Hjem Frankrig Seværdigheder langs Canal du Midi

Seværdigheder langs Canal du Midi

Et overblik over Canal du Midis største seværdigheder fra Middelhavet til Carcassonne

Den 232 km lange menneskeskabte kanal, der forbinder Atlanterhavet med Middelhavet har mange gode oplevelser. Som nævnt i dette indlæg, hvor du kan få tips og gode råd til din sejltur på Canal du Midi, så er det en rigtig god idé at finde ud af, hvor på kanalen I vil sejle.

Selv havde jeg svært ved at få et overblik over seværdighederne langs Canal du Midi, så her kan du læse mere om, hvad du kan opleve på din rejse.

Listen her er selvfølgelig ikke fuldstændig, og som jeg også skriver i indlægget Canal du Midi – tips og gode råd til din tur, så kan det stærkt anbefales at have cykler med ombord og måske benytte taxi eller anden transport for at opleve endnu mere.

Listen begynder ved Middelhavet og dækker Canal du Midi op til Carcassonne. Du kan finde alle nævnte byer og seværdigheder på kortet nederst på siden.

Port Cassafieres

Canal du Midis absolut største bådudlejer er Le Boat, der har hovedbase ved Port Cassafieres få kilometer fra Middelhavet. Basen er omringet af bl.a. campingpladser, forlystelsesparker og gode strande.

Det er turistland med alle faciliteter inden for rækkevidde og et godt sted at starte sejlturen på Canal du Midi, hvis man vil kombinere med nogle dage på stranden. Området her er perfekt til familier. Selve Port Cassafieres er blot en base og et sted, man hurtigt forlader igen.

Le Boats base ved Port Cassafieres

Vias og Libron

Vil man tage en afstikker inden turen på Canal du Midi drejer man til højre ud af havnen i Port Cassafieres. Her krydser man først Libron-floden, der fører ned til Middelhavet for at nå byen Vias. Her finder du en hyggelig bymidte og masser af aktiviteter og forlystelser langs kanalen.

Villeneuve-les-Béziers

Sejler I til venstre ud af Port Cassafiers er første interessante stop Villeneuve-les-Béziers. Her kan I bl.a. besøge vingården Vignoble Alma Cersius og den gode restaurant L’Ecluse, der ligger direkte ud til Canal du Midi ved Arieges-slusen. L’Ecluse er ejet af Xavier og Alain de Vilder, der sørger for god stemning og fremragende mad.

Béziers

Første større by er Béziers, der også er et af de mest spændende steder på denne del af Canal du Midi. Béziers er en gammel by og bl.a. kendt for at være fødested for Pierre Paul Riquet – manden, der førte idéen om Canal du Midi ud i livet.

I Béziers skal du selvfølgelig gå en tur i den gamle bydels charmerende gader, hvor den smukke katedral St. Nazaire er et af højdepunkterne. Byen er også Languedocs vinhovedstad og har en stribe rigtig lækre restauranter. Fra tirsdag til søndag er der marked fra kl. 7.00 til kl. 13.00 på Allées Paul Riquet.

Ved Béziers og i Languedoc generelt ligger et imponerende antal vinmarker

Orb-akvadukten

Lige efter Béziers når I den første af to enestående byggerier, der viser, hvor stor en bedrift Canal du Midi er. Først skal I sejle på den 240 meter lange Orb-akvadukt, der fører over Orbfloden inden I kommer til slusen i Fonterannes.

Den syvdobbelte sluse i Fonterannes

Af Canal du Midis mange sluser er den i Fonterannes den mest imponerende. Ved den syvdobbelte sluse bliver I løftet knap 22 meter, hvorefter I slipper for sluser de næste 54 km.

Bemærk, at I kun kan komme gennem slusen i Fonterannes på bestemte tidspunkter, og at I skal sætte god tid af til det. Forhør jeg hos bådudlejeren om de aktuelle tider og regler.

Colombiers

Colombiers er en af de byer, hvor det er værd at snuppe en overnatning. Selve byen har en god bager og en stribe glimrende restauranter. Ikke lange fra Colombiers kan I tage på udflugt til Oppidum d’Enserune, der er et arkæologisk område fra bronzealderen.

Lige præcis herfra har I den bedste udsigt over den spektakulære tørlagte sø Montady, der ved hjælp af grøfter blev drænet i 1200-tallet.

I dag består den gamle sø af marker, hvor de snorlige grøfter giver området et imponerende hjulformet mønster. Ved Colombiers kommer I også gennem Canal du Midis eneste tunnel – den 173 meter lange Malpas-tunnel.

Afsted langs Canal du Midi

Poilhes

En mindre hyggelig by, der på trods af størrelsen har en stribe gode restauranter. F.eks. Les Platanes, La Tour Sarrasine og Vinauberge, der også har et stort udvalg af vine. Poilhes er et fint sted at lægge til for natten, hvis I vil ud at spise.

Capestang

Endnu et godt sted at lægge til. Capestang har udover en række restauranter også både bager og supermarked. Der er markedsdag onsdag, lørdag og søndag (slutter ca. kl. 13).

I Capestang har I også mulighed for at tage på sightseeing – den fine gotiske kirke St. Etienne fra 1200-tallet er et besøg værd – prøv at tage trapperne op til klokketårnet, hvor I bliver belønnet med en flot udsigt over området. Af gode spisesteder kan nævnes Le Pourquoi Pas og restauranten på det flotte vinslot Les Carrasses.

Argeliers

Har I ikke planlagt ruten hjemmefra, er det ved byen Argeliers, I skal finde ud af, om I vil sejle videre ad Canal du Midi eller ned mod Narbonne ad Canal de Junction og Canal de la Robine. Argeliers by har både bager, slagter, købmand og et par spisesteder.

Langs Canal du Midi ligger en række charmerende små byer

Le Somail

Smuk som et postkort. Le Somail er et fast stop langs Canal du Midi. I gamle dage var det ofte her rejsende på Canal du Midi gjorde stop, og i årevis var byen en af kanales vigtigste.

I dag er det bare om at nyde de skønne omgivelser med gamle huse, farvestrålende blomster og dejlige restauranter. Le Somail har en del spisesteder og en sjov lille købmandsbutik indrettet i en gammel flodpram. Byen er også kendt for sine gallerier, charmerende bygninger og store gamle boghandel

Ventenac Minervois og Paraza

Ikke langt fra Le Somail kommer I til Ventenac Minervois og hurtigt efter Paraza. Begge steder er der gode muligheder for at tanke vin. Ventenac Minervois består næsten kun af vinslottet, der ligger ud til floden, mens der er lidt mere at kigge på i Paraza. Også her er der et vinslot. Det er muligt at få noget at spise i begge byer.

Argens-Minervois

Mellem byerne Roubia (hvor du 1 km inde i landet kan besøge en butik, der bl.a. laver olivenolie og olivensæbe) og Argens-Minervois kommer I til den første sluse siden Fonterannes.

Lige efter når I byen Argens-Minervois, der er et fint sted at gøre stop. Byen er mere end 1000 år gammel og har en stribe seværdigheder som slottet og en række kirker. Argens-Minervois har flere spisesteder og mulighed for at købe forsyninger.

Fra Argens-Minervois ligger sluserne på stribe

Homps

Homps ligner på mange måder den typiske by langs Canal du Midi, men her har Le Boat en base, og det giver en del liv. Byen har flere spisesteder og mulighed for at købe basisvarer, men Homps skiller sig ud ved at have en badesø ca. 500 meter fra havnen.

Gode restauranter er bl.a. Le Poulpe, Le Foudre og En Bonne Compagnie. Efter Homps ligger sluserne på stribe hele vejen op til Toulouse.

La Redorte og Poicheric

La Redorte har et fint gammel château og et større supermarked på hovedgaden, hvis I mangler forsyninger. Videre ad kanalen kommer I forbi den fine akvædukt Argent-Double og efter Poicheric (der ligger ca. 1 km inde i landet) når I Aiguille-slusen, hvor slusemesteren Joel Bärthes har opstillet en lang række af hans egen kunstværker.

Trébes

Den lille havn midt i byen ligger hyggeligt med flere restauranter på kajen overfor. Le Boat har en base i Trébes, hvor du kan købe ind i et af byens supermarkeder.

Den gamle bydel er hyggelig med kirken fra 1200-tallet i centrum. Her er også en bager få hundrede meter fra havnen og mulighed for at købe lokalproducerede varer. Søndag er markedsdag i Trébes.

Carcassonne

Carcassonne er en af Canal du Midis større byer. Her er så mange oplevelser, at I som minimum skal bruge én overnatning. Carcassonne er berømt for det enorme citadel, der er velbevaret og efter Eiffeltårnet Frankrigs mest besøgte turistattraktion.

Citadellet med det gamle slot og den fantastiske katedral St. Nazaire er selvfølgelige på UNESCOs verdensarvliste. Det kan nemt tage en dags tid at udforske Carcassonne, der selvfølgelig har en lang række andre oplevelser som markeder, museer, historiske bygninger såvel som gode restauranter og vingårde i omegnen.

Læs mere om Carcassonne i indlægget På opdagelse i Cité de Carcassonne

Har du fået lyst til selv at sejle på Canal du Midi, så kan du finde praktisk information under billedet.
Cité de Carcassonne er et must at opleve, hvis I sejler på denne del af Canal du Midi

Praktisk information

Canal du Midi er en rigtig god oplevelse. For mere information kan du læse indlægget Tips og gode råd til din tur på Canal du Midi og du kan læse om min egen tur i indlægget En sejltur på Canal du Midi. I indlægget Historien om Canal du Midi kan du få lidt baggrundsviden om kanalens tilblivelse.

Nyttige links til din rejse til Frankrig

Transport
Sydfrankrig har flere internationale lufthavne. Fra Danmark kan du flyve direkte til f.eks. Nice, Marseille og Montpellier – nogle af ruterne er dog sæsonruter. Alternativt er det nødvendigt med en mellemlanding. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning
Sydfrankrig er et populært rejsemål for alverdens turister. Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Andre muligheder for overnatning i Sydfrankrig er camping eller feriehus, der fås i alle størrelser.

Husk
Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Frankrig inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Canal du Midi

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her