Du kender det sikkert godt. Det der med at have fundet det perfekte sted til en hyggelig aften med god mad i en afslappet atmosfære.
Et sted, hvor du på en eller anden måde føler dig hjemme, selvom du sidder på den anden side af jorden. Det er sådan vi har det, da vi sidder på Namsaah Bottling Trust i Bangkok.
Det gamle hus skiller sig markant ud. Her i den smalle gade omringet af højhuse er det som om, at Namsaah Bottling Trust har en vis tiltrækning. Måske fordi bygningen er lyserød, men også fordi der ser så hyggeligt ud.
Allerede ude ved vejen bliver vi budt velkommen og fulgt ind til den charmerende villa, som ejerne beskriver som en asiatisk gastrobar.
Det er ikke hvem som helst, der står bag Namsaah Bottling Trust. Den berømte kok Ian Kittichai har slået sig sammen med hans mangeårige ven, agent og musikproducer Frederic Meyer, den tidligere franske diplomat og i dag kunstelsker og iværksætter Jeremy Opritesco samt dj’en Justin Dunne.
En broget flok, der på hver sin måde har sat sit præg på gastrobaren. Indenfor er Namsaah Bottling Trust temmelig kitchet med gamle møbler, lange gardiner og masser af farver på væggene. Selvom nogle nok vil synes, det er lidt overdrevet, så passer det på en eller anden måde fint til den hyggelige villa.
Lækker mad og fantastisk service
Dumplings i pebersauce og forårsruller med basilikum samt risnudler og konfiteret and lander på vores bord. Aftenens forretter smager lige så godt som de ser ud. Især den cremede pebersauce er fantastisk og fuldstændig i balance.
Mens restaurantens mange rum er kunstfærdigt udsmykket, så er de enkle borde og stole udenfor en stor kontrast. Det er her vi i Bangkoks aftenhede sidder og nyder den fremragende mad.
Personalet er smilende og yderst hjælpsomme og svarer gerne på spørgsmål omkring det spændende menukort, der indeholder retter, som vel bedst beskrives som thailandsk fusionskøkken med et twist.
Det er mange af de retter og ingredienser, du kender, men tilberedt på nye måder og tilsat råvarer, man normalt ikke forbinder med Thailand. Vi får slow cooked rød karry med oksekød og lynstegte rejer med cashewnødder og løg i risvinsauce.
Andre hovedretter er bl.a. kylling med mandarin- og chilisauce, tunsteaks med grøntsager og kokos-karrysauce og lammeskank med citrongræs og hele peberkorn. Jo, det kan godt lyde ordinært, men du vil uden tvivl blive overasket over smag og tilberedning.
Namsaah Bottling Trust – også til cocktails
Også når det hælder cocktails går Namsaah Bottling Trust sine egne veje. Selvfølgelig kan du få en stribe af klassikerne, men man er så sandelig også innovative. Igen er det de asiatiske ingredienser, der er tænkt ind i de farverige kreationer.
Mango, basilikum, chili og kærlighedsfrugt er blot nogle af de lokale råvare, du kan finde i din cocktail. Prøv f.eks. en mango-chili mojito og lad dig overraske af en Mekong Zombie og Sangsom med saltet karamel.
I forhold til den almindelige turistrestaurant i Thailand er Namsaah dyr, men med priser, der starter ved ca. 500 baht for en hovedret er niveauet absolut rimeligt.
Vi forlader den gamle lyserøde bygning med fyldte maver og et smil på læben. Namsaah Bottling Trust skal bestemt have den største anbefaling herfra.
Besøg Namsaah Bottling Trust
Namsaah Bottling Trust ligger på Silom Road soi 7. Nærmeste skytrainstation er Chong Nonsi. Se mere om restauranten på deres hjemmeside. Se flere anbefalinger til restauranter i Bangkok.
Fantastisk. At sidde i Bangkok og vælge et sted at spise på den store familietur. Og bum; ind på din side og finde denne lækre restaurant. Det blev en mindeværdig aften for os alle! Godt arbejde.
Ja, hvad gjorde vi egentlig før internettet? Dejligt at høre I havde en god oplevelse. Vi har selv været på familietur i Thailand og selvom det er ved at være nogle år siden, så snakker vi stadig om den rejse.