangshe er kendt for de fantastiske solopgange, men dagen lang har vi en mageløs udsigt over Phang Nga-bugten i Thailand. Lige derude ligger hundredvis af grønklædte kalkstenstoppe, der gør både bugten og udsigten til noget særligt.

Hver morgen står vi tidligt op for at få solopgangen med. Sammen med et halvt hundrede andre mennesker, der også har fundet frem til dette næsten ukendte hjørne af Thailand, venter vi på at en ny dag skal begynde. Læs mere i indlægget Sametnangshe Viewpoint – solopgang i verdensklasse.

Udsigt over Phang Nga-bugten fra Sametnangshe

9 Sarangkot & Pokhara – Nepal

Verdensberømte Sarangkot skuffer ikke. Det er meget tidlig morgen, og fra vores hotel i Pokhara kører vi et kvarters tid op ad et lille bjerg til det velbesøgte udsigtspunkt, hvor man skal være hurtigt ud for at få en god plads. Helt forståeligt – for lige om lidt står solen op over Himalaya – et fantastisk syn.

Lige så smuk er udsigten fra Fredspagoden over Pokhara, Phewa-søen og det sneklædte Annapurna-massiv, der har over 10 bjergtoppe på over 7000 meter. Læs mere i indlæggene Sarangkot – solopgang over Himalaya og Pokhara – med udsigt til Himalaya.

Udsigt over Pokhara og Annapurna-massivet

10 Sirocco Restaurant – Thailand

64 etager oppe står vi og kigger ud over Bangkoks skyline. Bilerne nede på gaden synes uendelig små og det samme gør cruiseskibene på Chao Phraya-floden. Den mondæne restaurant Sirocco på toppen af Lebua at State Tower er verdens højeste udendørs beliggende restaurant.

Det er ikke kun maden, der er noget særligt, det er udsigten også. Især fra den store repos under The Dome, stedets karakteristiske kuppel, og fra den fancy Sky Bar, hvor vi kan se hele vejen ned på storbyens hektiske liv. Sirocco er ikke et sted for folk med højdeskræk. Læs mere om Sirocco Restaurant.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her