Hjem Nepal Sarangkot – solopgang over Himalaya

Sarangkot – solopgang over Himalaya

+ praktisk information til dit besøg ved Sarangkot nederst på siden

Klokken er snart seks om morgenen. Det er bestemt ikke varmt, men jeg har heldigvis husket en lun trøje. Sammen med et par hundrede andre mennesker står vi i Sarangkot i Nepal og spejder mod øst for at se en af verdens mest spektakulære solopgange.

Det er mørkt, da vi ankommer til Sarangkot, men fra det øjeblik horisonten farves i varme rødlige nuancer stiger spændingen, og kameraerne bliver gjort klar. Da de tre bjergtoppe foran os pludselig bliver lyst op af solens stråler begynder et magisk øjeblik. Et øjeblik af skønhed, der kulminerer, da den ildrøde kugle gør nat til dag.

Det er en næsten spirituel oplevelse. Vi har helt glemt, at vi stod op klokken fire, og at det faktisk er halvkoldt. Det er det her, vi har ventet på. Solens livgivende stråler, der reflekteres i Annapurnas sneklædte bjergtoppe.

Solens stråler rammer Annapurnas bjergtoppe

Annapurna-massivet

Annapurna-massivet består af syv toppe, hvoraf seks er over 7200 meter. Det er især tre bjerge, der er tydelige fra Sarangkot; Annapurna syd (7219 meter), Machapuchare (6993 meter) og Annapurna ll (7937 meter), men længere væk troner bl.a. verdens 10. højeste bjerg Annapurna l med sine 8091 meter.

I hele verden findes der i alt 14 bjergtoppe over 8000 meter – de otte af dem ligger i Nepal. Annapurna I, der ligger derude i det fjerne var faktisk det første 8000-meter bjerg, som blev besteget.

En perfekt morgen i Sarangkot

Denne morgen er vejret perfekt. Luften er klar og det er helt skyfrit. Vi har med andre ord god sigtbarhed, og det er som om, at de enorme bjerge ligger lige derhenne.

Alle farer rundt på den lille platform for at få præcis det billede, der kan forevige denne fantastiske oplevelse. Naturligvis er selfiestængerne fremme, og Annapurna-massivet bliver fotograferet fra alle tænkelige vinkler.

Da først solen dukker op over horisonten bliver det hurtigt lyst. Forestillingen er slut, og folk begynder så småt at køre ned ad bjerget igen. Det gør vi også, og det er med endnu en god oplevelse i bagagen.

Har du fået lyst til selv at besøge Sarangkot, så kan du finde praktisk information under billedet.
Vi er ikke alene denne morgen i Sarangkot

Praktisk information til dit besøg ved Sarangkot

Vil du opleve solopgangen fra Sarangkot, kan du booke en tur i en af Pokharas tourbureauer. Få eventuelt dit hotel/guesthouse til at hjælpe dig.

Du kan også tage en taxi fra Pokhara, der kan vente i Sarangkot for at køre dig tilbage til dit hotel/guesthouse. Prisen er ca. 2500 rp.

I Sarangkot er der forskellige steder/platforme, hvor du kan se solopgangen – nogle koster penge, andre er gratis. Det gælder selvfølgelig om at få den bedste plads, men ved solopgang er det bedst at stå mod øst, mens du får det bedste kig til bjergene mod nord.

Fortvivl ikke, hvis du kommer til at stå i anden række og har et ønske om at tage nogle gode billeder. Folk flytter hurtigt rundt, og da vi var forbi Sarangkot, var vi i første parket mod både øst og nord.

Husk en lun/varm trøje – det er ret koldt om morgenen – især i vintermånederne.

Læs mere om Pokhara i min Pokhara Guide og i indlægget At rejse i Nepal kan du få tips og gode råd om bl.a. transport, overnatning og penge.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Nepal inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her