Hjem Europa Lavenham og Long Melford – engelsk countryside

Lavenham og Long Melford – engelsk countryside

+ praktisk information til dit besøg i Lavenham nederst på siden

Pragtfulde skæve huse i Lavenham

Gamle kirker, skæve bindingsværkshuse og engelsk countryside. Ikke langt fra Cambridge kører vi gennem det idylliske Suffolk, hvor de bølgende landskaber fører os frem til Lavenham og Long Melford – to byer som det er svært ikke at holde af.

Lavenham

Hvad Lavenham ikke har af størrelse har den i charme og gode seværdigheder. Med sine mere end 300 gamle bindingsværkshuse fra 1400-tallet er byen et spændende sted at udforske. Det ene hus synes mere skævt end det andet og jeg kan blive ved med at tage billeder af det, der betragtes som en af Storbritanniens bedst bevarede middelalderbyer.

I dag er der måske ikke så mange, der har hørt om Lavenham, som i gamle dage var berømt for sine uldklæder. I 1257 gav Henrik 3. byen handelsprivilegier, og det tiltrak købmænd og tøjproducenter, der var med til at bringe velstand til området. I 1524 var Lavenham Englands 14. rigeste by og berømt langt udenfor landets grænser.

De gode tider gjorde det muligt at opføre en lang række af Lavenhams mest bemærkelsesværdige bygninger som St. Peter & St. Pauls Kirke med det 43 meter høje tårn.

Også mange af de gamle bindingsværkshuse på hovedgaden High Street er fra 1400-tallet. Det er her, jeg går nu og undrer mig over, hvordan det er muligt at bo i så skæve huse.

På vej ad High Street

Ved byens fornemste hotel, The Swan, der er et af de bedste eksempler på Lavenhams bindingsværkshuse, møder jeg fem festlige veninder på tur. Alle er de klædt i lilla og synes at passe perfekt ind i forestillingen om et England fyldt med historie og gamle traditioner.

The Swan er noget særligt. Oprindelig var det hjem for Our Lady’s Loge og blev senere brugt til opbevaring af uld. Bygningerne er fra 1400-tallet, men beværtningen og hotellet blev først grundlagt i 1667 af John Girling, hvis efterkommere stadig bor i Lavenham. I 1911 blev The Swan skilt ad og genopført af Hertuginden af Argyll.

Lavenham har en masse smalle gader, gyder og baggårde. Alle steder ser jeg de skønne huse, der indeholder kreativt indrettede forretninger, som sælger te, antik og kunst.

Ved den lille markedsplads midt i byen ligger The Guildhall, der var mødested for uldproducenterne. Senere blev den flotte bygning brugt til både fængsel, værksted og fattighjem.

Lavenhams storhedstid sluttede brat under Henrik 8., der indkasserede betydelige skatter for at finansiere krigen mod franskmændene. Krigen betød også faldende eksport og at mange hollandske flygtninge bosatte sig i nærliggende Colchester, hvor de producerede et billigere og større udvalg af klæder.

Fem veninder på tur

Long Melford

Vi kan lige nå det. Inden turen går videre runder vi Long Melford. Det er endnu en hyggelig by i Suffolk, der har en samling skønne huse og som var involveret i den profitable uldindustri.

Den flotte Kirke Holy Trinity er en af de såkaldte uldkirker, der ligger rundt om i det engelske landskab. Kirken blev finansieret via donationer fra købmænd og uldproducenter, der håbede at få en plads i himmelen.

Long Melford er også kendt for sin lange hovedgade, hvor små charmerende huse ligger på stribe.

De er af nyere dato end bindingsværkshusene i Lavenham, men der er bare et eller andet pragtfuldt ved husene i det engelske countryside, der nemt kunne være brugt som kulisse i Midsomer Murders – den engelske krimi, hvor kommissær Barnaby gang på gang opklarer komplicerede sager.

Vi kommer også forbi små listige pubs med herlige navne, og her og der ligger klassiske engelske haver med duftende roser i alle farver. Det er med et smil på læben og billeder af Lavenham og Long Melford i hovedet, at jeg fortsætter til Colchester, som jeg håber gemmer på lige så store oplevelser.

Har du fået lyst til selv at besøge Lavenham og Long Melford, så kan du finde praktisk information under billedet.
Gamle huse langs Long Melfords hovedgade

Praktisk information til dit besøg i Lavenham og Long Melford

Transport

Lavenham og Long Melford ligger i Suffolk lige nord for London. Du kan både benytte lufthavnene i London (f.eks. Gatwick og Heathrow) og den i Stansted for at komme til de to byer. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til Lavenham er det absolut nemmest i egen bil – den kan du leje hjemmefra og hente ved ankomst i lufthavnen.

Fra London skal du fange vej A12 ud af byen og herefter vej A131 videre mod nord. Du kommer først til Long Melford og derefter Lavenham. Fra Stansted tager du vej 121, der fortsætter som vej A131. Stansted ligger nærmest de to byer.

Overnatning

Både Lavenham og Long Melford har overnatningssteder. Flest i Lavenham, der også har de bedste seværdigheder og i det hele taget er mere gearet til turister med en stribe spisesteder og glimrende shopping.

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Storbritannien inden du tager afsted – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Billeder fra Lavenham og Long Melford

Lavenham
Lavenham
Long Melford
Long Melford
Long Melford
Long Melford

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her