Hjem Thailand 6 øde øer i Thailand

6 øde øer i Thailand

Skønne øer med god plads

Helt øde er de selvfølgelig ikke, men vil du undgå det store turistmylder og ikke mindst massageshops, beer bars og påtrængende skræddere, så kunne disse seks øer være noget for dig. Du har samtidig mulighed for at bo på nogle af Thailands bedste strande og møde de venlige lokale på deres hjemmebane.

Alle øerne kan også indgå i et øhop – det er nemt selv at rejse rundt i Thailand, men du kan også sørge for transport hjemmefra – se mere her.

Klar til seks skønne øer i Thailand? så drøm dig væk her, hvor du også får hotelforslag og information om øer og lufthavne i nærheden.

1 Koh Mook

På Koh Mook bliver vi mødt af en supervenlig lokalbefolkning, der er med til at gøre øen ægte og autentisk.

Lige bortset fra det dejlige Sivalai Beach Resort, så bor man klods op af øboerne, der renser fisk, vasker tøj eller vedligeholder deres longtailbåde. Her synes masseturismen meget langt væk, og de lokale behandler os mere som venner end som turister.

Koh Mook er en skøn lille ø, hvor du kan kombinere den autentiske oplevelse med gode strande og mulighed for at tage på opdagelse i øhavet – f.eks. til Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Lanta.

Nærmeste lufthavn: Trang – alternativt Krabi
Hotel: Sivalai Beach ResortMook Lamai Resort & SpaMook Montra Sea Front
Øer i nærheden: Koh Kradan • Koh Ngai • Koh Lanta

2 Koh Kood

Mens Koh Mook er intim og et godt sted at møde de lokale, så er Koh Kood mere en ø, hvor man tilbringer tiden på sit hotel og herfra tager på strandhop. Her er kun meget få barer og spisesteder, men det opvejes nemt af de fantastiske paradisstrande, der ligger ned ad vestkysten.

Vi taler om strande med hvidt sand og krystalklart vand i turkisblå nuancer. Flere gange under mit besøg på Koh Kood var jeg den eneste, der satte fodspor i sandet – jo, det kan sagtens lade sig gøre at finde øde bountystrande i Thailand.

Nærmeste lufthavn: Trat
Hotel: Koh Kood Beach ResortShantaa ResortThe Beach Natural Resort
Øer i nærheden: Koh Mak • Koh Chang

3 Koh Kradan

Ønsker du ren badeferie eller vil du bare dase på en lækker paradisstrand som del af en længere rejse i Østen og Thailand, så vend blikket mod Koh Kradan.

Nogle kalder Koh Lipe for Thailands Maldiverne, men den titel vil jeg nu hellere give til Koh Kradan. Her ligger en kilometerlang strand med en håndfuld hoteller, der alle har bungalows få meter fra det turkisblå hav.

Det er et ægte barfodsparadis, hvor du lige udenfor døren har en af Thailands bedste strande. Koh Kradan har ingen by eller faciliteter til turisterne – her handler det kun om livet på stranden, som du kan have næsten for dig selv.

Nærmeste lufthavn: Trang
Hotel: The Sevenseas ResortCoral Garden ResortReef Resort
Øer i nærheden: Koh Mook • Koh Ngai • Koh Lanta

4 Koh Jum

Generelt bliver det sværere og sværere at finde hytter eller bungalows på stranden i Thailand. Sådan er det dog ikke på Koh Jum, der ligger med udsigt til Koh Phi Phi mellem Krabi By og Koh Lanta. Også her ligger strandene ned ad vestkysten, mens østkysten og det nærliggende fastland består af mangrove.

Koh Jum har to mindre byer med en supervenlig lokalbefolkning, der står klar til at hjælpe dig. Tilbage til strandene: Vi finder dem bedst mod nord, men på alle strande kan f.eks. eventyrer og børnefamilier, der gerne vil trække stikket for en stund finde billig overnatning i vandkanten. Koh Jum er på én gang afsides og tæt på civilisationen.

Nærmeste lufthavn: Krabi
Hotel: Koh Jum Beach VillasKoh Jum ResortOonlee Bungalows
Øer i nærheden: Koh Lanta • Koh Phi Phi

5 Koh Yao Noi

Med Krabi til den ene side og Phuket til den anden synes Koh Yao Noi helt glemt. Det er en større ø med en rigtig venlig lokalbefolkning, der primært består af muslimske fiskere, som for mange år siden tog ophold på Koh Yao Noi.

Strandene er middelmådige og hårdt ramt af tidevandet, men alligevel er turismen i rivende udvikling. Her bor du nemlig i Phang Nga-bugten, og det betyder fantastisk natur med grotter, limstensbjerge og gemte bugter.

Gør som os: Lej en longtailbåd og sejl ud i det smukke øhav i jeres eget tempo – måske finder I en øde strand, hvor I kan spise jeres medbragte frokost.

Nærmeste lufthavn: Phuket – alternativt Krabi
Hotel: Paradise KohYaoCape Kudu HotelHill House
Øer i nærheden: Koh Yao Yai • Koh Phi Phi • Koh Lanta

6 Koh Ngai (Koh Hai)

Som Koh Kradan er Koh Ngai også en ø, hvor det kun handler om badeferie. Strandene er perfekte med krystalklart turkisblåt vand, og flere steder kan du snorkle direkte fra kysten.

Koh Ngai er et perfekt sted at hive stikket for bare at nyde omgivelserne og det lækre bountyparadis. Her er ingen seværdigheder eller faciliteter til turisterne – livet leves på et af øens få hoteller, hvor du på flere af dem har mulighed for at bo i bungalow på stranden.

Nærmeste lufthavn: Trang
Hotel: Thanya Beach ResortCoco CottageKoh Ngai Paradise Beach Resort
Øer i nærheden: Koh Mook • Koh Lanta • Koh Kradan

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her