Det er snart tid til at planlægge vinterferien, men hvor skal du tage hen? Måske en af disse ni strande kunne friste – tag med til bl.a. Mexico, Vietnam, Thailand og Sri Lanka, der venter med sol og varme.

Hat Rin Beach – Koh Phangan – Thailand

Koh Phangan har utrolig mange lækre strande. Den lille ø, der ligger umiddelbart nord for Koh Samui, er mest kendt for det månedlige full moon party, men her finder du også frodig jungle og små paradisiske bugter med krystalklart vand. På Koh Phangan kan du både finde enkle hytter på stranden og lækker luksus i form af 5-stjernede bungalows, der ligger beach front.

Hat Rin Beach på Koh Phangan

Phu Quoc – Vietnam

Det vietnamesiske tropeparadis venter med lækre hvide sandstrande. Vælg en af øens små bugter eller mindre strande for at få den ægte oplevelse af bounty og barfodsparadis. Som i resten af Vietnam, så finder du selvfølgelig også lækker mad, et lavt prisniveau og en utrolig gæstfri befolkning som du kan møde på det farverige marked i hovedbyen Doung Dong. Læs mere om Phu Quoc.

Sai Kao Beach på den sydøstlige del af Phu Quoc

Playa del Carmen – Mexico

I daglig tale kaldes byen bare Playa, og her finder du en skøn kombination af Mexico og Caribien. Stranden begynder inde i byen, men fortsætter kilometer efter kilometer mod både nord og syd med hvidt sand og krystalklart vand. Du kan bo beach front, og inde i Playa kan du spise god mad og slutte dagen af på en af de hippe strandbarer i selskab med en lækker mojito. Læs mere om Playa del Carmen.

Strandene er superlækre syd for Playacar og Playa del Carmen

Koh Kood – Thailand

Vajende palmer, krystalklart vand og øde paradisstrande med hvidt sand. Sådan er skønne Koh Kood, der endnu er forholdsvis uberørt af turismen. I hvert fald er det ikke her, du finder barer, massageshops og påtrængende sælgere. Til gengæld kan du som jeg lege Robinson Crusoe og gå i land på din helt egen strand og sætte de første fodspor i sandet. Læs mere om Koh Kood.

“Min” strand på Koh Kood

Santa Maria – Kap Verde

På sydkysten af den lille ø Sal ligger byen Santa Maria. En søvnig by, der er forholdsvis ny på turistlandkortet. Her finder du en lang og bred sandstrand med turkisblåt vand, der ofte har store bølger. Det er et sted, hvor du kommer helt ned i tempo, for der er ikke så meget andet at tage sig til end at dase på stranden. Til gengæld kan du en kort flyvetur væk opleve et smukt ørige med utrolig varierende natur. Læs mere om Sal og Santa Maria her.

Stranden i Santa Maria er lang og bred

Unawatuna – Sri Lanka

Helt nede på Sri Lankas sydkyst ligger de små badebyer på stribe. En af dem er Unawatuna, hvor den halvmåneformede strand med hvidt sand og klart turkisblåt vand er det naturlige samlingspunkt om dagen. Unawatuna er yderst tilbagelænet og et sted, hvor du kommer helt ned i tempo. På jagt efter oplevelser? Den historiske by Galle ligger kun få kilometer derfra og et par timers kørsel væk kan du spotte elefanter og leoparder i nationalparkerne. Læs mere om Unawatuna.

Den skønne strand i Unawatuna

Mahmya – Egypten

Strandene langs kysten ved Hurghada fejler bestemt ikke noget, men småøerne i Rødehavet er bare lidt mere paradisiske. F.eks. Mahmya, som du kan nå på en kort bådtur. Her kan du nyde den egyptiske sol eller snorkle på revet, der ligger få meter fra kysten. Og så skal du selvfølgelig opleve nogle af Egyptens fantastiske seværdigheder som pyramiderne i Kairo og de enestående templer og grave i Luxor. Læs mere om Hurghada og Luxor.

Stranden på Mahmaya, hvor der kan snorkles lige ud for kysten

Mahudra Beach – Kerala – Indien

Keralas strande er mere eksotiske end paradisiske. Kovalam Beach er delstatens mest kendte strand, men både mod nord og syd findes de langt bedre og med væsentlig mere plads – f.eks. Mahudra Beach med det fine sand og de høje slanke palmer. Her er du i gåafstand til Kovalams butikker, forretninger og yogaklasser. Læs mere om Kovalam.

Mahudra Beach lige nord for Kovalam

Phra Nang Beach – Railay – Thailand

Alene det, at du kun kan komme hertil med båd udelukker masseturisme. Bevares – på den lille halvø i Krabi vil du helt sikkert ikke være alene, men her er en skøn tilbagelænet atmosfære og mulighed for at bo ud til stranden. Vælg Tonsai Beach, hvis du er på lavbudget, Railays veststrand, hvis du er til bedre resorts, og østsiden, hvis du er ligeglad med strand og vil bo, hvor det sker. Læs mere om Railay.

Lækre Phra Nang Beach på Railay-halvøen

1 kommentar

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her