Hjem Nepal Sarangkot – solopgang over Himalaya

Sarangkot – solopgang over Himalaya

Solopgangen over Annapurna-massivet er en næsten spirituel oplevelse

Klokken er snart seks om morgenen. Det er bestemt ikke varmt, men jeg har heldigvis husket en lun trøje. Sammen med et par hundrede andre mennesker står vi i Sarangkot i Nepal og spejder mod øst for at se en af verdens mest spektakulære solopgange.

Det er mørkt, da vi ankommer til Sarangkot, men fra det øjeblik horisonten farves i varme rødlige nuancer stiger spændingen og kameraerne bliver gjort klar. Da de tre bjergtoppe foran os pludselig bliver lyst op af solens stråler begynder et magisk øjeblik. Et øjeblik af skønhed, der kulminerer, da den ildrøde kugle gør nat til dag.

Det er en næsten spirituel oplevelse, og vi har helt glemt, at vi stod op klokken fire, og at det faktisk er halvkoldt. Det er det her, vi har ventet på. Solens livgivende stråler, der reflekteres i Annapurnas sneklædte bjergtoppe.

sarangkot
Solens stråler rammer Annapurnas bjergtoppe

Annapurna-massivet

Annapurna-massivet består af syv toppe, hvoraf seks er over 7.200 meter. Det er især tre bjerge, der er tydelige fra Sarangkot; Annapurna syd (7.219 meter), Machapuchare (6.993 meter) og Annapurna ll (7.937 meter), men længere væk troner bl.a. verdens 10. højeste bjerg Annapurna l med sine 8.091 meter.

I hele verden findes der i alt 14 bjergtoppe over 8000 meter – de otte af dem ligger i Nepal. Annapurna I, der ligger derude i det fjerne var faktisk det første 8000-meter bjerg, som blev besteget.

En perfekt morgen i Sarangkot

Denne morgen er vejret perfekt. Luften er klar og det er helt skyfrit. Vi har med andre ord god sigtbarhed, og det er som om, at de enorme bjerge ligger lige derhenne.

Alle farer rundt på den lille platform for at få præcis det billede, der kan forevige denne fantastiske oplevelse. Naturligvis er selfiestængerne fremme og Annapurna-massivet bliver fotograferet fra alle tænkelige vinkler.

Da først solen dukker op over horisonten bliver det hurtigt lyst. Forestillingen er slut, og folk begynder så småt at køre ned ad bjerget igen. Det gør vi også, og det er med endnu en god oplevelse i bagagen.

Har du fået lyst til selv at besøge Sarangkot, så kan du finde praktisk information under billedet.
Sarangkot
Vi er ikke alene denne morgen i Sarangkot

Praktisk information til dit besøg ved Sarangkot

Vil du opleve solopgangen fra Sarangkot, kan du booke en tur i en af Pokharas tourbureauer. Få eventuelt dit hotel/guesthouse til at hjælpe dig.

Du kan også tage en taxi fra Pokhara, der kan vente i Sarangkot for at køre dig tilbage til dit hotel/guesthouse. Prisen er ca. 2500 rp.

I Sarangkot er der forskellige steder/platforme, hvor du kan se solpopgangen – nogle koster penge, andre er gratis. Det gælder selvfølgelig om at få den bedste plads, men ved solopgang er det bedst at stå mod øst, mens du får det bedste kig til bjergene mod nord.

Fortvivl ikke, hvis du kommer til at stå i anden række og har et ønske om at tage nogle gode billeder. Folk flytter hurtigt rundt, og da vi var forbi Sarangkot, var vi i første parket mod både øst og nord.

Nyttige links til din rejse til Pokhara

• Hotel i Pokhara – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Kathmandu – Sammenlign priser her
• Transfer – Kom nemt fra lufthavn til hotel med Hoppa
• Vaccinationer til Nepal – Se anbefalinger her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – Find den her

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her